Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Πλατανιώτη 4η και στο ελεύθερο σόλο στη Ρώμη

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Η Πλατανιώτη 4η και στο ελεύθερο σόλο στη Ρώμη

bet365

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης, κατέλαβε την 4η θέση, όπως συνέβη και στο τεχνικό σόλο.

Όπως στο τεχνικό πρόγραμμα, έτσι και στο ελεύθερο πρόγραμμα στο σόλο η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την 4η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Με μουσική υπόκρουση το «Τhe show must go on», το σόου δεν συνεχίστηκε για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στην «αιώνια» πόλη, όπως συνέβη πριν από μερικές εβδομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Με τη μουσική των Queen και τη φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι, η Πλατανιώτη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ελεύθερο σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί όπου ήταν 3η και στο τεχνικό πρόγραμμα στο σόλο.

Τώρα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης η αθλήτρια που είναι μέλος της Team Future της Bwin, έμεινε στην 4η θέση. Μπήκε στον τελικό με την 3η επίδοση του προκριματικού, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει -τουλάχιστον- αυτή τη θέση και να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία στο αγώνισμα, όταν ήταν 3η στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Βαθμολογήθηκε με 90,6000 και είδε μια άλλη Ελληνίδα, τη Βασιλική Αλεξανδρή να τις κάνει τη ζημιά. Η 24χρονη Αλεξανδρή που εκπροσωπεί την Αυστρία με 91,8333 ήταν αυτή που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, όπως συνέβη πριν από λίγα 24ωρα και στο τεχνικό σόλο, όταν άφησε την Πλατανιώτη στην 4η θέση.

Η τριάδα του ελεύθερου προγράμματος ήταν ίδια με αυτή στο τεχνικό πρόγραμμα. Η Ουκρανή Λίντα Φιέντινα έκανε το νταμπλ στα χρυσά μετάλλια στο αγωνίσματα του σόλο και η Ιταλίδα, Λίντα Τσερούτι ήταν ξανά στη 2η θέση. Σε σχέση με τον τελικό στο ελεύθερο σόλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος η Ευγγελία Πλατανιώτη έχασε δύο θέσεις, καθώς την ξεπέρασαν οι Τσερούτι και Αλεξανδρή.


Η οκτάδα του τελικού

1.Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία) 94,6333
2.Λίντα Τσερούτι (Ιταλία) 92,1000
3.Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) 91,8333
4.Ευαγγελία Πλατανιώτη (Ελλάδα) 90.6000
5.Εβέ Πλανέ (Γαλλία) 89,0333
6.Πολίνα Πρικαζίκοβα (Ισραήλ) 83,8333
7.Ιλόνα Φάχρνι (Ελβετία) 82,8000
8.Ρόμπιν Σβάτμαν (Μ. Βρετανία) 82,1667

 

Τελευταία Νέα