Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Ταξιδεύει χωρίς την Αναστασία Γκούτσεβα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

Δημήτρης Ντζάνης
Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Ταξιδεύει χωρίς την Αναστασία Γκούτσεβα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα

bet365

Η Λευκορωσίδα ομοσπονδιακή τεχνικός της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης Αναστασία Γκούτσεβα δεν μπορεί, προς το παρόν, να ταξιδέψει στη Βουδαπέστη για το επικείμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, τι δήλωσε για το θέμα ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος στο Gazzetta.

Πρόβλημα μετάβασης στη Βουδαπέστη προέκυψε για την ομοσπονδιακή τεχνικό της εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης Αναστασία Γκούτσεβα, εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου.

H Λευκορωσίδα τεχνικός δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ουγγαρία για το πρωτάθλημα, καθώς η FINA πέρα από τους αθλητές-τριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, που έχουν αποκλειστεί εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, δεν δέχεται και αξιωματούχους από τις δύο χώρες στη διοργάνωση.

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε σήμερα (14/6) την ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης που την Τετάρτη (15/6) θα ταξιδέψει στη Βουδαπέστη και στο δίδυμο των προπονητριών εκτός από τη Βαρβάρα Λιθαδιώτη, η Αναστασία Γκούτσεβα έχει αντικατασταθεί από τη Χριστίνα Θαλασσινίδου.

Γιαννόπουλος: «Έχουμε κάνει ενέργειες να δοθεί ειδική άδεια»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος σε ερώτηση του Gazzetta για το θέμα που προέκυψε απάντησε: «Η FINA για λόγους ασφάλειας δεν θέλει ακόμα και αξιωματούχους από τις δύο χώρες, υπάρχει πρόβλημα με τα χαρτιά της. Εμείς αρχικά δεν ανακοινώσαμε το όνομα της προπονήτριας, προκειμένου το σύνολο της εθνικής ομάδας να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα στη Βουδαπέστη.

Παράλληλα, εδώ και ημέρες έχουμε ζητήσει να δοθεί ειδική άδεια από τη FINA για να είναι η προπονήτριά μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αναμένουμε να μας δοθεί το "πράσινο φως" και αμέσως να ταξιδέψει, πιστεύω πως είναι θέμα ημερών».

Οι αθλήτριες που θα αναχωρήσουν για τη Βουδαπέστη είναι οι: Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάννα Μισίκεβιτς, Λύδια – Φωτεινή Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Ελένη Φραγκάκη.

Μαζί τους, οι προπονήτριες Βαρβάρα Λιθαδιώτη και Χριστίνα Θαλασσινίδου, με αρχηγό αποστολής την έφορο του αθλήματος και ειδικό γραμματέα του Δ.Σ της ΚΟΕ, Δέσποινα Καράμπελα. Στη Βουδαπέστη μεταβαίνει, με την αποστολή και η διεθνής κριτής Μαρία Μαρούγκα.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση αρχίζει την Παρασκευή (17/) θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου και θα φιλοξενηθεί στην πισίνα «Szechy» της Βουδαπέστης (στο νησί της Μαργαρίτας).

Αναχωρούν και κολυμβητές

Με το πρώτο σκέλος της ελληνικής αποστολής την Τετάρτη (15/6) θα αναχωρήσουν και οκτώ από τα 15 μέλη της ομάδας κολύμβησης, οι: Απόστολος Χρήστου, Άννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου, Κώστας Μερετσόλιας, Απόστολος Παπαστάμος, Στέργιος Μπίλας, Οδυσσέας Μελαδίνης και Δημήτρης Μάρκος.

Θα τους συνοδεύσουν οι προπονητές Παναγιώτης Βελέντζας και Τάσος Καράμπελας, ο φυσικοθεραπευτής Γιώργος Δεμέτης και η αρχηγός αποστολής Κέλλυ Αραούζου, εκπρόσωπος των αθλητών στο Δ.Σ της ΚΟΕ.

Την Πέμπτη (16/6), αναχωρούν η Μαρίλεια Δρασίδου και ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης, με τον τεχνικό διευθυντή κολύμβησης της ΚΟΕ, Βαγγέλη Κοζομπόλη, στις 17/6 ο Αρκάδιος Ασπουγαλής, στις 18/6 η Γεωργία Δαμασιώτη, στις 19/6 ο Σάββας Θώμογλου, στις 20/6 οι Κρίστιαν Γκολομέεβ και Κώστας Στάμου, ενώ στις 21/6 ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άκης Οικονόμου.

Η κολύμβηση θα φιλοξενηθεί, από 18 έως 25 Ιουνίου, στο «Duna Arena» της Βουδαπέστης.

Οι επόμενες αποστολές για τη Βουδαπέστη: 18 Ιουνίου εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, 19/6 εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών, 23/6 καταδύσεις, 23 και 26/6 Open Water.

 

Τελευταία Νέα