Πλατανιώτη: «Η ζωή σού δίνει πίσω όσα αξίζεις»

Newsroom
Πλατανιώτη: «Η ζωή σού δίνει πίσω όσα αξίζεις»

bet365

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη στις δηλώσεις της μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, αναφέρθηκε στο πώς η ομοσπονδιακή τεχνικός Αναστασία Γκούτσεβα την έπεισε να μη σταματήσει την καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφθασε στη Βουδαπέστη στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα στιγμή της πολύχρονης παρουσίας στην καλλιτεχνική κολύμβηση, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Το πρώτο μετάλλιο για την καλλιτεχνική κολύμβηση στην ιστορία της διοργάνωσης, με την Πλατανιώτη να δηλώνει τα εξής: «Ζω ένα όνειρο. Είμαι πολύ χαρούμενη, έκλαψα και δεν μπορώ ακόμα να το συνειδητοποιήσω αυτό που συνέβη. Είναι ιστορικό, ανεπανάληπτο. Έγινε πραγματικότητα κάτι για το οποίο δούλεψα σκληρά εδώ και πολλά χρόνια. Το αφιερώνω σε όλους τους Έλληνες. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψω τις στιγμές. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ζωή στα δίνει πίσω όσα αξίζεις, εάν έχεις παλέψει σκληρά.

Περάσαμε δύσκολα κατά τη διάρκεια των περσινών Ολυμπιακών Αγώνων και μετά. Πήρα ένα διάλειμα και στη συνέχεια σκέφτηκα αν πρέπει να σταματήσω ή όχι. Ζήτησα να απέχω από τα ομαδικά αγωνίσματα, ώστε να εστιάσω την προσπάθειά μου στο σόλο στο ντουέτο και η νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα το δέχτηκε μετά χαράς. Θυμάμαι ότι στις συνομιλίες μας για το αν έπρεπε να σταματήσω ή να συνεχίσω, μου είχε πει ανάμεσα στα άλλα: "Μείνε, μη σταματήσεις κι εγώ θα σε κάνω παγκόσμια". Δεν με άφησε να σταματήσω και την ευχαριστώ.

Ευχαριστώ επίσης όλους όσους με στήριξαν και την Ομοσπονδία. Δουλέψαμε σκληρά και σε δύσκολες συνθήκες αυτή τη σεζόν και πετύχαμε τον στόχο. Είπα πριν από το παγκόσμιο ότι θα χορέψω σωστά και θα βγάλω τον καλύτερό μου εαυτό και θεωρώ ότι το έκανα. Τώρα για το μέλλον; Βλέποντας και κάνοντας. Άλλωστε, έχω ακόμα κι άλλους αγώνες εδώ».

Να σημειωθεί πως η Αναστασία Γκούτσεβα δεν είχε την ευτυχία να ζήσει από κοντά την επιτυχία της, καθώς στη Λευκορωσίδα ομοσπονδιακή τεχνικός δεν επετράπη από τη FINA να ταξιδέψει στην Ουγγαρία, αποτέλεσμα του αποκλεισμού Ρώσων και Λευκορώσων εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

 

Τελευταία Νέα