Πολωνία - Ιταλία 0-1

Gazzetta team
Πολωνία - Ιταλία 0-1
Η Ιταλία έπαιξε μπάλα, έχασε τα άχαστα, είχε δύο δοκάρια και χρειάστηκε το 92' για να πάρει τη νίκη κόντρα στην Πολωνία (0-1), η οποία την κρατά στο League A του Nations League.

Ο αγώνας στο Χορζόβ ήταν... επιβίωσης για τις δύο ομάδες για το ποια θα υποβιβαστεί στο League B και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η Πολωνία. Αυτό γιατί με γκολ στο φινάλε, η Ιταλία πήρε την πρώτη της νίκη σε επίσημο τουρνουά ύστερα από έναν χρόνο [9 Οκτωβρίου 2017 με Αλβανία] και έπειτα από τρία ματς έφτασε τους 4 βαθμούς και είναι στο +3 από τους Πολωνούς, που στάθηκαν όρθιοι χάρη στον Σέζνι αλλά στο φινάλε πλήρωσαν ότι δέχθηκαν δεκάδες τελικές από τους Azzurri. Στην κορυφή του Group βρίσκεται πάντα η Πορτογαλία με 6 βαθμούς ύστερα από δύο αγώνες.

Μόλις στο πρώτο λεπτό άγγιξε το γκολ η Ιταλία όταν το τεχνικό σουτ εκτός περιοχής από τον Ζορζίνιο πήγε στη συμβολή και στη συνέχεια η Squadra Azzurra βομβάρδισε με επιθέσεις και σουτ τους Πολωνούς, όμως η μπάλα δεν έμπαινε. Στο 30' ήρθε το δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Μαντσίνι, όταν ο Κιέζα έκανε την πάσα από δεξιά και ο Ινσίνιε με προβολή βρήκε το οριζόντιο. Το ημίχρονο έκλεισε με τρεις ακόμα φάσεις για τους φιλοξενούμενους όμως Ζορζίνιο, Κιελίνι, Φλορέντσι δεν τα κατάφεραν. Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο, με την Ιταλία να μην μπορεί με τίποτα να σκοράρει και μάλιστα να κινδυνεύει σε δύο κόντρες αλλά ο Ντοναρούμα κατάφερε - επιτέλους φέτος - να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Το μπαμ το έκανε η Ιταλία στο 92' όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Λαζάνια [έκανε ντεμπούτο] πήρε την κεφαλιά και ο Μπιράγκι σε κενή εστία έγραψε το τελικό 0-1.

Πολωνία (Γέρζι Μπρζέτσεκ): Σέζνι, Μπερεζίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Ρέκα (88' Γεντρέιτσικ), Γκοράλσκι, Σιμάνσκι (46' Γκροζίτσκι), Λινέτι (46' Μπλαζικόβσκι), Ζιενλίνσκι, Λεβαντόβσκι, Μίλικ.

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Φλορέντσι (84' Πιτσίνι), Μπονούτσι, Κιελίνι, Μπιράγκι, Ζορζίνιο, Βεράτι, Μπαρέλα, Μπερναρντέσκι (81' Λαζάνια), Κιέζα, Ινσίνιε.


Νίκες για Ισραήλ, Μαυροβούνιο
Το Ισραήλ επιβλήθηκε με 2-0 της Αλβανίας και πήρε κεφάλι στον όμιλο. Το γρήγορο γκολ του Χεμέντ στο 8’, όταν η άμυνα των Αλβανών έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, με τον Σαμπά να κάνει το τελικό 2-0 στο 83’. Μεγάλη νίκη με 4-1 επί της Λιθουανίας πήρε το Μαυροβούνιο και έμεινε ζωντανό στο κυνήγι της πρώτης θέσης. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι από το πρώτο λεπτό και είχαν τελειώσει τα πάντα από το πρώτο μέρος. Στο 10’ ο Μουγκόσα έκανε το 0-1, στο 35’ ο Καπίτοβιτς το 0-2, ενώ στο 45’ ο Μουγκόσα με πέναλτι έκανε το 0-3. Στο 86’ ο Ζόριτς έκανε το 0-4, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-4 με τον Μπαραβίκας στο 88’.

Αποτελέσματα και βαθμολογίες

Α’ Κατηγορία

3ος όμιλος

Πολωνία – Ιταλία 0-1

1. Πορτογαλία 6 (4-2)*
2. Ιταλία 4 (2-2)
3. Πολωνία 1 (3-5)

Γ’ Κατηγορία

1ος όμιλος

Ισραήλ – Αλβανία 2-0

1. Ισραήλ 6 (4-2)
2. Σκωτία 3 (3-2)*
3. Αλβανία 3 (1-4)

4ος όμιλος

Λιθουανία – Μαυροβούνιο 1-4

1. Σερβία 8 (5-2
2. Μαυροβούνιο 7 (6-3)
3. Ρουμανία 6 (4-3)
4. Λιθουανία 0 (2-9)

*Με ματς λιγότερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα