«Πληγώσαμε τον εγωισμό τους!»

«Πληγώσαμε τον εγωισμό τους!»

Αντώνης Κατσίκης
«Πληγώσαμε τον εγωισμό τους!»

bet365

Η Αναντολού Εφές διέλυσε τον Ολυμπιακό κι όπως τόνισε στο gazzetta.gr ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς «πληγώσαμε τον εγωισμό τους, σίγουρα θα αντιδράσουν στο ντέρμπι».

Η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι φανέρωσε το βράδυ της 19/10 στο Abdi İpekçi όλες τις αδυναμίες των Πρωταθλητών Ελλάδος κι Ευρώπης. Σημαντικό ρόλο έπαιξε κι η απόδοση του Σέρβου φόργουορντ της τουρκικής ομάδας, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους (5/7δίπ., 0/1τρίπ., 3/4β.), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 25 λεπτά συμμετοχής.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον 29χρονο φόργουορντ, ο οποίος εξήγησε πώς η ομάδα του έφτασε σε αυτή τη μεγάλη νίκη, δήλωσε σίγουρος πως η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θα δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό στο Ο.Α.Κ.Α. (18:45/ΝΕΤ), ενώ συμφώνησε και με τη δήλωση του προπονητή του πως η πραγματική διαφορά μεταξύ της ομάδος του και του Ολυμπιακού δεν είναι αυτή που φάνηκε προ ημερών στην Κωνσταντινούπολη.

-Η νίκη σας επί του Ολυμπιακού συζητήθηκε σε όλη την Ευρώπη. Ποια ήταν τα στοιχεία που σας οδήγησαν σε αυτό το +26 (98-72);
Πρώτα από όλα θέλω να ξεκαθαρίσω, για να το ακούσουν κι οι δικοί μας οπαδοί, πως δεν είναι εύκολο να κάνουμε κάθε φορά τόσο καλά παιχνίδια. Η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι αυτή. Όσο για το ματς, η αλήθεια είναι πως κάναμε ένα τέλειο δεκάλεπτο, το πρώτο, και τους αιφνιδιάσαμε απόλυτα. Ό,τι κι αν επιχειρούσαμε, μας έβγαινε και καταφέραμε να πάρουμε μία πάρα πολύ σημαντική διαφορά απ' την πρώτη περίοδο. Αλλά είδατε πως και πάλι δεν ήταν αρκετή, αφού λίγο έλειψε να γκρεμίσουμε στο τρίτο δεκάλεπτο ό,τι χτίζαμε επί 20 λεπτά.

-Αναφέρεσαι στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός μείωσε στους 9 πόντους. Φοβήθηκες εκεί πως θα κατάφερναν ακόμη μία μεγάλη ανατροπή;
Έδειξαν πέρυσι πως δεν παρατάνε κανένα παιχνίδι. Έτσι έφτασαν και στην κορυφή της Ευρώπης κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όχι, δεν φοβήθηκα, αλλά προβληματίστηκα, γιατί είχαν σε εκείνο το σημείο τον έλεγχο του παιχνιδιού κι εμείς απ' το +23 βρεθήκαμε μόλις στο +9 κι ακόμα είχε πάρα πολύ χρόνο. Ευτυχώς ο Τζόρνταν (σ.σ. Φάρμαρ), αλλά κι ο Στάνκο (σ.σ. Μπάρατς) με τον Σεμίχ (σ.σ. Ερντέν) ανέλαβαν εκείνη τη στιγμή δράση και μας έβαλαν και πάλι μπροστά με πολύ μεγάλη διαφορά. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν είναι αυτή η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων. Σίγουρα αυτή η ήττα πλήγωσε τον εγωισμό τους.

-Ο Ολυμπιακός τώρα έχει μπροστά του ακόμη ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην έδρα του στο ελληνικό ντέρμπι. Θεωρείς πως θα τον επηρεάσει η ήττα από την Εφές;
Eίναι Πρωταθλητές Ευρώπης και σίγουρα πληγώσαμε τον εγωισμό τους, είμαι σίγουρος πως θα αντιδράσουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα δείξουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από ό,τι στο μεταξύ μας παιχνίδι.

-Πού πιστεύεις πως θα κριθεί το μεταξύ τους ντέρμπι;
Έχω πολλούς φίλους μου που έχουν αγωνιστεί σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο παρελθόν και μου έχουν εξηγήσει πόσο ιδιαίτερα είναι. Νομίζω πως ακόμα είναι πολύ νωρίς στη σεζόν για να έχει μία απ' τις δύο ομάδες το προβάδισμα, καθώς τον Οκτώβριο σχεδόν καμία ομάδα στην Ευρώπη, που έχει βλέψεις να φτάσει στο Final Four, δεν είναι έτοιμη. Κι επειδή οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, κατά τη γνώμη μου, είναι ομάδες για Final Four, δεν είναι έτοιμες ακόμα. Θεωρώ πως θα νικήσει η ομάδα που θα επιβάλει τον ρυθμό της. Πιστεύω πως παίζουν διαφορετικό μπάσκετ, οπότε όποια βάλει το δικό της ρυθμό στο παρκέ θα φτάσει και πιο κοντά στη νίκη.

 

Τελευταία Νέα