Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία είναι διαφορετικός και πολύ πιο επιθετικός

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία είναι διαφορετικός και πολύ πιο επιθετικός

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία είναι διαφορετικός και πολύ πιο επιθετικός

bet365

Ο Πάμπλο Γκαρσία μετράει πάνω από 100 μέρες στο τιμόνι του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr επιχειρεί τον πρώτο απολογισμό του Ουρουγουανό στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Στο Περιστέρι και το άνετο «διπλό» επί του ΠΑΣ ήταν το πρώτο παιχνίδι, όπου ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία τα έκανε όλα τέλεια. Όταν κατορθώνεις μέσα από το παιχνίδι σου να ακυρώσεις μια ποιοτική ομάδα, που κάνει το πρώτο σουτ στην εστία σου και την πρώτη υποψία φάσης στο 74ο λεπτό, τότε πραγματικά κάτι έχεις κάνει καλά.

Αυτή η περιβόητη ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και η ελαχιστοποίηση των λαθών (η στατιστική κατέγραψε 66 λάθη του ΠΑΣ που είχε πολύ λιγότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του) είναι κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όπως επίσης και οι νέες παρεμβάσεις του Γκαρσία στο σχηματισμό της ομάδας και τα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ακόμα βρίσκεται σε φάση που μαθαίνει το γκρουπ του, ωστόσο δείχνει ξεκάθαρα ότι δουλεύει πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο πλάνο με στόχο να παρουσιάσει μια πιο επιθετική ομάδα, που παράλληλα οφείλει να περιορίσει τα πολλά και σοβαρά ατομικά λάθη.

Ολοι έχουν παρατηρήσει πως στα δύο τελευταία παιχνίδια έχουν γίνει συγκεκριμένες αλλαγές στην άμυνα, με Ροντρίγκο - Βιεϊρίνια στα δύο άκρα, το δίδυμο Ίνγκασον - Κρέσπο στο κέντρο, ενώ στη μεσαία γραμμή ο Τσιγγάρας του έδωσε μια διέξοδο στη θέση του αμυντικού χαφ, όπου οι «ασπρόμαυροι» δεν κατάφεραν να ενισχυθούν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Φουλ επίθεση ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία

Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε καταλήξει στο να δημιουργήσει μια ομάδα με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και στυλ από τον ΠΑΟΚ του Γκαρσία. Με τον Πορτογάλο τεχνικός και σε 11 αγώνες (πρωτάθλημα – Ευρώπη) είχε απολογισμό: 4 νίκες, 5 ισοπαλίες, 2 ήττες, αλλά οι αριθμοί δείχνουν μια τεράστια διαφορά στη φιλοσοφία των δύο προπονητών. Με Φερέιρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν μ.ο. 1,27 υπέρ τους γκολ ανά παιχνίδι και μ.ο. 0,81 γκολ κατά ανά παιχνίδι.

Ο Πάμπλο Γκαρσία μετράει, πλέον, 24 παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας με απολογισμό: 14 νίκες, 5 ισοπαλίες, 5 ήττες. Ο μ.ο. των γκολ που πετυχαίνει (συνολικά 54) έχει εκτοξευτεί στα 2,25 ανά αγώνα, αλλά παράλληλα δέχεται και περισσότερα γκολ με μ.ο. 1,12 ανά αγώνα.

Οι αριθμοί και τα πρόσωπα

Ο ΠΑΟΚ (του Γκαρσία) έχει σκοράρει στους 22 από τους 24 αγώνες, δεν βρήκε το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στην ισοπαλία (0-0) με τη Γρανάδα για το Europa League και στην ήττα (3-0) από τον Ολυμπιακό.

Σε επτά αγώνες έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του (clean sheets), ενώ έχει εμφανίσει μια πολυφωνία στην επίθεση, με 17 διαφορετικούς σκόρερ: Τζόλης (12), Σφιντέρσκι (7), Σβαμπ (6), Κρμέντσικ (5), Ινγκασον (5), Α. Ζίβκοβιτς (4), Βιεϊρίνια (3), Ουάρντα (2), Βαρέλα (2), Μουργκ (1), Ελ Καντουρί (1), Κρέσπο (1), Αουγκούστο (1), Νινούα (1), Τσόλακ (1), Τσιγγάρας (1), Ροντρίγκο (1).

Μετά και τις προαφαιρέσεις του Ιανουαρίου το ρόστερ του «Δικεφάλου» παραμένει αρκετά γεμάτο, με περισσότερους από 30 ποδοσφαιριστές, είναι χαρακτηριστικό πως σ’ αυτά τα 24 παιχνίδια ο Γκαρσία έχει χρησιμοποιήσεις 31 ποδοσφαιριστές.

Ο Χρήστος Τζόλης έχει πάρει τον περισσότερο χρόνο (23 συμ.), ακολουθούν οι Α. Ζίβκοβιτς (23 συμ.), Σβαμπ (22 συμ.), Σφιντέρσκι (22 συμ.), Μουργκ (21 συμ.), Ελ Καντουρί (20 συμ.), Ίνγκασον (19 συμ.).

Σ’ ότι αφορά το πρωτάθλημα ο «Δικέφαλος» διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (41 γκολ), είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (299) προς την αντίπαλη εστία (μ.ο. 13,5 ανά αγώνα), τα περισσότερα κλεψίματα (568), είναι δεύτερος σε πάσες (1968), γεμίσματα (199/608), ασίστ (25), αλλά και στα λάθη (1075).

Ο Πάμπλο Γκαρσία σε αυτό το διάστημα γνώρισε και πέντε ήττες οι όποιες άφησαν το αποτύπωμά τους. Ήττες καθοριστικές στην Ευρώπη, όπου χάθηκε η πρόκριση στην επόμενη φάση, από την PSV Αϊντχόφεν και την Ομόνοια, ήττες από Άρη, Ατρόμητο και Ολυμπιακό, που έχουν φέρει την ομάδα ισόβαθμη με Άρη και ΑΕΚ στη 2η θέση, αλλά πολύ πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στη (χαμένη) μάχη του τίτλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα