Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα Σκίμπε αλλά... (polls)

Δημήτρης Τομαράς
Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα Σκίμπε αλλά... (polls)
Η ήττα από την Ουγγαρία και η διαχείριση και το κοουτσάρισμα του Σκίμπε στα δύο πρώτα ματς του Nations League άνοιξαν ξανά κουβέντα για το θέμα προπονητή, ωστόσο προς το παρόν υπάρχει στήριξη. Ψηφίστε για την άποψή σας.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η αλήθεια είναι πως ακόμα και στο πρώτο νικηφόρο ματς με την Εσθονία η διαχείριση του Σκίμπε από τον πάγκο δεν ήταν και η πλέον ιδανική. Ο Γερμανός επιχειρώντας να κάνει ένα... πάντρεμα νέων προσώπων με παλιούς κατέβασε ένα σχήμα με 4-2-3-1, εντελώς... καινούριο άξονα (με Κουρμπέλη και Μπουχαλάκη) και μεσοεπιθετικά γεμάτο δεκάρια (σ.σ. Φορτούνης, Πέλκας και Μάνταλος) και δίχως καθαρό εξτρέμ. Επίσης τόσο στο πρώτο ματς όσο και στο δεύτερο η Εθνική είχε θέματα και στα άκρα της στην άμυνα αλλά και στον άξονα ως προς το αμυντικό σκέλος και τις επιστροφές της.

Πέραν τούτου κινήσεις όπως η τοποθέτηση του Μπακασέτα ως φορ αντί του Μήτρογλου ή του Τζιόλη στο κέντρο δεν βοήθησαν στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση του Nations League. Στο δεύτερο ματς με αντίπαλο την Ουγγαρία ο Σκίμπε πήγε με εξαίρεση τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο - που είναι εξτρέμ - πάλι σε λογική με δεκάρια στην μεσοεπιθετική γραμμή ενώ η απόφασή του για τον Δώνη στράικερ στην θέση του Μήτρογλου δεν του... βγήκε. Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας βέβαια εντοπίστηκε αριστερά στην άμυνα με τον Γερμανό να διαλέγει τον Τζαβέλλα, παρότι ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ από τα 2015 και μετά τα περισσότερα ματς του τα παίζει ως στόπερ και όχι ως αριστερό μπακ. Ήρθε και ο τραυματισμός του Μανωλά μες στο ματς για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Παράλληλα τόσο στον πρώτο αγώνα όσο και στον δεύτερο φαινόταν στο γήπεδο πως η Εθνική περίμενε τα περισσότερα πράγματα δημιουργικά και μεσοεπιθετικά μόνο από τον Φορτούνη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ματς και θετικότατος στο δεύτερο. Η ουσία είναι πως ο Μίκαελ Σκίμπε προπονητικά και στο κομμάτι της διαχείρισης και στο σκέλος του σχήματος και των επιλογών έδειξε να μην βοηθά την ομάδα του. Και αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει πρώτη φορά και αναμφίβολα επιφέρει προβληματισμό. Προς το παρόν σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν θέμα Σκίμπε δεν υπάρχει (σ.σ. σε επίπεδο ΕΠΟ ή των ανθρώπων που αποφασίζουν για την Εθνική), όση συζήτηση και να έχει ανοίξει. Φαίνεται να υπάρχει ακόμα στήριξη. Είναι όμως εξαιρετικά αμφίβολο - τουλάχιστον με βάση τα όσα δείχνει ο Γερμανός - πως μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην επιτυχία μέσω του Nations League. Πιο κάτω ψηφίστε στα δύο σχετικά polls...

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα