Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Νέα αρχή για την εθνική ομάδα

Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Νέα αρχή για την εθνική ομάδα

bet365

Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης με αρκετά νέα πρόσωπα ετοιμάζεται για τις πρώτες εξετάσεις της μέσα στο 2022, το FINA World Series Super Final  που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ.

Μια νέα αρχή πραγματοποιείται στην εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης σε όλα τα επίπεδα. Με τη Λευκορωσίδα Αναστασία Γκούτσεβα να επιστρέφει στην τεχνική της ηγεσία μετά την περίοδο 2005-10 και με αρκετά νέα πρόσωπα η εθνική ομάδα ετοιμάζεται για τις πρώτες εξετάσεις, το FINA World Series Super Final που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως και την Κυριακή 22 του μήνα στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, με τη συμμετοχή 131 αθλητριών από 23 χώρες.

Από την ομάδα που πήρε πέρυσι την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μόνο πέντε αθλήτριες βρίσκονται τώρα στις τάξεις της: Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Αλιγκούζη και Αντριάνα Μισίκεβιτς. Πιο τρανταχή απουσία αυτή της Εβελίνας Παπάζογλου, που σημαίνει πως το νέο ντουέτο συνθέτουν οι Ευαγγελία Παπάζογλου και Σοφία Μαλκογεώργου.

πλατανιωτη

«Έχει γίνει ανανέωση. Πιστεύουμε στο καινούργιο αίμα, στο νέο πνεύμα της ομάδας. Δίνουμε βάρος στις νέες ηλικίες, για να έχουμε μέλλον και προοπτικές. Θα δείξουμε μοναδικό ελληνικό ομαδικό πνεύμα και πάθος, καυτή καρδιά θα προωθήσουμε άθλημα. Θα δώσουμε τα πάντα. Αυτή η φλόγα που δείχνει αυτή η χώρα δεν υπάρχει πουθενά. Θα γίνει διαφήμιση του αθλήματος εδώ, αλλά κρατατάμε και μυστικά εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης» δήλωσε η ομοσπονδιακή τεχνικός Αναστασία Γκούτσεβα στην Media day που διοργάνωσε η ομοσπονδία στο ΟΑΚΑ.


«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να επιστρέψω στην Ελλάδα. Όταν με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος, ο κύριος Γιαννόπουλος εργαζόμουν στη Σιγκαπούρη. Αρχίσαμε τη δουλειά με τα κορίτσια τον Νοέμβριο, το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν το κρύο, καθώς οι προπονήσεις γίνονταν στην ανοιχτή πισίνα» συνέχισε η Αναστασία Γκούτσεβα, η οποία μετά την Ελλάδα δούλεψε στην εθνική ομάδα του Καναδά μέχρι το 2016. «Αυτά τα κορίτσια είναι η βάση, με μεγάλο στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και για άλλες αθλήτριες» συμπλήρωσε η Αναστασία Γκούτσεβα.

ΓΚΟΥΤΣΕΒΑ


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ένα μήνα στη Βουδαπέστη, αλλά και τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα γυναικών και νεανίδων είναι τα μεγάλα ραντεβού για αυτό το καλοκαίρι για την εθνική ομάδα.


«Αποφασίσαμε με την προπονήτρια να αγωνίζομαι μόνο στο σόλο και στο ντουέτο Γυναικών, μαζί με τη Σοφία Μαλκογεώργου. Πάμε καλά, συνεργαζόμαστε άψογα, την ευχαριστώ» είπε η αρχηγός της εθνικής ομάδας Ευαγγελία Πλατανιώτη. «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που θα βρίσκομαι μαζί με την Ευαγγελία στο ντουέτο, έχουμε μια άψογη συνεργασία. Είμαι και σε όλα τα ομαδικά και θα μετέχω στη διοργάνωση του Super Final όπου θα δώσουμε την ψυχή μας μπροστά στο ελληνικό κοινό», πρόσθεσε η Σοφία Μαλκογεώργου.

ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ

«Η κολυμβητική ομοσπονδία φέρνει ακόμα στην Ελλάδα μια μεγάλη διοργάνωση, υπό την ομπρέλα της FINA, Ευελπιστούμε σε οργανωτική επιτυχία. Τα κορίτσια έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα και οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν προπομπό για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλήματος και μέσα από την προσπάθεια που κάνουμε, είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, που είναι οι πρωταγωνιστές, αλλά και στους προπονητές τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος.

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η Βαρβάρα Λιθαδιώτη, συνεργάτης ομοσπονδιακή τεχνικός, είπε: «Στόχος να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να κάνουμε ένα μπαμ και να μείνουν όλοι με το στόμα ανοιχτό. Έχουμε διαλέξει θέμα στο highlight "η ελληνική ψυχή" και στο Κόμπο το "Africa". Σιγά σιγά θα γίνει η τελική επιλογή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024»..

Η Δέσποινα Καράμπελα (μέλος ΔΣ ΚΟΕ και έφορος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης), τόνισε: «Ενωμένοι, όλοι μαζί καταφέρνουμε και φέρνουμε σε πέρας επιτυχώς σπουδαίες διεθνείς διοργανώσεις. Για την εθνική θέλω να πω ότι πιστεύουε σε αυτή την ομάδα, στα κορίτσια και στις προπονήτριές τους. Είναι ένα άθλημα δύσκολο, που χρειάζεται σκληρή δουλειά, αλλά θα τα καταφέρουμε. Τα αστέρια πάντα λάμπουν και τα δικά μας θα λάμψουν σε αυτή διοργάνωση, αλλά και στη συνέχεια. Ο Super Final του FINA World Series Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Tο αναλάβαμε αργά, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα τα πάμε τέλεια και όλοι θα μιλούν γι αυτούς τους αγώνες».

Αρκετές νέες, αλλά και πιο έμπειρες αθλήτριες περιλαμβάνει η ομάδα, όπως είπε η Αναστασία Γκούτσεβα και σε αυτή τη διοργάνωση θα δοθεί βάρος στις νεάνιδες εν όψει του αντίστοιχου παγκοσμίου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα αγωνιστούν οι: Ζωή Καράγγελου (Σόλο Τεχνικό, highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ντουέτο Τεχνικό Ελεύθερο, highlight, Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (αναπληρωματική Ντουέτο, highlight, Κόμπο), Μαρία Καραπαναγιώτη (highlight, Κόμπο), Ζωή Αγραφιώτη (highlight, Κόμπο),, Μαρία Αλιγκούζη (highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (highlight, Κόμπο), Αντριάνα Μισίκεβιτς (highlight, Κόμπο), Λυδία Παπαναστασίου (highlight, Κόμπο), Σοφία Μαλκογεώργου (highlight, Κόμπο).

 

Τελευταία Νέα