Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Στην Αθήνα ο σούπερ τελικός της σειράς αγώνων της FINA

Newsroom
Καλλιτεχνική Κολύμβηση: Στην Αθήνα ο σούπερ τελικός της σειράς αγώνων της FINA

bet365

Στο ΟΑΚΑ θα φιλοξενηθεί ένα σπουδαίο event της παγκόσμιας ομοσπονδίας για την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Στην Αθήνα θα φιλοξενηθεί ο σούπερ τελικός στη σειρά των αγώνων (World Series) της καλλιτεχνικής κολύμβησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας, το τριήμερο 20-22 Μαΐου. Αυτό ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υγρού Στίβου (FINA), παρουσιάζοντας το καλεντάρι των αγώνων στο Artistic Swimming World Series για το 2022.


Η αρχή θα γίνει από την συνδιοργάνωση εικονικού (virtual) αγώνα από τις ΗΠΑ και Καναδά στις 19-20 Μαρτίου, πριν ταξιδέψει στο Παρίσι (1-3 Απριλίου). Στη συνέχεια θα γίνει ένας ακόμα virtual αγώνας στην Αυστραλία (7-8 Μαΐου), για να καταλήξει στην Αθήνα για τον Super Final.

Οι αγώνες θα αποτελέσουν την καλύτερη προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ιουνίου στη Βουδαπέστη. Όπως ανακοινώθηκε από τη FINA, θα μοιραστούν 257.000 δολάρια, ενλω οι αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στον τελικό θα διαγωνιστούν για 310.000 δολάρια.

Γιαλαμά


Η 18χρονη Κρυσταλένια Γιαλαμά, μέλος της εθνικής ομάδας δήλωσε στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που μια από τις καλύτερες κλειστές πισίνες στον κόσμο, το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο Αθηνών, θα είναι ο χώρος του FINA Super Final Artistic Swimming World Series 2022. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τις καλύτερες αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης του κόσμου, λίγες μόνο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη».

 

Τελευταία Νέα