Premier League: Οι κορυφαίοι επιστρέφουν (Infographic, Quiz, Poll)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Premier League: Οι κορυφαίοι επιστρέφουν (Infographic, Quiz, Poll)
Σσσ... αρχίζει! Η Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα ξανά στη σέντρα! Κουίζ, Infographics μπαίνουν στο... γήπεδο και σας βάζουν στο κλίμα της νέας σεζόν.

Αρχίζει το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη! Σέντρα στις 12 Σεπτεμβρίου στην Premier League και οι Βρετανοί φρόντισαν να στείλουν μήνυμα παντού πως το αγαπημένο… καλοκαιρινό σπορ, οι μεταγραφές, είναι μόνο δική τους υπόθεση! Όταν Ισπανοί, Ιταλοί και Γερμανοί ανησυχούν για το μέλλον, οι Αγγλοι σπάνε ρεκόρ και δε διστάζουν να δίνουν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια για παίκτες από την Τσάμπιονσιπ. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν, κάτοχος του Εuropa League η Σεβίλλη, αλλά σαν τη λάμψη της Premier League… πουθενά! Το Gazzetta Weekend σφυρίζει την έναρξη και βάζει στο… γήπεδο Infographics, κουίζ και poll. Παίζει μπάλα με τον άνθρωπο που αισθάνεται τη μεγαλύτερη πίεση στο Νησί, τον Πεπ Γκουαρδιόλα, κάνει τις δικές του ερωτήσεις για πρόσωπα – κλειδιά και σας δίνει με πινελιές την εικόνα των 20 μονομάχων της Premier League! Eυχή όλων; Να ζήσουμε σύντομα τη μοναδική ατμόσφαιρα των αγγλικών γηπέδων!

Γκουαρδιόλα, έτοιμος για αντεπίθεση!

Μόλις έξι μήνες μετά από την δεύτερη σεζόν του Γκουαρδιόλα στη Σίτι, οι διοικούντες άρχισαν να καταλήγουν σε ένα σαφές συμπέρασμα. Στο δικό τους μυαλό ο Πεπ μετά τις προηγούμενες αποτυχημένες πορείες τους στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν η καλύτερη δυνατή επένδυση που θα μπορούσαν να είχαν κάνει. Έδωσαν έναν νέο σκοπό σε έναν ήδη πετυχημένο προπονητή που είχε πίσω του καλό background και τίτλους. Ο Καταλανός, έχοντας χάσει τον φετινό τίτλο, ετοιμάζεται να μπει στην 5η του σεζόν στην ομάδα για πρώτη φορά στην προπονητική του πορεία και καριέρα. Υπό μία έννοια ο Πεπ θα βρει... αχαρτογράφητα νερά, διότι είναι η φορά που δεν πήρε πρωτάθλημα στην Πρέμιερ. Μία μεταβατική περίοδος όπου πρέπει να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να παρουσιάσει μία ομάδα που να ξαναπάρει τον τίτλο.

Ο Γκουαρδιόλα είναι ένας προπονητής που έχει φτιάξει πετυχημένες και καλές ομάδες, όμως δεν έφτασε ποτέ στο σημείο ή στο επίπεδο να δημιουργήσει από την αρχή μία ομάδα να της δώσει νέο κίνητρο. Να δώσει νέα αύρα και άλλη διαχείριση στην πίεση. Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ τερμάτισε 18 πόντους πιο πάνω από την Σίτι και αυτή είναι μία διαφορά αρκετά απογοητευτική. Ο τρόπος που τέθηκε εκτός της συνέχειας του Champions League η Σίτι ήταν αρκετά... ζημιογόνος. Έπληξε το όνομά της, τη φήμη της και την ψυχολογία της. Για μία ομάδα που έχασε εντός και εκτός έδρας από τη Γουλβς πέρυσι, η Σίτι η ανάγκη για μία πολύ πιο δυνατή και καλή χρονιά το 2020-2021 είναι επιβεβλημένη. H ήττα με 1-3 στα προημιτελικά του Champions League από τη Λιόν ήταν ένα ισχυρό χτύπημα. Η Σίτι έμεινε εκτός από μία ομάδα που τελείωσε στην 7η θέση της Ligue 1.

bwin - H Premier League επιστρέφει με υψηλές αποδόσεις και 2000+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Απέναντι στην κάτοχο του φετινού Champions League, Μπάγερν Μονάχου, δεν ήταν καν ανταγωνιστική, χάνοντας με 3-0. Η φετινή χρονιά ήταν πιθανώς η χειρότερη όλων για τον Καταλανό στη Σίτι και έτσι θα πρέπει να βρει την κατάλληλη φόρμουλα για να επανέλθει. Υπήρξαν λάθη στην ομάδα. Και σε πρόσωπα και σε τακτικές. Με αποκλεισμούς στην Ευρώπη όπως με Μονακό, Λίβερπουλ και Τότεναμ τις προηγούμενες τρεις σεζόν δεν μπορεί να υπάρχει ικανοποίηση. Ακόμα και οι ίδιοι παίκτες της Σίτι είδαν πως ο προπονητής τους δεν χειρίστηκε καλά τα ματς με τη Λιόν. Είναι λάθος να ειπωθεί πως ότι έσπασε κάθε ίχνος εμπιστοσύνης προς τον προπονητή από τους παίκτες, όμως πλέον δεν υπάρχει η ίδια πίστη στις προπονητικές του ικανότητες ως προς την προσέγγισή του σε μεγάλα ματς. Την περασμένη περίοδο έχασε τρεις φορές από την Γιουνάιτεντ και μία από Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ, αλλά και από την Άρσεναλ στα ημιτελικά του Κυπέλλου, προτού έρθει και η Λιόν και επιφέρει περισσότερα ερωτηματικά για εκείνον.

Η Σίτι σταμάτησε να προκαλεί τον... φόβο που έβγαζε κάποτε στο γήπεδο στους αντιπάλους της. Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στην σειρά στο Champions League και έναν αποκλεισμός από τη Μονακό στην πρώτη του σεζόν, ο Γκουαρδιόλα άρχισε να βρίσκεται σε πιο δύσκολη θέση και να υπάρχουν αμφιβολίες για το μέλλον του στη Σίτι. Με τόσα χρήματα που έχουν δαπανηθεί ο Καταλανός δεν πέτυχε περισσότερα πράγματα από τον Μόγιες στους 10 μήνες που ήταν στη Γιουνάιτεντ. Ανεξάρτητα με την κατάσταση, είναι σημαντικό το εάν ο 49χρονος υπογράψει άμεσα νέο συμβόλαιο. Έχει μπει στους τελευταίους 10 μήνες του συμβολαίου του στη Σίτι και αυτή η εσωτερική συζήτηση δεν βοηθάει κανέναν και προφανώς και την ομάδα σε αυτό το διάστημα. Η ισχυροποίηση του Καταλανού με ένα νέο συμβόλαιο θα δώσει και άλλον... αέρα εμπιστοσύνης προς τους παίκτες και ειδικά εκείνους που πρέπει να ξανακερδίσει για να έχει ένα σύνολο που θα ξαναδιεκδικήσει και θα επιδιώξει να πάρει τον τίτλο. Νέα πρόσωπα και νέες προσθήκες θα έκαναν σίγουρα καλό.


Ο Μέσι που… χάλασε τα σχέδια της Σίτι

Ο Λιονέλ Μέσι, μέχρις ότου αποφασίσει να μείνει στη Μπαρτσελόνα, ήταν μία προσθήκη που θα αλλάζει τα δεδομένα στους «Πολίτες». Η Σίτι έκλεισε τον Ισπανό εξτρέμ, Φεράν Τόρες και τον Ολλανδό αμυντικό Νέιθαν Ακέ από τη Μπόρνμουθ και άλλοι θα ακολουθήσουν. Προτεραιότητα αποτελεί να αποκτηθεί ένας παίκτης στο πλευρό του Εμερίκ Λαπόρτ στο κέντρο της άμυνας. Η μεταγραφή ενός μπακ όπως ο Κουλιμπαλί της Νάπολι θα ήταν ένα πολύ καλό deal σε αυτήν τη φάση. Η απόκτηση του αριστερού μπακ επιβάλλεται επίσης και ενώ η Σίτι μπορεί να φέρει έναν ακόμα παίκτη για την επίθεση.

Πως θα παρουσιάσει τη Σίτι;

Ο Πεπ ελπίζει πως η αποχώρηση του Νταβίντ Σίλβα δεν θα κοστίσει τόσο πολύ όσο συνέβη με την Κομπανί πέρυσι και ενώ είχε χάσει τον Λαπόρτ για ένα διάστημα 5 μηνών με τραυματισμό. Ο Φόντεν, μετά την αποχώρηση του Σίλβα, θα έχει πιο μεγάλο και σημαντικό ρόλο. Η στάση και η νοοτροπία του Άγγλου μέσου με την Ισλανδία μπορεί να παίξει ρόλο και ο νεαρός σίγουρα έχει πολλά ακόμα να μάθει. Ο ρόλος του ηγέτη στο γήπεδο είναι επίσης ένα βασικό ζητούμενο για τον Καταλανό. Ο Πεπ θέλει τον Σέρχιο Αγουέρο, που έχασε τους δύο τελευταίους μήνες της σεζόν από τραυματισμό σε καλό επίπεδο και επίσης έχει ανάγκη τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Ραχίμ Στέρλινγκ. Τα μεγάλα αστέρια της Σίτι περιμένουν κι εκείνα μία καλή χρονιά του 49χρονου, ώστε να τους οδηγήσει ξανά σε διακρίσεις.

Χωρίς ενίσχυση η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ

«Ζούμε σε έναν κόσμο που αυτή τη στιγμή είναι μέσα στην αβεβαιότητα. Για ορισμένους συλλόγους φαίνεται λιγότερο σημαντικό πόσο αβέβαιο είναι το μέλλον και αναφέρομαι σε ομάδες που ανήκουν σε Κράτη και σε ολιγάρχες, αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε ένα διαφορετικό είδος ομάδας. Φτάσαμε στον τελικό του Champions League πριν από δύο χρόνια, το κερδίσαμε έπειτα από ένα χρόνο και πήραμε την Premier League την περασμένη σεζόν» ήταν το μήνυμα του Κλοπ σε αυτούς που ανησυχούν για τη μη ενίσχυσή της... Η Λίβερπουλ θα διαπιστώσει με κάθε τρόπο ότι δεν είναι εύκολο να μείνεις στην κορυφή και ίσως να είναι ακόμα πιο δύσκολο για εκείνη φέτος μετά την περσινή κατάκτηση της Premier έπειτα από ένα διάστημα 30 ετών. Ο Κλοπ και οι παίκτες του έγραψαν τη δική τους ιστορία με τον πρώτο εγχώριο τίτλο πρωταθλήματος για τους Reds μετά το 1990 και το έκαναν με εντυπωσιακό τρόπο και εξαιρετική φόρμα.

Εάν δεν ήταν το lockdown και η πανδημία ίσως να είχαν πετύχει ακόμα παραπάνω πράγματα. Όμως οι νέες προκλήσεις είναι μπροστά. Η Λίβερπουλ είναι υποχρεωμένη να ανεβάσει ξανά τον πήχη και να ανταποκριθεί στα δικά της πλέον στάνταρτς. Οι Σίτι, Τσέλσι, Γιουνάiτεντ και Άρσεναλ έχουν κάνει σημαντικές νέες προσθήκες προσπαθώντας να καλύψουν το αγωνιστικό και βαθμολογικό κενό με τη Λίβερπουλ, η οποία πήρε ένα back up του Ρόμπερτσον μόνο, τον Τσιμίκα και θα πρέπει να πουλήσει εάν θέλει να αποκτήσει έναν μεγάλο της στόχο, τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Η ήττα της στο Community Shield από την Άρσεναλ ανέδειξε την ανάγκη για νέο... αίμα στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ παραμένει μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη όμως έχει θέμα με το βάθος του ρόστερ και ενώ οι σταρ της ομάδας ξέρουν πως έχουν διασφαλισμένη θέση στην 11άδα. Η έλλειψη ανταγωνισμού σε καίριες θέσεις ίσως είναι ένα πρόβλημα, ενώ έχασαν τον Τίμο Βέρνερ, καθώς δεν μπορούσαν να ματσάρουν τα όσα πρόσφερε η Τσέλσι.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Ο Κλοπ βλέπει το πρότζεκτ της Λίβερπουλ ως κάτι που δεν μπορεί να μείνει στη μέση και για αυτό υπέγραψε τον Δεκέμβριο πενταετή επέκταση του συμβολαίου του. Η επιθετική του προσέγγιση για τον επόμενο τίτλο δεν συνιστά έκπληξη, παρότι η άμυνά του ήταν εκείνη που έδωσε το αβαντάζ έναντι των Σίτι, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το πρωτάθλημα με την πιο καλή και σφιχτή άμυνα και με την επιρροή των Αλεξάντερ Άρνολντ και Ρόμπερτσον, που συνεχίζουν να εξελίσσονται. Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε ήταν ο μόνος παίκτης που κατάφερε περισσότερες ασίστ από τα φουλ μπακ της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν. Οι πρωταθλητές ήταν πνευματικά και ψυχολογικά πιο έτοιμοι απ’ όλους. Αντίθετα με Λάμπαρντ και Σόλσκιερ, ο Κλοπ δεν ήταν σε μία χρονιά μετάβασης και αλλαγών.

Ένα βασικό ζητούμενο για τη Λίβερπουλ παραμένει το να συνεχίσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο για 3η σερί χρονιά στην Πρέμιερ. Ενισχύθηκε με τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ του Ολυμπιακού, Κώστα Τσιμίκα και ήθελε πολύ τον Τιάγκο Αλκάνταρα. Η Λίβερπουλ δεν είναι μία ομάδα… απελπισμένη για νέες προσθήκες. Η πανδημία επηρέασε όλες τις ομάδες και αυτό φάνηκε από το γεγονός πως η Λίβερπουλ αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση του Τίμο Βέρνερ. Οι Τσιμίκας και Μιναμίνο είναι οι μόνοι παίκτες που υπέγραψαν μετά το καλοκαίρι του 2018 όπου η Λίβερπουλ ξόδεψε πολλά. Μπορεί να υπάρξει και μία συζήτηση για το βάθος του ρόστερ λόγω των εξελίξεων με Λόβρεν και Λαλάνα, αλλά και επειδή παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με Οριζί και Σακίρι.

Η βελτίωση μπορεί να έρθει όμως με τον Ναμπί Κεϊτά, τον εντυπωσιακό στην προετοιμασία και μετά το restart Μιναμίνο, τον Έλιοτ, τον Τζόουνς, τον Μπρούστερ και τον Γούλιαμς, πιτσιρικάδες που άρεσαν στον Κλοπ. Ο στόχος αυτήν την φορά είναι η ομάδα να σηκώσει το τρόπαιο στο γήπεδό της και μπροστά στον κόσμο της.


H ενισχυμένη Τσέλσι και το… κλειδί από τις ΗΠΑ

Ο Πούλισικ είναι μία περίπτωση παίκτη που έχει αρκετούς στόχους για την ερχόμενη σεζόν στην Τσέλσι. Να σκοράρει πιο τακτικά, να δώσει πιο πολλές ασίστ και να πάρει τρόπαια. Το πιο βασικό για εκείνο είναι να έχει την υγεία του. Να είναι καλά. Ο Αμερικανός είχε τραυματισμό πριν το ξεκίνημα του νέου έτους και ακόμα δεν έχει γυρίσει. Ο Πούλισικ προσπάθησε να επανέλθει τον Ιούνιο αλλά χτύπησε στον τελικό του Κυπέλλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την κατάστασή του, θα γυρίσει μες στις προσεχείς ημέρες στην ενεργό δράση. Ο Πούλισικ ελπίζει πως θα μπορέσει να ξαναγίνει ένας εκ των κορυφαίων παικτών της Πρέμιερ, σε μία Τσέλσι όπου ο ανταγωνισμός είναι πάντα έντονος για την 11άδα. Οι Πέδρο και Γουίλιαν αποχώρησαν, αλλά ήρθαν οι Ζίγιεχ και Χάβερτς. Δύο μεταγραφές με κόστος πάνω από 130 εκατομμύρια.

Υπάρχουν ακόμα οι Κάλουμ Χάντσον - Οντόι, Μέισον Μάουντ και Ρούμπεν Λόφτους Τσικ. Το επίπεδο ετοιμότητας του Πούλισικ έχει την σημασία του. Μαζί με τους Χάβερτζ και Ζίγιεχ υπάρχει ο top class φορ Τίμο Βέρνερ. Ο πρώην παίκτης της Λειψίας θα δημιουργεί και περισσότερους χώρους για τον Πούλισικ. Ο Χάβερτς μπορεί να 'κολλήσει' ιδανικά με τον Πούλισικ, αν αγωνιστεί με τον τρόπο που το έκανε ως κεντρικό χαφ και playmaker στη Λεβερκούζεν. Ο Ζίγιεχ λειτουργούσε και στα δύο άκρα της επίθεσης. Με την παρουσία του Πούλισικ και τις νέες προσθήκες, η Τσέλσι θα έχει μεγάλη ποιότητα για τη νέα χρονιά. Θα δούμε τις ίδιες 4 ομάδες στην πρώτη τετράδα; Λίβερπουλ και Σίτι είναι με διαφορά οι δύο κορυφαίες ομάδες και οι καλύτερες της περσινής σεζόν. Τα επίπεδα της σταθερότητας που έχουν δείξει τα τελευταία δύο χρόνια αναδεικνύει πως είναι οι ομάδες για τις δύο πρώτες θέσεις και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Η Τσέλσι έκανε καλές μεταγραφές και θα είναι άκρως ανταγωνιστική. Η Γιουνάιτεντ είναι διαφορετική ομάδα και το έδειξε αυτό στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, κυρίως λόγω της μεταγραφής του Μπρούνο Φερνάντες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι Άρσεναλ, Τότεναμ, Λέστερ θα είναι ομάδες που θα προσπαθήσουν για τις θέσεις του Champions League. Ειδικά οι Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι «κανονιέρηδες» με τον Αρτέτα έχουν δείξει πως μπορούν να νικήσουν τις κορυφαίες ομάδες, ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει φτιάξει μία οργανωμένη και σκληρή Τότεναμ.

Build A Bet στους αγώνες της Premier League. Ένας αγώνας - πολλές αγορές - ένα στοίχημα |21+

Η Γιουνάιτεντ μπορεί καλύτερα από την τετράδα;

Ο Σόλσκιερ θα βλέπει τον Ντόνι φαν ντε Μπέικ ως δεκάρι; Η εκτίμηση είναι πως ο Ολλανδός θα συνθέσει τριάδα με Πογκμπά και Φερνάντες. Η πρόκληση για την Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη και πρέπει να δείξει στο γήπεδο τη βελτίωσή της. Τρεις ημιτελικοί και μία τρίτη θέση στην Πρέμιερ δείχνουν την πρόοδο, ενώ έχει φανεί και η δουλειά του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός τεχνικός είχε πρωτοπάει στην ομάδα τον Δεκέμβριο του 2018 και ο στόχος ήταν να την 'χτίσει' ξανά και σωστά από την αρχή, να την οδηγήσει σε τρόπαια, αλλά και στο να διεκδικήσει ξανά με αξιώσεις τίτλο στην Πρέμιερ. Η παρουσία του Μπρούνο Φερνάντες τόνωσε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα. Ο Πορτογάλος διανύει πολύ καλή περίοδο αλλά θα πρέπει να κάνει μία πολύ καλή φουλ σεζόν για να πάει ένα βήμα παραπάνω η Γιουνάιτεντ. Ο μέσος του Άγιαξ, Ντόνι φαν Ντε Μπέεκ, είναι μία θετικότατη προσθήκη για τη Μάντσεστερ, όμως έχει ακόμα και άλλα κενά να καλύψει. Εξάλλου, ο στόχος είναι να μειώσει την απόσταση με Λίβερπουλ και Σίτι. Η Τσέλσι με τις μεταγραφές της έκανε ήδη τη... δήλωσή της για τη νέα χρονιά. Ο τρόπος που θα ξεκινήσει τη σεζόν η Γιουνάιτεντ θα είναι κομβικός. Και στην Πρέμιερ και στην Ευρώπη.

Τα 12 γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, εάν προστεθούν σε αυτά των Μαρσιάλ, Ράσφορντ και Γκρίνγουντ, φτάνουν τη συγκομιδή στα 73 κατά την περασμένη περίοδο. Για τη νέα σεζόν οι αριθμοί του Φερνάντες αναμένεται να βελτιωθούν. Τα 100 εκατομμύρια για έναν παίκτη όπως ο Σάντσο πάντως μάλλον δεν θα είναι καλή επένδυση. Αντίθετα, έναν σέντερ μπακ τύπου Καλιντού Κουλιμπαλί πιθανότατα να είναι μία πολύ καλή προσθήκη, ενώ ο Νορβηγός χρειάζεται και έναν αριστερό μπακ και έναν μέσο. Η έλευση του Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ προσφέρει μεγαλύτερη δημιουργία στο κέντρο.

