Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά σε κρίση

Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά σε κρίση

Δημήτρης Βέργος
Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα για δεύτερη φορά σε κρίση

bet365

Το gazzetta.gr γράφει για τη σχέση του Ερνέστο Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα, η οποία περνάει για δεύτερη φορά κρίση, έπειτα από τον περσινό αναπάντεχο αποκλεισμό στο Champions League.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Ολυμπιακός - Λεβαδειακός! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Πριν από σχεδόν δέκα μέρες, στο πάλκο του Καμπ Νου για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League με την Αϊντχόφεν, ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ είχε μια θέση ρεζερβέ δίπλα από τον Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου. Ήταν μία επίσκεψη, η οποία αναμενόταν στη Βαρκελώνη από τα τέλη της περσινής σεζόν, προκειμένου να συζητηθεί μεταξύ του ατζέντη του Βαλβέρδε και του προέδρου της Μπάρτσα, η ενεργοποίηση της οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιο του «Τσιγκούρι» για τη σεζόν 2019-2020 καθώς και μια πιθανή επέκταση της χρονικής διάρκειάς του.

Χρειάστηκαν μερικές μόλις ημέρες για να αντιστραφεί το κλίμα στην Μπαρτσελόνα, έπειτα από αυτή τη συνάντηση των δύο ανδρών. Μία ισοπαλία με τη Χιρόνα και μια αναπάντεχη ήττα και με ανατροπή μάλιστα από τη Λεγανές έβγαλαν στην επιφάνεια τα προβλήματα των Μπλαουγκράνα. Για να είμαστε ακριβείς: Η σχέση του Βαλβέρδε με την Μπαρτσελόνα δεν περνάει κρίση λόγω των δύο αρνητικών αποτελεσμάτων σε παιχνίδια στα οποία η Μπαρτσελόνα παραδοσιακά κερδίζει και με τρία γκολ διαφορά. Απλά τα δύο τελευταία αποτελέσματα είναι η αφορμή να ξαναγίνει συζήτηση για το μέλλον του Βαλβέρδε στον καταλανικό πάγκο μετά την περσινή έντονη αμφισβήτηση έπειτα από τον αποκλεισμό-σοκ από τη Ρόμα στο Champions League.

Τον περσινό Απρίλιο, ο Βαλβέρδε, ο οποίος μέχρι τότε πήγαινε... τρένο την Μπάρτσα, δεν είχε με το μέρος του όλη τη διοίκηση του συλλόγου. Μία μερίδα των ιθυνόντων της Μπαρτσελόνα φαινόταν πως περίμενε την πρώτη στραβή προκειμένου να βάλουν... λόγια στον Μπαρτομέου για τον 54χρονο προπονητή. Αυτό είχε γίνει ακριβώς έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Ρόμα, όταν και οι καταλανικές εφημερίδες είχαν αποκαλύψει ότι το μέλλον του Βαλβέρδε εξαρτάται από το νταμπλ. Οι φωνές μέσα στη διοίκηση της ομάδας για την αντικατάστασή του άρχιζαν να δυναμώνουν, με την πρώτη κρίση Βαλβέρδε – Μπάρτσα να είναι γεγονός. Τελικώς, ο «Τσιγκούρι» πανηγυρίζει το νταμπλ και αποστομώνει τους επικριτές του εντός της ομάδας. Φυσικά η κρίση μπαίνει στο συρτάρι και το καλοκαίρι κανονίζεται ραντεβού για Σεπτέμβρη με τον Ιμπάνιεθ ώστε να πάει στη Βαρκελώνη για να ανοίξουν συζητήσεις για το συμβόλαιο.

Το τετ-α-τετ μεταξύ Μπαρτομέου και Ιμπάνιεθ στο Καμπ Νου, σύμφωνα με τα καταλανικά Μέσα, πάει καλά και οι δύο πλευρές ανανεώνουν το ραντεβού τους καθώς υπάρχει η διάθεση να συνεχίσουν τη συνεργασία τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν. Αυτό βγαίνει προς τα έξω και από τις δηλώσεις του ίδιου του ισχυρού άνδρα της Μπάρτσα, αλλά και off the record από το περιβάλλον του Βαλβέρδε. Όλα αυτά πριν από τις γκέλες με Χιρόνα και Λεγανές, οι οποίες ανέδειξαν τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα. Προβλήματα που εντοπίζονται στο ξεκίνημα της σεζόν στην αμυντική της γραμμή, η οποία έχει δεχθεί επτά γκολ στις έξι πρώτες αγωνιστικές. Είναι εμφανές ότι η άμυνα του Βαλβέρδε κάνει... νερά, κάτι που προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας. Την ίδια στιγμή το γεγονός ότι ο Βαλβέρδε δίνει πολύ μικρό χρόνο συμμετοχής στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του καλοκαιριού (Λενγκλέ, Άρτουρ, Μάλκομ και Βιδάλ) αποτελεί ακόμα ένα δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα μετά και τη νέα απώλεια βαθμών χθες βράδυ από τη Λεγανές αναγνώρισε ότι η ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία δύσκολη και αναπάντεχη στιγμή. Μίλησε για «ατύχημα» για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη, ωστόσο, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε, του είναι δύσκολο να βρει μια εξήγηση για να δικαιολογήσει τον λόγο για τον οποίο η Μπαρτσελόνα πέταξε στο καλάθι πέντε βαθμούς στα ματς με Χιρόνα και Λεγανές. Όπως και να έχει, αυτά τα δύο αποτελέσματα αποτέλεσαν την αφορμή για να γίνει ξανά συζήτηση για το μέλλον του. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που Βαλβέρδε και Μπαρτσελόνα περνάνε κρίση. Σε μία χρονιά, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, είναι ξανά στο χέρι του 54χρονου προπονητή να δώσει απαντήσεις σε όσους τον περιμένουν στη γωνία. Ωστόσο, σε αντίθετη περίπτωση, αυτή τη φορά οι φωνές γύρω από τον Μπαρτομέου ίσως βρουν τον στόχο τους στο τέλος της τρέχουσας σεζόν...

 

LA LIGA Τελευταία Νέα