Οι υποψήφιοι βουλευτές από τον αθλητισμό

Δήμος Μπουλούκος
Οι υποψήφιοι βουλευτές από τον αθλητισμό
Οι εκλογές πλησιάζουν και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων που προέρχονται από τον αθλητισμό.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Βασίλης Κικίλιας είναι υποψήφιος στην Α' Αθηνών. Στην ίδια περιφέρεια βάζει και ο αθλητικός συντάκτης Μανώλης Μαυρομμάτης, τέως ευρωβουλευτής και συντάκτης της Λευκής Βίβλου για τον Αθλητισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Β' ΑΘηνών υποψήφια είναι η αθλητική δημοσιογράφος και πρώην πρωταθλήτρια του στίβου Αννα Καραμανλή. Στην Α' Θεσσαλονίκης είναι ξανά υποψήφιοι, ο πρώην Υπουργός, βουλευτής και Σύμβουλος Οργάνωσης και Επικοινωνίας της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ενώ υποψήφιος βουλευτής Β' Περιφέρειας Θεσσαλονίκης,είναι ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΟΚ Νίκος Βεζυρτζής

Στην Κατερίνη κατεβαίνει ξανά ο βουλευτής και πρωταθλητής του μήκους Κώστας Κουκοδήμος. Ο πρώην ποδοσφαιριστής και αθλητής του στίβου Βασίλης Σιδέρης είναι υποψήφιος στην Αργολίδα, όπως και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

ΣΥΡΙΖΑ

Πρωταθλήτρια Κολύμβησης επί πολλά χρόνια η Ελένη Αυλωνίτου είναι υποψήφια στην Β' Αθήνας. Από το χώρο του ποδοσφαίρου ο διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας ζητά την ψήφο των πολιτών στη Μεσσηνία.

ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής Επικρατείας και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης, ο Πύρρος Δήμας, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στη Β' Περιφέρεια Αθηνών. Η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου και πρωταθλήτρια του στίβου κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια, στη Β' Θεσσαλονίκης, ενώ στην Α' Θεσσαλονίκης θα δοκιμάσει την τύχη του ο προπονητής βόλεϊ Κώστας Χαριτωνίδης αλλά και η μεγάλη δόξα του ΠΑΟΚ, ο πρώην ποδοσφαιριστής Γιάννης Γούναρης. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Αντώνης Σαουλίδης, πρώην αρχηγός της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός συντάκτης Παντελής Περιβολάρης είναι υποψήφιος στο νομό Καστοριάς, o επίσης αθλητικός συντάκτης Κυριάκος Μαντούβαλος στην Λακωνία.

ΚΚΕ

Από τον χώρο του αθλητισμού στα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος, συμμετέχει ο πρώην διεθνής διαιτητής Βασίλης Νικάκης στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και ο Κώστας Πετρόπουλος, πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ, ως υποψήφιος στην Αχαϊα. Ο αθλητικός συντάκτης Μιχάλης Λεάνης είναι υποψήφιος στην Α' Πειραιά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα είναι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο σπουδαίος άσος του Παναθηναϊκού Κριστόφ Βαζέχα που θα πολιτευθεί στην Α' Αθηνών, ενώ στην ίδια περιφέρεια θα είναι υποψήφιος και η πρώην πρωταθλήτρια του στίβου Ελενα Κουντουρά.

ΠΟΤΑΜΙ

Στις λίστες του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Β' Αθηνών βρίσκεται ο Στέλιος Προσαλίκας από το χώρο του βόλεϊ, που έκανε μεγάλη καριέρα ως παίκτης και προπονητής, ενώ διετέλεσε και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας βόλει, αλλά και η μεγάλη δόξα του μπάσκετ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού Μέμος Ιωάννου. Στην ίδια περιφέρεια, την Β' Αθηνών, βάζει υποψηφιότητα ο Δημήτρης Τσούκας, χειρουργός Ορθοπεδικός, γιατρός της AEK στο μπάσκετ, του Ψυχικού, του Αθηναϊκού στις γυναίκες και όλων των Εθνικών ομάδων βόλει.

Στην Περιφέρεια Αττικής είναι υποψήφιος ο Ολυμπιονίκης του πόλο Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ η πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού στο πόλο και Ολυμπιονίκης, η Σταυρούλα Αντωνάκου θα είναι υποψήφια στη Β΄Πειραιά

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο πρώην διαιτητής Σωτήρης Βοργιάς είναι υποψήφιος στην Β' Περιφέρεια Πειραιά!

ΚΙΔΗΣΟ

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ποδηλασίας Θανάσης Τερζής είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά.

ΛΑΟΣ

Ο πρώην άσος του Ηρακλή και του ΠΑΟΚ Λάκης Παπαιωάννου θα είναι υποψήφιος στη Α' Θεσσαλονίκης.

Y. Γ. Επειδή σίγουρα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι από τον αθλητισμό που δεν συμπεριλάβαμε στο άρθρο, περιμένουμε τις υποδείξεις στο [email protected] για να ανανεώσουμε την δημοσίευση!