Ποια ομάδα του Βόρειου Λονδίνου θα είναι κορυφαία;

Η Άρσεναλ με τον Μαγκαλιάες θα ενισχύσει την άμυνά της. Η... μάχη με Άρσεναλ και Τότεναμ είναι πάντα σκληρή και θα παίξει ρόλο η σταθερότητα. Ο Μικέλ Αρτέτα και ο Ζοσέ Μουρίνιο θα έχουν την πρώτη τους φουλ σεζόν στους πάγκους των ομάδων τους. Για την Άρσεναλ ορισμένες μεγάλες νίκες που έκανε, της έδωσαν μία λάμψη στο ίσως χειρότερο τελείωμα χρονιάς σε 25 χρόνια. Η μεταγραφή του Γουίλιαν μαζί με τις προσθήκες στην άμυνα και την παρουσία γκολκίπερ όπως οι Λένο και Μαρτίνεζ, την ανεβάζουν επίπεδο. Ο Μπουκάγιο Σάκα δίνει πολλές υποσχέσεις ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ είναι παίκτης - κλειδί. Ο Μουρίνιο, παρά τις αμφιβολίες που υπήρχαν προς το πρόσωπό του την περασμένη σεζόν, ήταν μία αιτία που άλλαξε η εικόνα της Τότεναμ και σταθεροποίησε προς τα πάνω την απόδοσή της. Οι προσθήκες του μέσου Χόιμπιεργκ της Σαουθάμπτον, του μπακ των Γουλβς, Ντόχερτι και του έμπειρου γκολκίπερ Τζο Χαρτ δεν είναι γεμάτες... λάμψη αλλά θα βοηθήσουν την ομάδα. Δημοφιλής ή όχι, ο Μουρίνιο πήγε στην Τότεναμ για να πάρει μεγάλες νίκες και τίτλους αλλά και για να οδηγήσει τα 'Σπιρούνια' και σε καλές πορείες στην Ευρώπη.

Ποια νεοφώτιστη ομάδα θα γίνει σαν τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και γιατί;

Η Λιντς, έχοντας τον Μπιέλσα στον πάγκο της και έχοντας κερδίσει τη Championship, έχει τις πιθανότητές της να βρεθεί περίπου στη μέση της βαθμολογίας στην Premier την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πέρυσι έκανε την έκπληξη και τελείωσε στην 9η θέση της κατηγορίας, θέτοντας έτσι άλλα δεδομένα για τις νεοφώτιστες ομάδες. Η Γουέστ Μπρομ και η Φούλαμ πριν από τη Σέφιλντ είχαν δύσκολες εμπειρίες στην Premier . Η Γουέστ Μπρομ τερμάτισε τελευταία το 2018 και το ίδιο έγινε με τη Φούλαμ το 2019. Η Λιντς, που επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά το 2004, δεν θέλει να γίνει εύκολο... θύμα για κανέναν. Το καλοκαίρι έκλεισε τον Ισπανό επιθετικό Ροντρίγκο από τη Βαλένθια με ένα ποσό κοντά στα 30 εκατομμύρια. Έναμ παίκτης που μπορεί να προσφέρει τουλάχιστον 15 γκολ, ενώ ενίσχυσε την άμυνά της με τον μπακ Κοχ από τον Φράιμπουργκ. Επίσης, κατάφερε να πάρει πίσω από την Σίτι με δανεισμό τον εντυπωσιακό Τζακ Χάρισον. Ο Κάλβιν Φίλιπς αναγνωρίζεται και σε επίπεδο Εθνικής με την Αγγλία, ενώ ο Πάμπλο Ερνάντεθ παρότι μεγάλωσε, είναι ένας πολύ ποιοτικός μεσοεπιθετικός. Οι εκτιμήσεις θέλουν τη Λιντς να μην έχει το καλύτερο δυνατό ρόστερ, όμως σίγουρα έχει πολύ πιο καλό έμψυχο δυναμικό από τις Γουεστ Μπρομ και Φούλαμ όταν υποβιβάστηκαν.

Ποιος / ποιοι θα ανταγωνιστούν για το χρυσό παπούτσι;

Η θέση του Χάρι Κέιν βρίσκεται σε κίνδυνο για τη νέα χρονιά; Οι πιο ειδικοί θεωρούν πως η θέση του Κέιν ως βασικός στην Εθνική Αγγλίας δεν μπορεί να θεωρείται τόσο δεδομένη και σίγουρη. Ο Τζέιμι Βάρντι της Λέστερ ήταν ο περσινός νικητής με 23 γκολ μπροστά από τον Ομπαμεγιάνγκ, που την αμέσως προηγούμενη χρονιά είχε μοιραστεί το έπαθλο με Σαλάχ και Μανέ. Ο Σαλάχ είχε πάρει το 2018 το χρυσό παπούτσι με 32 γκολ και ήταν μπροστά από τον Χάρι Κέιν που τις προηγούμενες δύο περιόδους ήταν πρώτος με 29 και 25 γκολ αντίστοιχα. Υπάρχει και ο Σέρχιο Αγουέρο, η μηχανή των γκολ της Σίτι. Θα σπάσει κανένας την κυριαρχία τους φέτος; Ο Ντάνι Ινγκς της Σαουθάμπτον πλησίασε πολύ πέρυσι με 22 τέρματα. Ο Τίμο Βέρνερ της Τσέλσι είναι τρομερός σκόρερ. Δεν μπορεί να μπει στην άκρη ο Στέρλινγκ της Σίτι, ο Μαρσιάλ της Γιουνάιτεντ αλλά και ο Χιμένες της Γουλβς, βελτιώνοντας την επίδοση των 17 γκολ.

Μπορεί να υπάρξει έκπληξη αλά Κέβιν Φίλιπς των 30 γκολ στη Σάντερλαντ το 1999-2000 ή κάποια ανατροπή τύπου Κάλβερτ - Λέγουιν της Έβερτον, Μίτροβιτς της Φούλαμ, Ροντρίγκο της Λιντς ή Γουίλσον της Νιουκάστλ; Τα 32 γκολ του Σαλάχ ήταν επίδοση - ρεκόρ το 2018-2019 μετά τα 34 των Σίρερ και Κόουλ το 1994 και το 1995. Μόνο ο Φίλιπς το 2000, ο Ανρί το 2003, ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2008, ο Φαν Πέρσι το 2012 και ο Σουάρες το 2014, μαζί με τον Σαλάχ, πέρασαν τον δείκτη των 30 γκολ σε μία χρονιά τα τελευταία 20 χρόνια. Τι προσδοκίες υπάρχουν από τον Μπιέλσα; Η βασική είναι το στοιχείο του απρόσμενου και του απροσδόκητου. Μετά από 16 χρόνια απουσίας από τη μεγάλη κατηγορία, υπάρχει η πεποίθηση είναι πως η Λιντς γύρισε εκεί που άξιζε να είναι. Τα «παγώνια» πήραν τον τίτλο της Championship παίζοντας το κλασικό στιλ ποδοσφαίρου του Μπιέλσα. Με ταχύτητα, κατοχή μπάλας, μεγάλα αποθέματα ενέργειας και ένταση στο παιχνίδι.

Απέναντι στην Άρσεναλ, στο περσινό Κύπελλο, η Λιντς παρέδωσε για σημαντικό διάστημα στο γήπεδο μαθήματα τακτικής και ποδοσφαιρικής στρατηγικής. Για τη Λιντς θα είναι σημαντικό το να βρίσκει γκολ στα ματς που θα κυριαρχεί και η προσθήκη του Ροντρίγκο σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Στο πρόσωπο του Ισπανού επιθετικού βλέπουν τη λύση. Ο Μπιέλσα σίγουρα θα δώσει μία διαφορετικότητα στην κατηγορία από κάθε άποψη, αλλά κυρίως για το ποδόσφαιρο που παίζουν οι ομάδες του. Ο Αργεντίνος είχε φύγει από τη Λάτσιο πολύ γρήγορα ενώ στην Μαρσέιγ παραιτήθηκε μετά από ένα ματς στη 2η σεζόν του. Στη Λιλ είχε μείνει λιγότερο από 6 μήνες. Στη Λιντς τα πράγματα δείχνουν διαφορετικά για εκείνον.

Βwin - Ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο της Premier League; |21+

Είναι πολλά τα λεφτά και με… Covid 19!

Στο μεταγραφικό πεδίο οι μεταγραφές στην Πρέμιερ επηρεάστηκαν από την πανδημία του κορονοϊού όμως και πάλι μέχρι στιγμής έχουν γίνει συμφωνίες αξίας 850 εκατομμυρίων. Ποια θα είναι όμως τα ονόματα που θα απασχολήσουν φέτος;

Ροντρίγκο, επιθετικός από Βαλένθια στη Λιντς, 30 εκατομμύρια: Ο Ισπανός με το ρεκόρ μεταγραφής στη Λιντς. Ο πρώην επιθετικός της Βαλένθια έχει όλα τα προσόντα να πετύχει στη Πρέμιερ. Σε έξι μήνες θα γίνει 30, όμως ο γεννημένος στη Βραζιλία και Ισπανός διεθνής είναι τρομερά ποιοτικός παίκτης. Ο αριστεροπόδαρος παίκτης είχε δέκα χρόνια πριν ένα πέρασμα στη Μπόλτον. Γρήγορος, έξυπνος, απρόβλεπτος και σκόρερ αλλά και εξαιρετικός στην αντεπίθεση.

Κάι Χάβερτς, μέσος από Λεβερκούζεν σε Τσέλσι, 80 εκατομμύρια: Ο Χάβερτζ φέρνει το όραμα και τα δημιουργικά χαρίσματα στο κέντρο που θέλει η Τσέλσι. Ο Γερμανός είναι στην... αφρόκρεμα των μεταγραφικών κινήσεων της Τσέλσι φέτος. Παρότι είναι μόλις 21 ετών ο Χάβερτζ είναι παίκτης επιπέδου Μπουντεσλίγκα και εμπειρία στο Champions League και στην Εθνική. Με τρομερό άγγιγμα της μπάλας και ικανός να παίξει μεσοεπιθετικός, σε όλες τις θέσεις του κέντρου, επιτελικός χαφ αλλά ακόμα και πιο μπροστά στην επίθεση. Ένας πανέξυπνος χειριστής της μπάλας και οργανωτής που μπορεί να φτιάξει πολλές φάσεις για γκολ αλλά και να σκοράρει.

Εμπερέτσι Εζέ, μέσος, ΚΠΡ σε Κρίσταλ Πάλας, 17.8 εκατομμύρια: Ο Εζέ είναι αυτός ο δημιουργικός και απρόβλεπτος παίκτης που θέλει η Πάλας. Ένας ποδοσφαιριστής ικανός να την κρατήσει κατηγορία αλλά και να της ανεβάσει επίπεδο. Ο Εζέ, μετά από μία εντυπωσιακή χρονιά στη Championship, 'μετακομίζει' στη Πρέμιερ. Ένας εξαιρετικός και δημιουργικός μεσοεπιθετικός, ο οποίος αρέσκεται κυρίως να παίζει αριστερά και στα 22 του χρόνια είναι διεθνής με την U21 της Αγγλίας. Από πέρυσι τον παρακολουθούσαν πολλές ομάδες της Πρέμιερ, κυρίως για τις δημιουργικές αρετές του. Είναι και ένας παίκτης που μπορεί να τελειώνει πολύ καλά τις φάσεις.

