Περισσότερα χρήματα η Ευρωλίγκα, επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν οι «αιώνιοι»

Γιάννης Ράμμας
Περισσότερα χρήματα η Ευρωλίγκα, επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν οι «αιώνιοι»
Η Ευρωλίγκα παρουσίασε την αντιπρότασή της, αλλά οι Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν, αν δε διαβάσουν οι ίδιοι τη 10ετή αξίας €360.000.000+ σύμβαση με την IMG.

Η αμερικανική εταιρία αποτελεί τη σύμμαχο της Ευρωλίγκας στην κόντρα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία και μαζί παρουσίαζαν επί σχεδόν 8 ώρες στις ομάδες στη Βαρκελώνη την αντιπρόταση στο Champions League της τελευταίας.

Τα εγγυημένα έσοδα φέρονται να ξεπερνούν όσα έχει τάξει η FIBA (€36.000.000 έως και €49.000.000 υπό προϋποθέσεις έναντι €33.000.000), αλλά οι Ολυμπιακός (Σκινδήλιας & Σταυρόπουλος) & Παναθηναϊκός (Παπαδόπουλος & Μπαλτάκος) επιφυλάχθηκαν να υπογράψουν. Οι «αιώνιοι» ζήτησαν να διαβάσουν οι ίδιοι τη 10ετή (με το δικαίωμα ανανέωσης για +10) σύμβαση με την IMG, αλλά προς το παρόν το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και δεν ακολούθησαν τις υπόλοιπες ομάδες. Παρόλα αυτά η Ευρωλίγκα στην ανακοίνωσή της ανέφερε συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών.

Μεταξύ άλλων το πλάνο της Ευρωλίγκας με χρονιά εκκίνησης επίσης το 2016 αφορά 16 ομάδες (30 αγωνιστικές εντός-εκτός έδρας, best-of-five -δηλαδή στις 3 νίκες- playoffs & Final 4), 11 μ' εγγυημένη -γι' άγνωστο μέχρι πότε- συμμετοχή (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, Φενέρμπαχτσε, Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο & Ζαλγκίρις Κάουνας), την κάτοχο του EuroCup, 3 εθνικές Πρωταθλήτριες και τη νικήτρια του Προκριματικού Γύρου των 8 ομάδων (οι 7 στο EuroCup των 24 ομάδων: 21 μέσω εθνικών Πρωταθλημάτων & 3 μέσω wild cards για 10 αγωνιστικές εντός-εκτός έδρας στην πρώτη φάση, 14 αναλόγως στο ΤΟΡ 16, εντός προημιτελικούς & ημιτελικούς και μονό τελικό).