Η χρονιά του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ (vids)

Η χρονιά του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ (vids)

Η χρονιά του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ (vids)

bet365

Τι έκανες στο ΝΒΑ Κώστα; Το gazzetta.gr κάνει τον απολογισμό της rookie σεζόν του Κώστα Παπανικολάου στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη!

Ποιος θα του το λεγε. Από την Άρη, στην κορυφή της Ευρώπης δύο σερί σεζόν, μετά στη Μπαρτσελόνα κι εν συνεχεία στο ΝΒΑ! Εκεί δηλαδή που ονειρεύεται να φτάσει κάθε παιδί που παίζει μπάσκετ!

Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά στον “μαγικό κόσμο” και πλέον κάνει τα πλάνα του για το μέλλον, έχοντας να σκέφτεται και το Eurobasket 2015, εκεί όπου η Εθνική πάει για το καλύτερο, έχοντας -λογικά- και τους 4 NBAers στη σύνθεση της.

Το gazzetta.gr ξετυλίγει το κουβάρι της rookie σεζόν του Κώστα Παπανικολάου στο ΝΒΑ παράλληλα παρουσιάζει τους αριθμούς του μέσω infographics.

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ
Το όνειρο του Κώστα Παπανικολάου πήρε σάρκα κι οστά το πρώτο παιχνίδι των Χιούστον Ρόκετς στην preseason. Συγκεκριμένα, στις 7/10 οι “Ρουκέτες” επικράτησαν των Ντάλας Μάβερικς με 111-108 κι ο διεθνής σμολ φόργουορντ έμεινε στο παρκέ για 26 αγωνιστικά έχοντας 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και κανένα λάθος! Καθόλου άσχημα, αλλά αυτό δεν ήταν το επίσημο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ.

Αυτό έλαβε χώρα στο STAPLES Center! Κόντρα στους ιστορικούς Λος Άντζελες Λέικερς κι απέναντι στον... μεγάλο Κόμπι Μπράιαντ! Ο “Παπ” αγωνίστηκε για 20 λεπτά, μέτρησε 4 πόντους κι ακόμα βοήθησε τους Ρόκετς να φτάσουν στη νίκη με 90-108 έχοντας 6 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες. Φάνηκε απόλυτα έτοιμος κι έτσι ήταν, αφού ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού μπήκε στο παρκέ και παρά το δεδομένο άγχος έκανε τη δουλειά του.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
Τον πρώτο καιρό ο Κώστας Παπανικολάου έπαιρνε χρόνο συμμετοχής και τα πήγαινε αρκετά καλά. Οι κορυφαίες φετινές του εμφανίσεις έγιναν αρχικά στην Πόλη του Μεξικό όταν μέτρησε 14 πόντους (4/4 τρίποντα) & 4 ασίστ στη νίκη των Χιούστον Ρόκετς επί των Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 101-113 κι εν συνεχεία κόντρα στους Λος Άντζελες Λέικερς (σ.σ. οι “Ρουκέτες” έχασαν με 92-98) όταν σημείωσε 19 πόντους (career high) με 4/7 τρίποντα, 6 “σκουπίδια” και 2 τελικές σε συνολικά 34 αγωνιστικά λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ & ΣΜΙΘ
Κάπου εδώ τελειώνουν τα καλά και ξεκινούν τα άσχημα για τον διεθνή φόργουορντ. Ο “Παπ” στάθηκε άτυχος , καθώς τα πήγαινε αρκετά καλά στους πρώτους του μήνες στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά ήρθαν ορισμένοι τραυματισμοί που τον πήγαν πίσω. Ο Παπανικολάου υπέστη αρχικά διάταση συνδέσμων στο δεξί γόνατο κι έπειτα γύρισε το πόδι του (σ.σ. αμφότεροι οι τραυματισμοί έγιναν σε ματς με τους Τίμπεργουλβς) με αποτέλεσμα να μείνει στα... πιτς και να χάσει τη θέση του.

Ο χρόνος συμμετοχής του μειώθηκε αρκετά. Ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και συνέχεια τη σκληρή δουλειά. Ωστόσο, εκτός από τους τραυματισμούς είχε ν' αντιμετωπίσει και τις νέες μεταγραφές των Ρόκετς. Οι τελευταίοι απέκτησαν τους Τζος Σμιθ και Κόρεϊ Μπρούερ, παίκτες δηλαδή με εμπειρία, ποιότητα και που αγωνίζονται ως φόργουορντ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο ρόλος του “Παπ” έγινε ακόμα μικρότερος.

ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ!
Ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια ήταν άτυχος, ήρθε κι η ενίσχυση των Χιούστον Ρόκετς στις θέσεις των φόργουορντ με αποτέλεσμα να χάσει τελείως τον ρόλο του στην ομάδα και τον τελευταίο καιρό να παρακολουθεί από τον πάγκο τις περισσότερες αναμετρήσεις... Και τι μ' αυτό; Ο Κώστας Παπανικολάου έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μέρος σε τελικούς περιφέρειας! Οι Ρόκετς έμειναν έξω, αφού έπεσαν πάνω στην... παρέα του Στεφ Κάρι (βλ. Γουόριορς), αλλά ο “Παπ” κατάφερε κάτι που κανένας Έλληνας δεν έχει πετύχει!

Δεν ήταν όμως μόνο η συμμετοχή του στους τελικούς της δυτικής περιφέρειας. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε μέρος στο rookie ματς του All Star Weekend και για πρώτη φορά είδαμε δύο Έλληνες στη γιορτή του μπάσκετ, αφού στο πλευρό του “Παπ” βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! Μόνο υπερηφάνια βλέποντας την παρακάτω φωτογραφία:

 

Τελευταία Νέα