Φράνκο Χάρα: Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού

Gazzetta team
Φράνκο Χάρα: Ο εκλεκτός του Ολυμπιακού

bet365

Ο Φράνκο Χάρα... πετάει τη σκούφια του για τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Αργεντινό αριστερό χαφ που θέλει ο Περέιρα στους Πειραιώτες.

Όπως διαβάσατε στο gazzetta.gr από το βράδυ της Τετάρτης, ο Χάρα είναι ο παίκτης που θέλει να πάρει στους «ερυθρόλευκους» ο Βίτορ Περέιρα. Ο παίκτης προέκυψε από τη λίστα του Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο νέος κόουτς των πρωτοπόρων της Σούπερ Λιγκ τον γνωρίζει πολύ καλά και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, θα του δοθεί η ευκαιρία που περιμένει αρκετά χρόνια ο 26χρονος αριστερός χαφ.

Η Ευρώπη είναι το... απωθημένο του

Οι μοναδικές του εμπειρίες από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι από την πρώτη του χρονιά στη Μπενφίκα, το 2010, ένα πέρασμα από τη Γρανάδα με τη μορφή δανεισμού από τον πορτογαλικό σύλλογο, το 2012 και τα δύο παιχνίδια που έπαιξε την τρέχουσα σεζόν στην επιστροφή του στους «αετούς». Έχοντας ξεκινήσει από την Άρσεναλ Σαραντί και με την παρουσία του στο «Ντα Λουζ» να μην τον βοηθάει όσο θα περίμενε ο ίδιος, δεν κατάφερε να πάρει όσες εμπειρίες θα επιθυμούσε από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Στις δύο από τις τρεις φορές που η Μπενφίκα τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού, επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό των Σαν Λορέντσο (2012-2013) και Εστουδιάντες (2013-2014), ίσως λόγω και του γεγονότος πως αισθανόταν πιο οικεία και ήξερε το πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνιζόταν. Εκεί θα κατέληγε και φέτος αν δεν εμφανιζόταν ο Ολυμπιακός, όμως θέλει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, αφήνοντας στα... κρύα του λουτρού την Ροσάριο που ήταν έτοιμη να τον κάνει δικό της.

Κυνηγάει και δεν περιμένει

Στο γήπεδο, φημίζεται για την ένταση και το πάθος με το οποίο αγωνίζεται, το πείσμα του για να αποδείξει σε κάθε προπονητή, κάθε φορά ότι έκανε καλά που τον εμπιστεύθηκε, ενώ το μεγάλο του προσόν είναι η εμμονή του να διορθώνει οποιοδήποτε λάθος κάνει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Θα τρέξει πίσω, θα κινηθεί μακριά από την περιοχή, θα κυνηγήσει τον αντίπαλο και δεν θα περιμένει τη μπάλα να πάει μπροστά σε εκείνον. Αυτό που του λείπει, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Τύπος της Πορτογαλίας, χρεώνοντας σε αυτό το κομμάτι την αδυναμία του να γίνει βασικό και σταθερό στέλεχος της Μπενφίκα, είναι πως δεν είναι ίσως ο παίκτης που θα πάρει την καλύτερη απόφαση, την κρίσιμη στιγμή...

Επέστρεψε στη Μπενφίκα, αλλά δεν...

Η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε πολύ διαφορετικά για τον Χάρα, από τον τρόπο που εκτυλίχθηκε, μέχρι την κατάληξή της και τη νέα αποχώρηση του 26χρονου ποδοσφαιριστή από τον σύλλογο της Λισσαβόνας. Ο Ζόρζε Ζέσους τον συμπεριέλαβε ξανά στα πλάνα του, τον ενημέρωσε ότι τον υπολογίζει, όμως πραγματοποίησε μόλις δύο συμμετοχές. Η πρώτη ήρθε στις 17 Αυγούστου απέναντι στην Πάσος Φερέιρα, όπου μπήκε με αλλαγή στο 43ο λεπτό στη θέση του Πέρεζ, ενώ η τελευταία συμμετοχή του ήταν στις 24 του ίδιου μήνα, κόντρα στη Μποαβίστα. Πήρε φανέλα βασικού, αλλά έγινε αλλαγή στο 64ο λεπτό. Αυτά τα δύο παιχνίδια θα έχει να θυμάται από τη φετινή σεζόν με τη Μπενφίκα ο Χάρα που ετοιμάζεται πλέον για τη μετακόμιση στον Πειραιά.

«Κλέβει» τον παίκτη από τη Ροσάριο Σεντράλ

Αν δεν εμφανιζόταν ο Ολυμπιακός, ο Χάρα θα περνούσε κι άλλους μήνες στην Αργεντινή, με την Ροσάριο Σεντράλ να έχει προσεγγίσει τη Μπενφίκα για τον δανεισμό του και τον Ζόρζε Ζέσους να έχει συμφωνήσει με τη διοίκηση των «αετών» για τη νέα παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Όλα αυτά, μέχρι να εκφράσει το ενδιαφέρον του και να κάνει την κίνησή του ο Ολυμπιακός. Ο Χάρα έμαθε για τους «ερυθρόλευκους» και αμέσως αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο για εκείνον να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη. Ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός, οι καλύτερες οικονομικές συνθήκες στην ομάδα του Πειραιά σε αντίθεση με την Ροσάριο που είχε πάρει δάνειο (!) για τη μεταγραφή του, αλλά και αγωνιστικοί λόγοι, έκαναν τον ποδοσφαιριστή να προτιμήσει από την πρώτη στιγμή την Σούπερ Λιγκ και νέες ποδοσφαιρικές εμπειρίες.

Το τροχαίο

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Χάρα είχε τροχαίο οδηγώντας προς τη Λισαβόνα, όμως, βγήκε από το αυτοκίνητο δίχως να έχει ούτε γρατσουνιά! Στις 11/9, έχασε τον έλεγχο της μαύρης του Mustang, η οποία προσέκρουσε σε δέντρο και μάλιστα από την πλευρά του οδηγού, όμως ο παίκτης είχε Άγιο και δεν έπαθε το παραμικρό. Το αυτοκίνητό του καταστράφηκε, ενώ οι πρώτοι που έτρεξαν στο σημείο του ατυχήματος ήταν οι συμπαίκτες του στη Μπενφίκα, Σέζαρ και Όλα Τζον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα