Το σενάριο «Fantastic 4» ως απάντηση στους Ουόριορς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Το σενάριο «Fantastic 4» ως απάντηση στους Ουόριορς! (pics & vids)

bet365

Η μεγάλη ευκαιρία να συνεργαστούν το επόμενο καλοκαίρι οι… φίλοι Τζέιμς, Άντονι, Πολ και Ουέιντ, δημιουργώντας μια ακόμα super team στο ΝΒΑ.

Πως είναι δυνατόν να βρεθούν στην ίδια ομάδα οι ΛεΜπρόν Τζέιμς, Καρμέλο Άντονι, Κρις Πολ και Ντουέιν Ουέιντ το καλοκαίρι του 2018; Το ESPN βρήκε τις απαντήσεις και τις παρουσίασε μέσα από 3 διαφορετικά σενάρια. Οι πιθανοί προορισμοί είναι το Χιούστον, η Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Αφορμή για αυτό το κείμενο έδωσε μια φωτογραφία που ανέβασε ο Ουέιντ το καλοκαίρι του 2015. Σε αυτή οι ΛεΜπρόν, Πολ και «Flash» ήταν πάνω σε μία φουσκωτή μπανάνα. Βέβαια άνετα μαζί τους θα μπορούσε να είναι και ο Καρμέλο, ο οποίος είναι φίλος της παραπάνω τριάδας. Μια μελλοντική τετράδα που θα αποτελούνταν από αυτούς θα σκορπούσε τρόμο στα παρκέ του ΝΒΑ. Πάμε να δούμε λοιπόν τα σενάρια που θα δημιουργούσαν τους «fantastic 4» στην κορυφαία λίγκα μπάσκετ του πλανήτη.

Το σενάριο του Χιούστον

Το πρώτο κομμάτι (Πολ) βρίσκεται στο Χιούστον και είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παραμείνει και το άλλο καλοκαίρι, αφού θα του προταθεί max συμβόλαιο ή μια αμοιβή κοντά σε αυτό.

Όσο για τον Καρμέλο, ποτέ δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να μετακομίσει στο Χιούστον και προτίθεται να αποχωριστεί και την non-trade clause για να το πετύχει.

Πάμε στα δύσκολα, δηλαδή στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Οι Ρόκετς πιθανότατα δεν θα έχουν αρκετό χώρο στο salary cap για να του προτείνουν max συμβόλαιο. Παρόλα αυτά ο «Βασιλιάς» έχει ξεκαθαρίσει στον ιδιοκτήτη των Καβς πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει στους «ιππότες», Έτσι ο γενικός διευθυντής των Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ θα ψάξει πιθανή ανταλλαγή που θα περιλαμβάνει σίγουρα μελλοντικά draft picks μαζί με άλλους παίκτες για να κάνει τον ΛεΜπρόν παίκτη της ομάδας του.

Αν μπουν οι τρεις παραπάνω στο… βαγόνι των Ρόκετς, τότε δεν θα είναι δύσκολο για τον Ουέιντ να τους ακολουθήσει, αφού θα είναι free agent το καλοκαίρι του 2018 και θα τον δελεάσει η πιθανότητα να γίνει συμπαίκτης με τους κολλητούς του.

Βέβαια αυτό που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε είναι πως στο ρόστερ υπάρχει ήδη ο Τζέιμς Χάρντεν με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μια ταυτόχρονη συνύπαρξη πέντε τόσο σπουδαίων παικτών θα είναι πολύ δύσκολη. Πόσες μπάλες θα χρειάζονται άραγε για μια επίθεση των Ρόκετς; Και για τους ξεχασιάρηδες, ο «Μούσιας» έχει υπογράψει νέο τετραετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 228 εκατ. δολάρια ως το 2023!

Το σενάριο των Λέικερς

Ήδη τα δημοσιεύματα για… γάμο των Λέικερς με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς το επόμενο καλοκαίρι έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους. Άλλωστε οι λιμνάνθρωποι θα έχουν άπλετο χώρο στο salary cap και θα έχουν τα… φράγκα να προσφέρουν στον «LBJ» τη max συμφωνία. Ο King James αποτελεί τον πρώτο στόχο της ομάδας ενόψει της καλοκαιρινής free agency του 2018.

