Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

Newsroom
Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας το μετάλλιο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004

bet365

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, θα κοσμεί από σήμερα και για τα πέντε επόμενα χρόνια το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας.

Στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας παραδόθηκε από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η ανεκτίμητη αυτή δωρεά θα τοποθετηθεί στην ειδικά διαμορφωμένη προθήκη που δημιουργήθηκε στην αίθουσα «Αθήνα 2004», ως ένδειξη τιμής στα επιτεύγματά του, δίπλα σε σημαντικά αναμνηστικά από το «Αθήνα 2004».

Mόλις 48 ώρες πριν, στη διάρκεια των Gazzetta Awards 2022 by bwin, η σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, Δώρα Τσαμπάζη ανέβηκε στην παρέλαβε το βραβείο Fair Play που φέρει το όνομα του Έλληνα Ολυμπιονίκη

Το μετάλλια του Νικολαΐδη, σε συνέχεια της συγκινητικής του επιθυμίας, δημοπρατήθηκαν και τα έσοδα δόθηκαν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς για παιδιά. Μετά το πέρας της δημοπρασίας επεστράφησαν στην οικογένειά του, η οποία παραχώρησε το μετάλλιό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας για πέντε χρόνια, ώστε να μπορούν να το θαυμάσουν οι επισκέπτες του και να εμπνευστούν από τα επιτεύγματά και το ήθος του.

Τη συγκινητική εκδήλωση παράδοσης πλαισίωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί. Τα μετάλλια και τα προσωπικά αντικείμενα των Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών που κοσμούν την έκθεση του Μουσείου, αποτελούν απόδοση φόρου τιμής στους Έλληνες αθλητές και είναι από τα πλέον πολύτιμα εκθέματα του.

Το Μουσείο μέσα από την Μόνιμη Έκθεση και τις δράσεις του έχει ως στόχο να συστήσει τις Αρχές και τις Αξίες του Ολυμπιακού Κινήματος, να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους νέους, αλλά και τους μεγαλύτερους να γνωρίσουν την ιστορία του αθλητισμού και του Ολυμπισμού.

 

Τελευταία Νέα