Ο Κουφός επέστρεψε και μας ανεβάζει επίπεδο! (pics & vids)

Ο Κουφός επέστρεψε και μας ανεβάζει επίπεδο! (pics & vids)

Φάνης Παναγιώτου
Ο Κουφός επέστρεψε και μας ανεβάζει επίπεδο! (pics & vids)

bet365

Πολλοί στάθηκαν στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη. Ακόμα περισσότεροι σ' εκείνη του Κώστα Κουφού, ο οποίος μας ανεβάζει επίπεδο, όπως δείχνουν οι αριθμοί του. Το gazzetta.gr παρουσιάζει.

Έφτιαξε το όνομα του με τις μικρές Εθνικές. Πλέον, όμως, έχει πολύ καλό όνομα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού κι αυτό φάνηκε από το συμβόλαιο που υπέγραψε στους Σακραμέντο Κινγκς. Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αγωνίζεται επί σειρά ετών στο ΝΒΑ. Ο λόγος για τον Κώστα Κουφό!

Πέρυσι μας... άφησε στα κρύα του λουτρού και φάνηκε πως έκλεισε οριστικά η πόρτα της Εθνικής. Κι όμως. Τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Ο Φώτης Κατσικάρης (κι όχι μόνο) μίλησε μαζί του κι όταν ανακοινώθηκε η προεπιλογή για το Eurobasket 2015 ο Κώστας Κουφός ήταν στη λίστα. Κι έμοιαζε δεδομένο πως η επιστροφή του είναι ικανή να μας ανεβάσει επίπεδο. Πλέον το δείχνουν κι οι αριθμοί. Είπαμε. Είναι σέντερ με ρόλο στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια.

Τι κάνει ο Κώστας Κουφός μέχρι τώρα στο Eurobasket; Σημειώνει 11 πόντους κατά μέσο όρο, με το ποσοστό του στα δίποντα να φτάνει στο 52.6% και παράλληλα κατεβάζει 7 ριμπάουντ. Είναι σταθερά κοντά στο double double, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως κατεβάζει 4 επιθετικά ριμπάουντ κατά μέσο όρο και προσφέρει τεράστιες λύσεις στην Εθνική μας. Παίζει περίπου 20 λεπτά κι άλλα τόσα ο Γιάννης Μπουρούσης. Που επίσης κάνει πολύ καλό τουρνουά με μέσο όρο 10.3 πόντους και 6.8 "σκουπίδια" κατά μέσο όρο. Τον Γιάννη, όμως, τον ξέρουμε.

Το ζητούμενο ήταν ο Κώστας Κουφός, αφού χρειαζόμασταν ακόμα μία απειλή στη θέση "5" εκτός από τον Μπουρούση. Κι ο νέος σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς ανταποκρίνεται ιδανικά τον ρόλο του. Την παρουσία του Κουφού την εκμεταλλεύονται κι οι γκαρντ μας. Ειδικά ο Νικ Καλάθης. Πολλές από τις ασίστ του τελευταίου έχουν αποδέκτη τον πρώην συμπαίκτη του στους Μέμφις Γκρίζλις.

Πού θέλουμε να καταλήξουμε. Το συμπέρασμα είναι απλό: Ο Κουφός είναι εδώ κι είναι καλά. Πολύ καλά!

 

Τελευταία Νέα