Κλιχ: Ο «βασιλιάς της Κρακοβίας» (vids + pics)

Κλιχ: Ο «βασιλιάς της Κρακοβίας» (vids + pics)

Gazzetta team
Κλιχ: Ο «βασιλιάς της Κρακοβίας» (vids + pics)

bet365

O Ματέους Κλιχ φέρεται ως στόχος του ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον «βασιλιά της Κρακοβίας». Το πήγαινε έλα από την Βόλφσμπουργκ στην Τσβόλε και πάλι πίσω, η γκολάρα με την Κρακοβία και το... παρθενικό του γκολ με την Πολωνία.

Όπως σας γράψαμε και το βράδυ της Τρίτης (18/11), ο Βρύζας έχει... ανάψει το πράσινο φως για τη μεταγραφή του Ματέους Κλιχ από τη Βόλφσμπουργκ.

Ο διεθνής Πολωνός δεν έχει καταφέρει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του φέτος και ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που μπορεί να τον... ενεργοποιήσει πάλι.

Ποιος είναι όμως ο Κλιχ;

Ο μέσος, που είναι προ των πυλών από το να γίνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε πριν από 24 χρόνια στο Τάρνοβο των 112.478 κατοίκων, μια περιοχή που βρίσκεται στους πρόποδες των Καρπαθίων.

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της περιοχής του την Ταρνόβια και από εκεί πήγε στις ακαδημίες της Κρακοβίας. Ύστερα από δύο χρόνια εντριβής με την ομάδα Νέων ήρθε η ώρα για το βήμα στην πρώτη ομάδα. Από το 2008 μέχρι το 2011 αγωνίστηκε σε 56 ματς και σημείωσε πέντε γκολ... αναγκάζοντας τον κόσμο της ομάδας να τον αποκαλεί "βασιλιά της Κρακοβίας".

Εκεί ήρθε η Βόλφσμπουργκ όμως για να τον... εκθρονίσει, να τον ντύσει από τα ερυθρόλευκα στα πράσινα για τρία χρόνια και να του δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσει στη Βudesliga. Το ποσό της μεταγραφής του άγγιζε τα 1.500.000 ευρώ και έτσι έγινε ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της ομάδας.

Με την πρώτη ομάδα δεν πήρε την ευκαιρία που ο ίδιος περίμενε και έτσι από το να παίζει με τη δεύτερη ομάδα (είχε 12 συμμετοχές και 1 γκολ) πήγε δανεικός στην Τσβόλε. Εκεί βρήκε την (ποδοσφαιρική) υγειά του. Αφού έπεισε ως δανεικός με 13 συμμετοχές και 2 γκολ στο μισό της σεζόν, ανάγκασε τους Ολλανδούς να τον αγοράσουν για 200.000 ευρώ. Μάλιστα βοήθησε την Τσβόλε να πάρει και το Κύπελλο τη σεζόν 2013-201. Ετσι, στις 26 Ιουνίου του 2013 οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία με τους "λύκους", ωστόσο να έχουν την επιλογή να τον πάρουν και πάλι πίσω. Κάτι που, εν τέλη πραγματοποίησαν έναν χρόνο αργότερα.

Ο τεχνικός της ομάδας, Ντίτερ Χέγκινγκ, είδε ότι στην Τσβόλε ο παίκτης έχει βελτιωθεί και έτσι του έδωσε το εισιτήριο της επιστροφής - το οποίο κόστισε για τους Γερμανούς 750.000 ευρώ. Όμως, όπως φαίνεται δεν κατάφερε να κερδίσει μια θέση στα σχέδια της Βόλφσμπουργκ και επόμενος σταθμός της καριέρας του 24χρονου αναμένεται να είναι η Θεσσαλονίκη. Αν θα τον... σηκώσει ο Θερμαϊκός είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ίδιος.

Με την εθνική του είναι διεθνής σε όλα τα κλιμάκια. Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα έγινε στις 5 Ιουνίου του 2011 κόντρα στην Αργεντινή όπου και η Πολωνία νίκησε 2-1, ενώ το πρώτο του τέρμα με τα χρώματα της πατρίδας του το πέτυχε απέναντι στο φιλικό με τη Δανία στις 14 Ιουνίου του 2013. Συνολικά μετράει 9 παρουσίες και 1 γκολ.

Η απίστευτη γκολάρα με την Κρακοβία:

To γκολ του με την Πολωνία:

Ο Κλιχ στην Τσβόλε:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα