Η ανάλυση του Λαμία – Παναθηναϊκός (pics & vid)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Λαμία – Παναθηναϊκός (pics & vid)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout την αναμέτρηση της Λαμίας, όπου η ομώνυμη ομάδα και ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Ο πιστοποιημένος αναλυτής- σπουδαστής του Ινστιτούτου Δημήτρης Μπρούσαλης, σε συνεργασία με το InstatScout , αναλύει την αναμέτρηση της πρεμιέρας όπου Λαμία και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε click πάνω τους
Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
* Η Λαμία είχε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης σχηματισμό 3-4-2-1. Οι γραμμές της είχαν μεγαλύτερες αποστάσεις κατά μήκος και η αμυντική τριάδα δημιουργούσε βάθος προς το αμυντικό της τρίτο . Επίσης παρατηρούμε πως ο δεξιός ακραίος μπακ Σάλιακας βρισκόταν πιο ψηλά στο γήπεδο, σε σχέση με τον αριστερό ακραίο μπακ Wanderson, ο οποίος ήταν πιο κοντά στην αμυντική τριάδα, όπου ο Πλιάτσικας δημιουργούσε περισσότερο βάθος από τους Adejo και Βύντρα.
* Ο Παναθηναικός άρχισε και τελείωσε τον αγώνα με σχηματισμό 4-1-4-1. Παρατηρούμε πως η αμυντική του γραμμή βρίσκονταν αρκετά ψηλά, στο μεσαίο τρίτο, και οι γραμμές μεταξύ τους είχαν μικρές αποστάσεις κατά μήκος και μεγαλύτερες κατά πλάτος. Ο Μακέντα δημιουργούσε βάθος στην επίθεση του Παναθηναϊκού, ενώ ο Χατζηθεοδωρίδης πλάτος , αντίθετα με τον Κολοβό που εκινείτο πιο κοντά στον κεντρικό άξονα.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Ο Παναθηναϊκός είχε δέκα τελικές προσπάθειες, αλλά μόλις οι τρεις ήταν εντός εστίας. (3/10). Η Λαμία είχε μόνο τρεις και σκόραρε στην μοναδική της εντός εστίας (1/3).
* Οι γηπεδούχοι είχαν μία τελική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο στην οποία και σκόραραν, ενώ στο δεύτερο είχαν δύο μεταξύ 45'-60'. Παρατηρούμε, πως οι φιλοξενούμενοι είχαν από τρεις τελικές (έξι στο συνολικά) στα τελευταία 15 λεπτά και των δύο ημιχρόνων (30'-45', 75'-90').
* Αξιοσημείωτο είναι, πως οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στις πάσες 483/547(ποσοστό επιτυχίας 88%), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 136/200 (68%). Οι καθοριστικές πάσες (key passes) ήταν στα ίδια επίπεδα και για τις δύο ομάδες, με την Λαμία να έχει μία παραπάνω εύστοχη, 4/8(50%) έναντι 3/9 (33%) του Παναθηναϊκού.
* Οι δύο ομάδες επιχείρησαν τις περισσότερες επιθέσεις τους από την δεξιά πτέρυγα.
* Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στην κατοχή της μπάλας (70%-30%), αλλά υστέρησαν στις μονομαχίες (55% - 45%).
*Τα Expected Goals (αναμενόμενα γκολ για τον συγκεκριμένο αγώνα) της Λαμίας, ήταν 0.45. Κατά συνέπεια προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν περισσότερο από αυτό που τους αναλογεί με βάση τον συγκεκριμένο δείκτη μέτρησης. Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός είχε 1.22 xG.
MVP: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ
*Ελαβε την υψηλότερη βαθμολογία (instat index:275).
*Είχε υψηλό ποσοστό στις κερδισμένες μονομαχίες 11/14 (79%), εκ των οποίων 4/4 (100%) επίγειες και 7/10 εναέριες (70%).
* Παίζοντας στις επιθέσεις, είχε 93% επιτυχημένες ενέργειες (100/108), με 71/76 (93%) επιτυχημένες πάσες.
* Η αποδοσή του ήταν ανοδική σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, με τον δείκτη βαθμολογίας να κορυφώνεται στο διάστημα 60΄-90΄.
ΤΑ ΓΚΟΛ
1-0:Στο 20': Μακέντα και Δώνης διαμαρτύρονται για περίπτωση πέναλτι σε χέρι του Βύντρα. Έτσι επιτρέπουν στον Βελλίδη, να μεταβιβάσει δια χειρός την μπάλα στον Πλιάτσικα, ο οποίος με μεγάλη μεταβίβαση προς το επιθετικό τρίτο της Λαμίας και στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού βρίσκει τον Romanic. Ακολουθεί λάθος συνεννόηση του Διούδη με τον Γιόχανσον, ο παίκτης της Λαμίας πλασάρει σε κενή εστία και ανοίγει το σκορ.

1-1: Στο 33': Ο Κολοβός σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Πλιάτσικα. Δύο λεπτά αργότερα και μετά από έλεγχο στο VAR, ο Μακέντα ισοφάρισε με πέναλτι για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα