Οι «Bad Boys» εξόντωσαν τον Τζόρνταν μέχρι να... επιστρέψει! (vids)

Οι «Bad Boys» εξόντωσαν τον Τζόρνταν μέχρι να... επιστρέψει! (vids)

bet365

Πόσο απολαυστικό το ΝΒΑ με τα «Bad Boys» των Πίστονς να κάνουν την ζωή δύσκολη του Μάικλ Τζόρνταν, να κυριαρχούν, αλλά τελικά εκείνος να βρίσκει τις λύσεις και τους... τελειώνει.

Παναθηναϊκός - AEK με επιστροφή* πονταρίσματος αν o Μάικ Τζέιμς πετύχει περισσότερους πόντους από τον Μάικ Γκριν στην αναμέτρηση! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

«Ήταν απλά ένα αστείο. Ο Τσακ έλεγε ότι είχε κάποιο μυστικό σχέδιο να σταματήσει τον Τζόρνταν και απλά όλοι πηδούσαν πάνω του. Όλοι έγραφαν ιστορίες γι' αυτή την στρατηγική. Όταν συνεχίζαμε να τις διαβάζουμε, ο Αϊζάια μας είπε ότι έχουμε «μπει» στα κεφάλια τους και κάπως έτσι τους είχαμε κερδίσει».

Γυρνώντας τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω και πηγαίνοντας μια βόλτα προς τα παρκέ του ΝΒΑ, τίποτα δεν είναι πιο απολαυστικό από την μοναδική και ξεχωριστή κόντρα των Πίστονς με τους Μπουλς και τον Τζόρνταν συγκεκριμένα.

Όλο η «μαγεία» του ΝΒΑ μπορεί να περιληφθεί μέσα στις ιστορικές σεζόν και «μάχες» μεταξύ των «Bad Boys» του Ντιτρόιτ και των Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

Η τριετία από το 1989 μέχρι και το 1991 κυρίως έχει σημαδευτεί από μια διαφορετική ιστορία, με ταλέντο, «ξύλο» και προκλήσεις από δύο πλευρές που ήθελαν να κυριαρχήσουν στην λίγκα.

Όλα ξεκίνησαν το 1988 όταν οι Πίστονς ξεκίνησαν να... λάμπουν μέσα από την σκληράδα τους, αλλά ο Τζόρνταν ήταν ο... Τζόρνταν με τα βραβεία των MVP και του καλύτερου αμυντικού να τον συντροφεύουν. Μετά από ένα τρομερό παιχνίδι, από τον ηγέτη του Σικάγο, στους ημιτελικούς της Δύσης ο προπονητής των Πίστονς δήλωσε ότι δεν θα του επιτρέψουν κάτι αντίστοιχο ποτέ. Παρά το ατομικό ταλέντο του MJ οι Μπουλς δεν είχαν την ίδια ποιότητα ως ομάδα και τελικά αποκλείστηκαν σε πέντε παιχνίδια, με την ομάδα του Ντιτρόιτ να ξεκινάει το σχέδιο της.

Το 1989 έγιναν ακόμα καλύτεροι, είχαν το καλύτερο ρεκόρ της σεζόν με 63 - 19, έφτασαν στους Τελικούς της Ανατολής σκουπίζοντας Σέλτικς και Μπακς, ενώ οι έκτοι Μπουλς έκαναν την έκπληξη και με το «The Shot» του Τζόρνταν κόντρα στους Καβαλίερς και το πέρασμα κόντρα στους Νικς βρέθηκαν και πάλι αντίπαλοι. Οι «Ταύροι» πήραν το προβάδισμα με 2-1, αλλά τα... κακά αγόρια του Ντιτρόιτ δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα.

Εφάρμοσαν τον... «Jordan Rules», κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι σημάδευαν τον Τζόρνταν σε ότι και αν έκανε και πήγαιναν πολύ σκληρά πάνω του. Κάτι τέτοιο έγινε άμεσα αντιληπτό, τα Μέσα άρχισαν να ρωτούν και οι Πίστονς να απαντούν σύσσωμοι ότι θέλουν να τον βγάλουν έξω από το παιχνίδι της ομάδας του.

Τελικά, οι Πίστονς πήραν τις νίκες που χρειάζονταν, πέρασαν στον Τελικό, αλλά η κόντρα των δύο ομάδων ήταν τεράστια. Συγκεκριμένα πάντως οι Τζόνταν και Τόμας, μάλλον είχαν προσωπικά, αφού ο δεύτερος που ήταν γέννημα θρέμμα του Σικάγο πίστευε ότι ο MJ του κάνει κακό στην φήμη του και κάπως έτσι όλο αυτό διογκώνονταν.

Η επόμενη σεζόν είχε... μία από τα ίδια για τους Πίστονς, αλλά οι Μπουλς δεν θα το άφηναν να περάσει έτσι. Ο νέος προπονητής της ομάδας, ο Φιλ Τζάκσον, αποφάσισε να προστατέψει τον ηγέτη του με μια τριγωνική επίθεση και ήθελε να τον κάνει να μοιράζεται την ευθύνη από το να την μαζεύει και να... τρώει όλο το ξύλο. Οι Μπουλς κατάφεραν να επιστρέψουν, έγιναν ανταγωνιστικοί και έφτασαν την ομάδα του Ντιτρόιτ στα όρια τους, όμως εκείνοι αντέδρασαν και πήραν το Game 7 και μαζί το πρωτάθλημα κόντρα στους Μπλείζερς, το δεύτερο συνεχόμενο.

Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ, ΟΙ «BAD BOYS» ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν οι δύο ομάδες βρέθηκαν στους Τελικούς της Ανατολής για να λύσουν τις διαφορές που είναι δεδομένο πως υπήρχαν. Οι Μπουλς έδειξαν την απαραίτητη συγκέντρωση και ομαδικότητα και πήραν το πλεονέκτημα έδρας. Μετά από συνεχόμενα χρόνια που οι Πίστονς είχαν το ψυχολογικό πλεονέκτημα, οι Μπουλς έπρεπε να υπερνικήσουν όλα τα εμπόδια και να αλλάξουν τα δεδομένα για εκείνους. Ο MJ τα είχε καταφέρει, μαζί με τους συμπαίκτες του «σκούπισαν» την σειρά και χαρακτηριστική είναι η σκηνή, όπου ο Τόμας παίρνει τους συμπαίκτες του, τους υπόλοιπους βασικούς που είχαν αποσυρθεί στον πάγκο και έφυγε με 7.9 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος του παιχνιδιού. Μόνο οι Ντούμαρς και Σάλεϊ έμειναν να συγχαρούν την ομάδα του Σικάγο για την επιτυχία τους.

Οι Μπουλς και ο Τζόρνταν είχαν δώσει ένα τέλος στο... σχέδιο και την κυριαρχία των Πίστονς και η ιστορία του ΝΒΑ γέμισε με ακόμα μερικά κεφάλαια που μετά από τόσα χρόνια φαντάζουν να λείπουν από την σημερινή εποχή.

 

NBA Τελευταία Νέα