Ντόνι φαν Ντε Μπεκ, μέσος, Άγιαξ σε Γιουνάιτεντ, 39 εκατομμύρια: Η Μάντσεστερ έχει ξοδέψει πολλά σε μεταγραφές αλλά μόνο ο Φερνάντες της βγήκε σχεδόν αμέσως. Ο 23χρονος Ολλανδός είναι ένας παίκτης που μπορεί να έχει εξέλιξη ανάλογη με τον Πορτογάλο. Έξυπνος, που παράγει φάσεις για γκολ και βοηθάει και στο σκοράρισμα. Θα βρει σκληρό ανταγωνισμό για το κέντρο αλλά δεν θα είναι έκπληξη εάν τεθεί στα βασικά πλάνα του Σόλσκιερ.

Φεράν Τόρες, επιθετικός από Βαλένθια σε Σίτι με 23 εκατομμύρια: Ο Τόρες είναι ένα πρότζεκτ για το μέλλον της Σίτι. Με τεχνικά χαρακτηριστικά και προσόντα που ζητάει ο Γκουαρδιόλα. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός είναι ένα ευχάριστο... ρίσκο για τη Σίτι. Ο 20χρονος Ισπανός έχει ότι χρειάζεται για να... δέσει στο επιθετικό αγωνιστικό μοντέλο του Καταλανού τεχνικού. Αν και κυρίως δεξιός ακραίος επιθετικός ο Τόρες μπορεί να έχει πιο κεντρικό επιθετικό ρόλο.

Χάμες Ροντρίγκες, μέσος, από Ρεάλ σε Έβερτον, 25 εκατομμύρια: Ο Κολομβιανός δεν είναι ο παίκτης που υπήρξε ποτέ. Ο Κάρλο Αντσελότι και η Έβερτον είναι μία νέα ευκαιρία για εκείνον και μία ομάδα που μπορεί να ξαναβρεί τον εαυτό του. Το 2014 είχε πάρει το χρυσό παπούτσι του Μουντιάλ αλλά τα τελευταία χρόνια η πορεία του ήταν πτωτική. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε μόλις 18 ματς που ξεκίνησε βασικός. Ο Χάμες θα συνεργαστεί με τον Αντσελότι για τρίτη φορά στην καριέρα του και έχει αυτό το εξαιρετικό αριστερό, με το οποίο μπορεί να σκοράρει από οπουδήποτε. Βλέπει γήπεδο και δεδομένα δεν θα έχει ξεχάσει τις δημιουργικές του αρετές.

Loading...

Η σεζόν 2020-2021 στην Premier με μία πρόταση

Λίβερπουλ (Πρωταθλήτρια, 99 πόντους): Τρομερή η περσινή σεζόν της. Θα είναι δύσκολο να κάνει ίδια χρονιά με πέρυσι όσο και να θέλει το repeat, ενώ η Σίτι θα την κοντράρει πιο σκληρά από πέρυσι.

Μαν. Σίτι (2η, 81 πόντους): Ο Γκουαρδιόλα μπήκε στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του και θέλει η Σίτι να κλείσει ή έστω να μειώσει αισθητά την... ψαλίδα με τη Λίβερπουλ. Πήρε παίκτες όπως οι Φεράν Τόρες και Άκε. Έχει τα στοιχεία για να γίνει πρωταθλήτρια για 3η φορά στα τελευταία 4 χρόνια.

Μαν. Γιουνάιτεντ (3η, 66 πόντους): Φέτος το καλοκαίρι, το όνομα του Τζέιντον Σάντσο μονοπώλησε τα μεταγραφικά της. Με έναν τέτοιο παίκτη η Γιουνάιτεντ μπορεί να φτάσει στο σημείο να μάχεται σκληρά για τον τίτλο. Αν δεν ενισχυθεί περισσότερο, τότε μπορεί ξανά την τετράδα.

Τσέλσι (4η, 66 πόντους): Η Τσέλσι προχώρησε σε μεγάλες σε κόστος και αξία μεταγραφές. Οι προσθήκες των Βέρνερ, Χάβερτς, Τιάγκο Σίλβα και Ζίγιεχ σκόρπισαν την ελπίδα και την προσδοκία στον κόσμο τους ότι θα είναι ξανά ανταγωνιστές για τον τίτλο. Η τρίτη θέση είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, αλλά ο ενθουσιασμός και η φρεσκάδα των παικτών του Λάμπαρντ μπορεί να φέρει και περισσότερα.

Λέστερ (5η, 62 πόντους): Έχασε τον Τσίλγουελ θα είναι δύσκολο να βρεθεί ξανά πέμπτη. Ο Μπρένταν Ρότζερς θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ξανά ένα... φρέσκο και αξιόμαχο σύνολο.

Τότεναμ (6η, 59 πόντους): Η Τότεναμ μπορεί και πρέπει να βρεθεί ξανά στην πρώτη εξάδα. Όμως ο στόχος είναι να κάνει πιο καλή πορεία και είναι κάτι εφικτό εάν ο Μουρίνιο κάνει τα... μαγικά του στον πάγκο, γίνουν καλές προσθήκες και κρατήσει σε καλό επίπεδο τα αστέρια της. Μέχρι στιγμές οι μεταγραφές δεν είναι εντυπωσιακές. Πέρσι, πάντως οι τραυματισμοί ήταν πολλοί...

Γουλβς (7η, 59 πόντους): Η πορτογαλική παροικία του Μολινό μεγάλωσε με την προσθήκη του Φάμπιο Σίλβα με 36 εκατομμύρια. Οι Γουλβς με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο αναμένονται βελτιωμένοι και ικανοί να ξαναβγούν στην Ευρώπη.

Άρσεναλ: (8η με 56 πόντους - Κυπελλούχος): Ο στόχος είναι να τελειώσει στην πρώτη τετράδα της κατηγορίας. Οι φίλαθλοι πόνταραν και ποντάρουν σε περαιτέρω μεταγραφική στήριξη του Αρτέτα και περιμένουν ξανά τον Ομπαμεγιάνγκ να κάνει τοπ σεζόν και με νέο συμβόλαιο. Η προσθήκη του Μαγκαλιάες βελτιώνει πολύ την άμυνα, αν και όλοι στηρίζονται στις εμπνεύσεις του Μικέλ Αρτέτα.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (9η, 54 πόντους): Θα είναι δύσκολο να κάνει φέτος ανάλογη σεζόν με πέρυσι. Κανείς δεν θα την υποτιμήσει φέτος. Ακόμα και έτσι μπορεί να βρεθεί ξανά στη μέση της κατάταξης.

Μπέρνλι (10η, 54 πόντους): Το μέλλον του Σον Ντάιτς είναι μετέωρο και ενώ η ομάδα προσπαθεί να μην χάσει τον Ταρκόσφκι. Εάν μείνει ο προπονητής και δεν φύγει ο Ταρκόσφκι μία θέση στη μέση της βαθμολογίας είναι εφικτή.

Σαουθάμπτον, (11η, 52 πόντους): Με τον εξαιρετικό επιθετικό Ντάνι Ινγκς και ορισμένες καλές προσθήκες η Σαουθάμπτον στοχεύει σε πιο καλή σεζόν. Μπορεί να βρεθεί στην 10η θέση ή και παραπάνω.

Έβερτον (12η, 49 πόντους): Έχει ένα αναβαθμισμένο κέντρο με Άλαν, Χάμες Ροντρίγκες και Ντουκουρέ. Υπάρχει η πεποίθηση πως μπορεί να τερματίσει σε θέσεις που οδηγούν στο Europa League, αν και ο Κάρλο Αντσελότι ξέρει από... εκπλήξεις.

Νιουκάστλ (13η, 44 πόντους): Ο αμφιλεγόμενος ιδιοκτήτης Μάικ Άσλεϊ δεν έχει αποχωρήσει, όμως υπήρξαν φέτος έξυπνες προσθήκες όπως του Γουίλσον. Μπορεί να κλείσει τη σεζόν στη μέση της βαθμολογίας και να αφήσει μακριά απο νωρίς τα σενάρια υποβιβασμού.

Κρίσταλ Πάλας (14η, 43 πόντους): Έχει βάλει ως στόχο να κλείσει έναν επιθετικό που μπορεί να της δώσει πάνω από 10 γκολ τη σεζόν. Εάν τα καταφέρει θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Μπράιτον (15η, 41 πόντους): Στις τάξεις της ομάδας και του κόσμου η αξίωση είναι να τερματίσει περίπου στη μέση της βαθμολογίας. Η έλευση του Λαλάνα, η επιστροφή του Γουάιτ και το νέο deal με τον Ντανκ δημιουργούν προσδοκίες.

Γουέστ Χαμ (16η, 39 πόντους): Ακόμα και ο αρχηγός της δεν είναι χαρούμενος με τους ιδιοκτήτες. Κανείς δεν ξέρει πως θα βγει η σεζόν. Η ποιότητα του ρόστερ της αρκεί για να την φέρει περίπου στη μέση της βαθμολογίας.

Άστον Βίλα (17η, 35 πόντους): Η Βίλα ελπίζει και περιμένει ότι θα τερματίσει με σημαντική διαφορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Θέλει να κλείσει έναν καλό στράικερ και να κρατήσει τον Γκρίλις.

Λιντς (ανέβηκε ως πρωταθλήτρια Championship με 93 πόντους): Με προπονητή τον Μπιέλσα και μία εξαιρετική μεταγραφή, αυτή του επιθετικού Ροντρίγκο, θα επιδιώξει να βρεθεί περίπου στη μέση της βαθμολογίας. Η φανέλα είναι βαριά και η δίψα για ενίσχυση συνεχίζεται...

Γουεστ Μπρομ (ανέβηκε ως 2η από τη Championship με 83 πόντους): Απέκτησε τον Ντιανγκανά, κράτησε τον Ματέους Περέιρα και έχει έναν έξυπνο τεχνικό, τον Σλάβεν Μπίλιτς. Παρόλα αυτά θα παλέψει σκληρά για να σωθεί.

Φούλαμ (ανέβηκε μέσω των play offs της Championship με 81 πόντους): Θα είναι μία σεζόν... επιβίωσης για τη Φούλαμ και που θα δείξει εάν έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος ή όχι. Δεν θα πέσει αμαχητί.

 

Τελευταία Νέα