H γνωριμία του Σαμαρά με το 11χρονο αγόρι με σύνδρομο Down (vids+pics)

H γνωριμία του Σαμαρά με το 11χρονο αγόρι με σύνδρομο Down (vids+pics)

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος αποκαλύπτει στο gazzetta.gr τη σχέση του Γιώργου Σαμαρά με τον μικρό Τζέι, αλλά και το μάθημα ζωής που δίνει ο 11χρονος με το σύνδρομο Down.

Ο Τζέι γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2003, φέρνοντας μεγάλη ευτυχία στον Μάρτιν και την Ενι Μπίτι που είχαν ήδη μία κόρη, την Ολίβια. Πριν καλά – καλά συνειδητοποιήσουν ότι έγιναν ξανά γονείς, οι γιατροί τους προσγείωσαν απότομα ανακοινώνοντας ότι πάσχει από σύνδρομο Down. Και σα να μην φτάνει αυτό, είχε και πρόβλημα στην καρδιά με αποτέλεσμα να εγχειριστεί μετά από τρεις μήνες και να παραμείνει για έξι μήνες στο νοσοκομείο.

«Αποφασίσαμε από την αρχή ότι θα κάναμε τα πάντα ώστε ο Τζέι να μην υποστεί κανενός είδους διάκριση και αφυπνίσουμε τον κόσμο για το σύνδρομο Down», λέει ο πατέρας του Μάρτιν. Ο Τζέι έγινε έτσι ένα σύμβολο για όσους πάσχουν από Down, με συμμετοχές σε καμπάνιες στον Τύπο, κυρίως για την πληρέστερη ενημέρωση κα πληροφόρηση του κοινού για το πρόβλημα, μέσω από τον οργανισμό Downs&Proud.

Παράλληλα είναι από τους πιο φανατικούς φίλους της Σέλτικ, χωρίς να ζει στη Σκωτία. Για την ακρίβεια μένει στην πόλη Λούργκαν της Βόρειας Ιρλανδίας και είναι ο πιο φανατικός οπαδός της Celtic club (Lurgan no1) που παίζει στο τοπικό πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο πατέρας του, ο Μάρτιν, είναι ο Πρόεδρος της ομάδας και ο 11χρονος δεν χάνει παιχνίδι και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους παίκτες, καθώς το πάθος και η θέληση, αποτελούν έμπνευση για όλους. Μπαίνει μαζί τους στο γήπεδο, δίνει όρκο για το fair play κάνει την καθιερωμένη χειραψία και στο ημίχρονο δίνει οδηγίες μαζί με τον προπονητή. Σε ανταπόδωση για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, θεωρείται η επίσημη μασκότ της, ενώ το όνομα του, είναι στις φανέλες όλων των παικτών, ψηλά στην πλάτη.

Η ομάδα Celtic club του Λούργκαν δημιουργήθηκε από μέλη του συνδέσμου οπαδών της Σέλτικ στη συγκεκριμένη πόλη και φυσικά έχει τα ίδια χρώματα με την διάσημη σκοτσέζικη ομάδα. Σα να το ήθελε η μοίρα, η Σέλτικ έφτασε πολύ κοντά στον κόσμο του Τζέι, τον περασμένο Ιούλιο, όταν κληρώθηκε με την Κλίφτονβιλ, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Όταν η Σέλτικ ταξίδεψε στο Μπέλφαστ, ο Τζέι με τον πατέρα του δεν έχασαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ποδοσφαιρικούς τους ήρωες. Ωστόσο ο Τζέι είχε στο μυαλό του τον παίκτη που ήθελε να γνωρίσει περισσότερο και δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Σαμαρά.

Την παραμονή του αγώνα πήγε στην προπόνηση και αμέσως πλησίασε τον Ελληνα επιθετικό, με τον Σαμαρά να ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του Τζέι και να τον έχει συνεχώς δίπλα του. Από τότε μια μεγάλη φιλία ξεκίνησε και ο Σαμαράς, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, τον πήρε μαζί του στο λεωφορείο με την αποστολή, πηγαίνοντας στο γήπεδο για το ματς με την πρωταθλήτρια της Βόρειας Ιρλανδίας, με τη σύμφωνη γνώμη του προπονητή Νιλ Λένον που έχει γεννηθεί στην ίδια πόλη με τον Τζέι, το Λούργκαν της Βόρειας Ιρλανδίας.

Το ραντεβού με τον Τζέι ανανεώθηκε για το τελευταίο ματς της περιόδου και αυτός ο νικητής της ζωής, έζησε στις 11 Μαϊου όσα ενδεχομένως να είχε ονειρευτεί. Από πολύ νωρίς πήρε θέση μπροστά, είδε την αγαπημένη του ομάδα να νικάει 3-1 τη Νταντί Γιουνάιτεντ και τον καλό του φίλο Γιώργο να πετυχαίνει γκολ μπροστά στα μάτια του.

Και στο τέλος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κι όχι κάπου άβολα, αλλά στην αγκαλιά του ινδάλματος του, του Γιώργου Σαμαρά, τον οποίο κοιτούσε στοργικά στα μάτια και χάιδευε τα μάγουλο του, εν μέσω αποθέωσης από 60.000 φίλους της Σέλτικ. Ο Σαμαράς μιλώντας για το μικρό του φίλο, είπε σε συνέντευξη στην τηλεόραση: «Συνάντησα τον Τζέι στην Ιρλανδία. Είναι ένα σπέσιαλ παιδί, ένας μεγάλος οπαδός της Σέλτικ και μια τεράστια έμπνευση. Ολη η ομάδα ήταν πολύ υπερήφανη που τον είχε μαζί της σήμερα…»

Ο Γιώργος Σαμαράς δεν τον αποκάλεσε τυχαία… έμπνευση! Αυτό που λέει η μητέρα του, τα αποκαλύπτει όλα: «Μας κάνει συνεχώς να γελάμε! Συχνά σχολιάζουμε για το πόσο βαρετές θα ήταν οι ζωές μας, χωρίς να έχουμε το σύνδρομο Down μέσα στον κόσμο μας…»

 

Τελευταία Νέα