Η δεύτερη κίνηση θα είναι ο Κρις Πολ. Η ομάδα του LA θα μπορεί να εντάξει στο δυναμικό της και τον «CP3» , διώχνοντας παίκτες σαν τον Λούολ Ντενγκ και Τζόρνταν Κλάρκσον. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν max τετραετές στον Πολ, το οποίο θα είναι λιγότερο επίπονο οικονομικά από ένα πενταετές που θα μπορούσε να υπογράψει στο Χιούστον.

Το τρίτο πρόσωπο είναι ο Μέλο. Οι Λέικερς έχουν δύο επιλογές για να τον πάρουν. Η πρώτη είναι να τον υπογράψουν με το χαμηλότερο δυνατό συμβόλαιο, ποντάροντας στο γεγονός πως θέλει να παίξει με τους φίλους του. Για το δεύτερο θα πρέπει να κάνει opt in στο τωρινό συμβόλαιο του και μετά να γίνει ανταλλαγή. Αυτό θα συμβεί μόνο αν μείνει στη Νέα Υόρκη μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που για την ώρα φαντάζει δύσκολο.

Τέλος ο Ουέιντ θα είναι 36 το καλοκαίρι του 2018. Έτσι δεν θα απαιτήσει μεγάλο συμβόλαιο, με τους Λέικερς να είναι διατεθειμένοι να τον φέρουν στο Λος Άντζελες, αφού θα έχουν ακόμα χώρο στο salary cap.

To σενάριο των Νικς

Πρώτον ο Καρμέλο θα πρέπει να αλλάξει γνώμη και να παραμείνει στην ομάδα (με opt in στο συμβόλαιο του) με την προϋπόθεση πως θα έρθουν τα 3 φιλαράκια του. Επιπλέον με κάποιο τρόπο οι Νικς θα πρέπει να ξεφορτωθούν τα συμβόλαια των Κόρτνεϊ Λι (12.3 εκατ. δολάρια) Λανς Τόμας (7.1), Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ (τετραετές αξίας 71 εκατ. ευρώ) και Γιοακίμ Νοά (18.5 εκατ. δολάρια τη σεζόν 2018-2019).

Η επόμενη κίνηση θα είναι να υπογράψουν τον ΛεΜπρόν, ο οποίος είχε πει κάποτε «Αν είχα να παίξω 82 παιχνίδια στο Madison Square Garden θα το έκανα, αφού η Νέα Υόρκη είναι η Μέκκα του μπάσκετ». Αν πάει στους Νικς θα έχει την ευκαιρία να παίξει σίγουρα 41. Πέρα από αυτό, αν αποχωρήσουν οι παραπάνω παίκτες θα αδειάσει χώρος στο salary cap και πλέον θα μπορεί να δελεαστεί ο «Βασιλιάς» με το max συμβόλαιο που θα ζητήσει.

Με τους Μέλο και ΛεΜπρόν στους Νικς, το… βάρος θα πέσει στον Κρις Πολ. Για να έρθει και ο «CP3» στην ομάδα, θα πρέπει να δεχθεί να χάσει αρκετά χρήματα από αυτά που θα έπαιρνε, κάνοντας ακριβώς ο,τι έπραξε ο Κέβιν Ντουράντ για να μπορέσει το Γκόλντεν Στέιτ να κρατήσει στο δυναμικό του όλα τα συμπληρωματικά κομμάτια του ρόστερ (εκτός τους Κάρι, Τόμπσον και Γκριν).

Τέλος υπάρχει ο Ουέιντ, ο οποίος θα υπογράψει με το minimum λόγω ηλικίας ή θα αναγκαστεί η Νέα Υόρκη να του δώσει κάτι παραπάνω.

Το επόμενο καλοκαίρι αναμένεται να γίνει χαμός. Λέτε να σημειωθεί η «έκρηξη» που θα κάνει τους φίλους, (ΛεΜπρόν, Καρμέλο, Πολ, Ουέιντ) συμπαίκτες; Ένα χρόνο υπομονή για να μάθουμε!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα