Ντότης: Ένας 17χρόνος που θέλει να μοιάσει στον Φορτούνη!

Ντότης: Ένας 17χρόνος που θέλει να μοιάσει στον Φορτούνη!

Αντώνης Πατσούρας
Ντότης: Ένας 17χρόνος που θέλει να μοιάσει στον Φορτούνη!

bet365

Ο "χρυσός" σκόρερ του Ολυμπιακού θέλει να σκοράρει και στις καρδιές των φιλάθλων και το gazzetta.gr τον παρουσιάζει!

100% Επιστροφή* χρημάτων Ίντερ - Γιουβέντους! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Με το Νο27 στην πλάτη δεν σταματά να τρέχει, να οργώνει την μεγάλη περιοχή κάθε αντιπάλου και να ψάχνει κενό για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ή να δώσει ασίστ σ' έναν συμπαίκτη του και να γράψει εκείνος το όνομα του στη λίστα των σκόρερ.

Η φανέλα με το Νο27

Η φανέλα που φοράει είναι "βαριά". Είναι αυτή του Ολυμπιακού Πειραιώς. Όνειρο του, ήταν πάντα, ν' αγωνιστεί σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Το είχε από τότε που κλωτσούσε με ... τέχνη την μπάλα στα Ιωάννινα. Σ' αυτή την ποδοσφαιρική πόλη που έχει βγάλει βιρτουόζους, τεχνίτες, πρωταθλητές και παίκτες ειδικών αποστολών.

Το όνομα του; Βασίλης Ντότης. Την Μεγάλη Πέμπτη έγινε ήρωας για μια ημέρα. Με δικό του γκολ στον τελικό της Super League K-17 ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 στον τελικό τον ΠΑΟΚ και κατακτούσε το τρόπαιο.

Ρέτσος, Νικολάου, Φορτούνης

Τέσσερα χρόνια, πριν στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια φανέλα, με τον ίδιο αντίπαλο ο Πάνος Ρέτσος, ο Δημήτρης Νικολάου και η παρέα τους έχοντας προπονητή τον Δημήτρη Μαυρογενίδη και μέντορα τον Γρηγόρη Γεωργάτο έκαναν γνωστά τα ονόματα τους στην ποδοσφαιρική Ελλάδα.

Εκείνοι είναι στόπερ και παίζουν σήμερα σε Ιταλία και Γερμανία. Εκείνος είναι δεκάρι. Φορτούνης. Είναι εξτρέρ. Έχει αριστερό πόδι όπως ο Νικολάου και είναι ηγέτης όπως ο Φορτούνης.

Γεννημένος στην επέτειο της τραγωδίας

Κάποια πράγματα στη ζωή δεν είναι τυχαία. Ο Βασίλης Ντότης γεννήθηκε το 2002 ανήμερα της επετείου από την τραγωδία της Θύρας 7. 8 Φεβρουαρίου 2002. Ένα σημάδι. Ποιος θα του το έλεγε ότι 13 χρόνια μετά θα φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού.

Επαγγελματίας

Ο Βασίλης από τις αρχές του 2019 είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού. Ήρθε στον Πειραιά το 2015 και έκτοτε ο Ολυμπιακός τον φιλοξενεί στους σύγχρονους ξενώνες του στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη.

Παίζει ποδόσφαιρο, διαβάζει, παίζει παιχνίδια σαν παιδί. Όλα μέσα στο "σπίτι" του, το Ρέντη.

Πρεμιέρα με το αριστερό

Την πρώτη του σεζόν χάνει... Τι; Έναν τίτλο. Είναι στον τελικό του πρωταθλήματος Super League K-15. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ στο AEL FC Arena. Αντίπαλος ο ΠΑΟΚ. Η ίδια φουρνιά παικτών που έχασε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Αγρίνιο.

Στο ποδόσφαιρο μια κερδίζεις μια χάνεις. Έτσι είναι. Ο Ντότης περνάει στον αγώνα ως αλλαγή. Το παιχνίδι και η κούπα θα κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Βασίλης σκοράρει (5-5) αλλά η ομάδα του χάνει την κούπα.

Άνοδος και εκτόξευση

Το 2017 παίζει στην Κ-16 του Ολυμπιακού αλλά και στην Κ-17. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς τον βλέπει στις προπονήσεις της Κ-17 λίγες ημέρες πριν από το Final-4 της Super League και δείχνει να του αρέσει.

Ο Ολυμπιακός κερδίζει την κούπα. Ο Ντότης είναι πρώτη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος αλλά δεν είναι πρωταγωνιστής. Δεν είναι η ηλικία του. Περιμένει. Τη σεζόν 2018-19 παίζει στην Κ-17 αλλά και στην Κ-20.

Στους Νέους αγωνίζονται παίκτες που είναι κυρίως γεννημένοι το 1999 και το 2000 και αυτός το 2002. Πάιζει καλά και σκοράρει. Ο Ρικάρντο Πέρεζ τον πιστεύει πολύ. Το ίδιο και ο προπονητής του.

Ένα από τα καλύτερα δεξιά μπακ που πέρασαν από τον Ολυμπιακό, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης, είναι προπονητής του μια χρονιά στην Κ-16 (2017-18) και άλλη μια φέτος (2018-19). Τον πιστεύει πολύ. Του μιλάει πολύ.

Δεν είναι τυχαίο που δήλωσε ότι έπαιξε μαζί με την ομάδα του για τον προπονητή του στον τελικό.

Ποδοσφαιρική... επανάσταση

Ο Ντότης ποδοσφαιρικά έχει όλα τα προσόντα. Είναι έξυπνος. Είναι αριστεροπόδαρος. Έχει φοβερές απαλλαγές και αλλάζει εύκολα κατεύθυνση. Κάτι σαν τον Φορτούνη. Ο Κώστας και εκείνος από επαρχία έπαιξε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού και έφτασε μετά από πολλές στάσεις να γίνει αρχηγός της ομάδας.

Ο Βασίλης είναι ευφυής. Είναι δραστήριος. Τον πρώτο καιρό έκανε άσκοπες κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Έχυνε καμιά φορά την καρδάρα με το γάλα. Τώρα δεν το κάνει και ωριμάζει συνεχώς.

Ακούει τους προπονητές του και αυτό είναι σημαντικό.

Στοίχημα θρυλικό

Για τον Ολυμπιακό αυτός και άλλα παιδιά είναι στοιχήματα ποδοσφαιρικά. Κανείς δεν θέλει να τους πιέσει, να τους "κάψει" αλλά θέλει να τους πάρει με ωραίο τρόπο το 100% και να τους κάνει "σταρ". Καλούς "σταρ", όχι βεντέτες.

Κάποιος τον ξέχασε...

Φυσικά ο Ντότης είναι διεθνής. Δεν είναι όμως στις επιλογές του Νίκου Κεχαγιά για το Euro. Δεν θα ταξιδέψει μαζί με τους άλλους παίκτες τη Δευτέρα του Πάσχα για να παίξει στο Euro στην Ιρλανδία.

Οι κλήσεις έγιναν πριν το Final-4 αλλά αυτό ίσα ίσα μόνο δικαιολογία δεν είναι για τον προπονητή... Πάντως μια φορά ο Ντότης τον εξέθεσε και εάν συνεχίσει έτσι θα εκθέσει πολλούς και στο μέλλον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα