Όπως ο Παναθηναϊκός του Κυράστα! (pics)

Θάνος Σαρρής
Όπως ο Παναθηναϊκός του Κυράστα! (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός έβαλε σε δύο συνεχόμενα ματς τέσσερα γκολ εκτός έδρας και το gazzetta.gr θυμάται την τελευταία φορά που το είχε καταφέρει, με τη βοήθεια του Τύπου της εποχής!

Τα τέσσερα γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση είναι δύσκολο επίτευγμα όχι μόνο για αυτόν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία χτισίματος και συνεχούς εξέλιξης, αλλά για τις περισσότερες ομάδες. Χαρακτηριστικό είναι ότι η τελευταία φορά που οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει να πετύχουν τέσσερα εκτός έδρας τέρματα πριν το 0-4 με την Καλλονή στην 14η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ, ήταν τον Οκτώβριο του 2010. Τότε, με δύο γκολ του Τζιμπρίλ Σισέ, ένα του Σπυρόπουλου και ένα του Κώστα Κατσουράνη, ο «πολυμετοχικός» Παναθηναϊκός του Νίκου Νιόπλια περνούσε με 1-4 από το Ηράκλειο, νικώντας τον Εργοτέλη.

Η τελευταία φορά πριν τη φετινή χρονιά που το «τριφύλλι» είχε καταφέρει «καθαρή» νίκη με τέσσερα γκολ για το Πρωτάθλημα, χωρίς δηλαδή να δεχτεί ούτε ένα, ήταν στις 4/11 του 2007 και θύμα του ήταν ο Λεβαδειακός! Το σκορ είχε ανοίξει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στο 7' και οι Ίβανσιτς, Τζιόλης και Μάντζιος, ο οποίος στην αναμέτρηση της Τετάρτης (18/12) αγωνίστηκε με τους Βοιωτούς απέναντι στον Παναθηναϊκό, είχαν διαμορφώσει το τελικό 0-4.

Πότε όμως ήταν η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός σημείωνε δύο συνεχόμενες εκτός έδρας «τεσσάρες»; Το gazzetta.gr έψαξε και... παρουσιάζει τα ματς εκείνα, με τη βοήθεια του υλικού που ευγενικά μας παραχώρησε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών. Η αρχή έγινε στις 14/05 του 2000, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κλέβει την παράσταση και να κάνει τη Νέα Σμύρνη να υποκλίνεται στο ταλέντο του! Ο «Λύμπε» είχε σημειώσει δύο τέρματα στο 14' και το 36' και είχε δημιουργήσει τα άλλα δύο για τον Νασιόπουλο (25') και Ολιβάρες (67'), με τον κόσμο να φωνάζει «νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές», παρότι το πρωτάθλημα ήδη είχε χαθεί και ο προπονητής είχε λάβει την απόφασή του για αποχώρηση.

Ήταν η εποχή που με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο του, ο Παναθηναϊκός έπαιζε την καλύτερη μπάλα στο πρωτάθλημα, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Στο ματς εκείνο, είχε επιστρέψει στην 11άδα του τριφυλλιού ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που είχε παίξει στον άξονα και είχε μεγάλη συμβολή στη σωστή ανάπτυξη της ομάδας του. Ο Γιάννης Γκούμας, από την πλευρά του, είχε ξεκινήσει ως... δεξί μπακ και μετά τον τραυματισμό του Γκαλέτο είχε περάσει αμυντικό χαφ! Ο προπονητής του Πανιωνίου, Χρήστος Εμβολιάδης, είχε παραδεχθεί ότι ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας τεσσάρα ήταν με αντίπαλο την Καβάλα στις 28 Μαΐου, η οποία μάλιστα «καιγόταν» για βαθμούς προκειμένου να σωθεί. Ο Παναθηναϊκός με το 1-4 επί των «Αργοναυτών» έφτανε τα 92 γκολ και έγραφε ρεκόρ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Μεγάλος πρωταγωνιστής ξανά ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος σκόραρε δις, αλλά δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος, με τον Δημήτρη Ναλιτζή να τον ξεπερνά. Ο «Λύμπε» σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του με ωραίο πλασέ στο 67' και έπειτα από ωραίο συνδυασμό Κόλα, Καραγκούνη, Νασιόπουλου και διαμόρωσε το τελικό 4-1 στο 83' μετά από σέντρα του Μπασινά.

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί του «τριφυλλιού», ο Λεωνίδας Βόκολος στο 43' και ο Γιάννης Γκούμας στο 82' κατάφεραν επίσης να πετύχουν γκολ. Ο πρώτος άνοιξε το σκορ με το κεφάλι μετά από κόρνερ του Κόλα και πρώτη κεφαλιά του Γκούμα, ενώ ο δεύτερος μετά από λάθος του Πεγκλή είχε διαμορφώσει με σουτ το 2-1. Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν δύο δοκάρια, ξέσπασαν σε κλάματα στα αποδυτήρια, ενώ ο πικραμένος κόσμος τους στο τέλος χειροκρότησε ιπποτικά την παράσταση της ομάδας του Κυράστα. Για την Καβάλα, είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2 ο Λέσεκ Πις μετά από λάθος του Τάκη Φύσσα. «Δυστυχώς όταν μια ομάδα παίζει την παραμονή της στην κατηγορία απέναντι στον Παναθηναϊκό, είναι αρκετά δύσκολο να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της.

Κατανοώ απόλυτα τα συναισθήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οριστικοποίησης του υποβιβασμού της Καβάλας στη Β' Εθνική. Όμως είχα πει στο παρελθόν ότι όσο εγώ θα ήμουν προπονητής στον Παναθηναϊκό, η ομάδα μου θα πάλευε για τη νίκη», δήλωνε ο τεχνικός του «τριφυλλιού». Ήταν και το τελευταίο εκτός έδρας ταξίδι για τον Παναθηναϊκό εκείνη τη σεζόν...

*Ευχαριστούμε το Αρχείο Τύπου Εφημερίδων και Περιοδικών (www.arxeiotypou.gr) για τη διάθεση των εφημερίδων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα