Οι μεταγραφές ρεκόρ από το 1992 έως το 2017

Κώστας Ζάλιαρης
Οι μεταγραφές ρεκόρ από το 1992 έως το 2017

bet365

Το gazzetta.gr αναλογίζεται πως έχουν αλλάξει οι καιροί και πόσο έχουν απογειωθεί τα ποσά για τις μεταγραφές τα τελευταία 25 χρόνια, με τα 220 εκατομμύρια ευρώ για τον Νεϊμάρ να προκαλούν την απόλυτη τρέλα...

Κάποτε με 14,5 εκατ.ευρώ, μπορούσες να πάρει τον Ρονάλντο. Τον Βραζιλιάνο Ρονάλντο. Το φαινόμενο.

Εν έτει 2017, με 14,5 εκατ.ευρώ μπορείς να πάρεις ποδοσφαιριστή που πολύ εύκολα ο κόσμος μπορεί να χαρακτηρίσει... επιλογή από τα πανέρια, αφού έχει συνηθίσει να βλέπει πολύ μεγαλύτερα ποσά να «παίζονται» σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Κάποτε, η μεταγραφή του Ρονάλντο από την Αϊντχόφεν στη Μπαρτσελόνα, το... μακρινό, πλέον, 1996, ήταν η ακριβότερη που πραγματοποιούσε ισπανική ομάδα, ενώ για τα αγγλικά δεδομένα – όπου επίσης η κατάσταση ξεφεύγει δραματικά – το ρεκόρ μεταγραφής πριν από μια 20ετία, ήταν ο Άλαν Σίρερ, η μετακίνηση του οποίου στη Νιούκαστλ είχε κοστίσει 16,7 εκατομμύρια ευρώ. Αν δεν προσέξατε τη λέξη, να την αναφέρουμε ξανά. Ήταν η μεταγραφή... ρεκόρ για τους Άγγλους!

Live Streaming* στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out* για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)! * Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις.

Τότε που τα 85 εκατομμύρια ήταν το σύνολο των χρημάτων που είχαν διατεθεί συνολικά για την ενίσχυση των συλλόγων του κορυφαίου πρωταθλήματος και το ποσό αυτό αντιστοιχεί πλέον μονάχα στο κόστος του Ρομέλου Λουκάκου!

Τα 222 εκατ.ευρώ που ορίζει η ρήτρα αποδέσμευσης του Νεϊμάρ για την παραχώρησή του από τη Μπαρτσελόνα, θα καταβληθούν.

Η μεταγραφή του Βραζιλιάνου επιθετικού στην Παρί Σεν Ζερμέν αποτελεί νέο ρεκόρ, πολύ μεγαλύτερο από αυτό των 100+ εκατομμυρίων που είχε διαθέσει το περασμένο καλοκαίρι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Πολ Πογκμπά.

Το ποσό που διαθέτει η Παρί για να πάρει τον φορ των «μπλαουγκράνα» προκαλεί παροξυσμό, τρέλα, απορία για την μετέπειτα πορεία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και κάνει άπαντες ν' αναρωτιούνται αν η κατάσταση θα ξεφύγει περισσότερο ή αν όπως είπε πρόσφατα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν: «είναι μια φούσκα που σιγά – σιγά θα σκάσει...».

Εξετάζοντας την κατακόρυφη άνοδο του κόστους της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία, έτσι όπως καταγραφόταν κάθε φορά, η μεταγραφή του Ζαν Πιέρ Παπέν από τη Μαρσέιγ στη Μίλαν, το καλοκαίρι του 1992, είχε επιτευχθεί έναντι μόλις 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η ... κορυφαία μεταγραφή για τους «ροσονέρι», έπαιξε μόλις σε 40 ματς στη Serie Α και πέτυχε 18 γκολ, προτού μετακομίσει στη Μπάγερν Μονάχου και εν τέλει επιστρέψει στη Γαλλία για τη Μπορντό...

Έκτοτε, ο Ρονάλντο σημείωσε δύο ρεκόρ με τα 14,5 εκατομμύρια του 1996 στη μεταγραφή του από την Αϊντχόφεν στη Μπαρτσελόνα και έναν χρόνο αργότερα με τα 21,7 εκατομμύρια για να φορέσει τη φανέλα της Ίντερ.

Κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς από τη FIFA, ενώ πήρε και τη Χρυσή Μπάλα. Βέβαια, ήταν η αρχή του τέλους για την καριέρα του στους «νερατζούρι», λόγω των σοβαρότατων τραυματισμών που υπέστη και οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα θητεία του στα γήπεδα...

Ρεκόρ έκανε και το 1999 η Ίντερ με τον Κριστιάν Βιέρι, τον οποίο έκανε δικό της διαθέτοντας 35,7 εκατ.ευρώ τα οποία έλαβε η Λάτσιο για να δώσει τον Ιταλό φορ, ενώ, δεν γίνεται να μην γουρλώσει κανείς τα μάτια από την έκπληξη των 52 εκατ.ευρώ που κόστισε το 2001 ο Ζινεντίν Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο τεράστιος, Γάλλος χαφ, είχε τιμή την οποία πλέον κάθε σύλλογος «βαράει» για τον ποδοσφαιριστή που πιστεύει ότι είναι εκ των κορυφαίων στο ρόστερ του.

Τα 50 εκατ.ευρώ είναι όσα εν έτει 2017 αξιώνει η Σουόνσι για τον Γκίλφι Σίγκουρντσον, η Σαουθάμπτον για τον Βέρζιλ Φαν Ντάικ και πάει λέγοντας. Και το 2001 τόσα κόστιζε ο Ζινεντίν Ζιντάν! Τι άλλο να πει και να γράψει κανείς...

Το 2009 ήταν σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει το ρεκόρ, το οποίο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έφτασε στα 89 εκατομμύρια για τη μετακίνηση του Πορτογάλου σούπερ σταρ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν χωράει αμφιβολία για τη «λίρα εκατό» που πέτυχε η «βασίλισσα» από τη στιγμή που ο ηγέτης της έχει πετύχει τόσα πολλά και έχει χαρίσει άλλα τόσα στον σύλλογο της Μαδρίτης, ακόμα κι αν είδε το 2013 τον Γκάρεθ Μπέιλ να τον ξεπερνά.

Ο Ουαλός κόστισε 92,5 εκατομμύρια ευρώ στη Ρεάλ Μαδρίτης αφήνοντας κι εκείνος την Πρέμιερ Λιγκ και την Τότεναμ για το βήμα στη La Liga, τους τίτλους και το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, η περσινή σεζόν ήταν τέτοια την οποία θέλει να ξεχάσει οπωσδήποτε αφού έχασε το μεγαλύτερο κομμάτι της, έχει φτάσει να βλέπει τ' όνομά του να συμπεριλαμβάνεται σε σενάρια μεταγραφών και πιθανής επιστροφής στην Αγγλία.

Έχει απαρτίσει μαζί με τους Κριστιάνο και Μπενζεμά το... BBC σε απάντηση του MSN που έσπασε στη Μπαρτσελόνα, ενώ το δικό του κορυφαίο κόστος ξεπέρασε πέρυσι ο Πογκμπά, πριν από το φετινό του Νεϊμάρ.

Ο Γάλλος μέσος έκανε πάρα πολλούς ν' αμφισβητήσουν την αξία του στο οικονομικό κομμάτι κι όχι στο καθαρά αγωνιστικό, με τα συνολικά 104 εκατομμύρια ευρώ να θεωρούνται υπερβολικά για κάποιον ποδοσφαιριστή. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι από την πρώτη εβδομάδα είχε ξεχάσει πόσο κόστισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του το θυμίζει όμως συνεχώς ο κόσμος ασκώντας πίεση, την οποία προσπαθεί ν' αποβάλλει.

Πλέον, δεν θα έχει αυτό το άγχος. Το καρπώνεται ολόκληρο ο Νεϊμάρ με τα 222 εκατ.ευρώ.

222 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ...

 

Τελευταία Νέα