Ολυμπιακός: Πως ενεργοποίησε την «βόμβα» Φιλίποβιτς! (vid)

Ολυμπιακός: Πως ενεργοποίησε την «βόμβα» Φιλίποβιτς! (vid)

bet365

Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του Φίλιπ Φιλίποβιτς στον Ολυμπιακό. Οι απαιτήσεις του Σέρβου, το ταξίδι στην Ελλάδα, ο Σοφοκλής Πιλάβιος και η "απαίτηση" του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς είναι εδώ και λίγες ώρες επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού.

Για τα δυο επόμενα χρόνια το σκουφάκι με το Νο10 και τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο θα ανήκει στον αρχηγό της εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς είναι ο κορυφαίος, βάσει βιογραφικού, ξένος που θα παίξει στην Ελλάδα και είναι και ο πλέον ακριβοπληρωμένος πολίστας που θ' αγωνιστεί στη χώρα μας.

Το gazzetta.gr παρουσιάζει το παρασκήνιο της μεταγραφής και τα "θέλω" του Σέρβου.

Η «εντολή» του Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δείξει ότι στα χρόνια του θέλει τον ερασιτέχνη δυνατό και οι κούπες σε Ελλάδα και Ευρώπη που έχουν κατακτηθεί από το 2010 και έπειτα είναι και η απόδειξη πως η επιθυμία του έγινε πράξη.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού έχει εκφράσει την επιθυμία τόσο το πόλο των ανδρών όσο και το πόλο των γυναικών όχι μόνο να κερδίζουν τους τίτλους στην Ελλάδα αλλά να είναι στην κορυφή της Ευρώπης.

Η ομάδα πόλο ανδρών κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ και έχει παίξει από το 2016 έως το 2019 σε 4 τελικούς ενώ η ομάδα πόλο των γυναικών έχει 4 ευρωπαϊκά τρόπαια από το 2014 έως το 2021.

O πρόεδρος του Ολυμπιακού ΣΦΠ Μιχάλης Κουντούρης πριν ακόμη τελειώσει η χρονιά είχε φτιάξει πλάνο για την ενιίσχυση των ομάδων πόλο προκειμένου να είναι στην ελίτ της Ευρώπης και τα επόμενα χρόνια.

Εξάλλου αυτή είναι και η επιθυμία του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το μεγάλο μπαμ

Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα μεγάλο "μπαμ" και ουσίας και για επικοινωνιακούς λόγους στον ερασιτέχνη και ο μεγάλος στόχος εδώ και μήνες ήταν ο Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο 34χρονος Σέρβος που έχει κερδίσει τα πάντα σε συλλογικό και σε εθνικό επίπεδο δέχτηκε πριν από μήνες κρούση από τον Ολυμπιακό και δεν ήταν αρνητικός στο να φορέσει το σκουφάκι της ομάδας του Πειραιά.

Η μεταγραφή δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο Σέρβος είναι ένα τεράστιο όνομα και τα λεφτά που ζητούσε και τελικά πήρε δεν έχουν δοθεί ξανά σε πολίστα στην χώρα μας.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν καιρό. Τον Φιλίποβιτς εκπροσωπούσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και σπουδαίος νομικός, ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο Φιλίποβιτς είχε προτάσεις και από άλλες ομάδες αλλά ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Είχε μιλήσει με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και άκουσε ότι υπάρχει πρότζεκτ για να φτιαχτεί μια ομάδα η οποία θα κερδίσει το Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη τριετία.

Η παλιά υπόθεση

Ο Σέρβος δεν είναι για πρώτη φορά στο στόχαστρο του Ολυμπιακού.

Πριν επιστρέψει στην Προ Ρέκο το 2014 είχε μιλήσει και πάλι με τον Ολυμπιακό. Ο Μιχάλης Κουντούρης με τους συνεργάτες του και έχοντας την τεράστια βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη είχε "ξεφορτωθεί" τα τεράστια χρέη που είχε ο σύλλογος και ήθελε να φτιάξει ομάδα για την Ευρώπη.

Τότε είχε γίνει μια πολύ καλή πρόταση στον Φιλίποβιτς, ήταν κοντά σε συμφωνία, αλλά η Προ Ρέκο δαπάνησε ένα τεράστιο ποσό και τον απέκτησε ξανά. Μάλιστα ο μεγιστάνας πρόεδρος της είχε στείλει και ελικόπτερο για να πάρει τον Φιλίποβιτς και να τον πάει στη Γένοβα για τις υπογραφές.

Στον Ολυμπιακό είχε έρθει ο Νίκολα Ράντζεν που ήταν συμπαίκτης του Φιλίποβιτς στην Σερβία. Τελικά η ομάδα έφτασε το 2016 στον τελικό της Ευρώπης.

Η επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός μετά από "σκληρές" διαπραγματεύσεις συμφώνησε με τον Φιλίποβιτς και εκείνος ζήτησε να έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει.

Το Σάββατο κατέκτησε το Euro Cup με τη Ζόλνοκ και την Δευτέρα μπήκε στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Κατέβηκε στα γραφεία του Ολυμπιακού στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά και συναντήθηκε με τον Μιχάλη Κουντούρη.

Υπέγραψε αλλά ζήτησε να μην ανακοινωθεί. Ο λόγος είναι ότι είχε υποχρεώσεις με την ομάδα του, τη Ζόλνοκ, με την οποία και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ούτε από τον Ολυμπιακό ήθελαν ανακοίνωση αφού η ομάδα έδινε κρίσιμες "μάχες" σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο παίκτης είχε χρόνο μετά από την υπογραφή για ένα καφέ σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής όπου και όσοι τον είδαν τον συνέδεσαν με τον Ολυμπιακό.

Το σκουφάκι με το Νο10

Μια από τις απαιτήσεις του ήταν να φορέσει το σκουφάκι με το Νο10.

Φυσικά η επιθυμία του έγινε σεβαστή και θα το φορέσει. Από την άλλη ζήτησε να μείνει στην Γλυφάδα, που είναι ένα μέρος που προτιμούν κυρίως οι Σέρβοι που παίζουν στη χώρα μας.

Μαζί με την οικογένεια του θα έρθει στην χώρα μας για εγκατάσταση τον Σεπτέμβριο. Το παιδί του θα πάει στο φημισμένο St Lawrence College όπου πηγαίνουν και τα περισσότερα παιδιά των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Παράλληλα εκείνη την εποχή θα φέρει και στην Ελλάδα ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητα που διαθέτει.

Ο άνθρωπος Φίλιπ

Όσοι τον ξέρουν τονίζουν ότι είναι καλός οικογενειάρχης που έχει μεγάλη αγάπη για την πατρίδα του.

Τον ενδιαφέρουν όλα τα σπορ και έχει επαφές με όλους τους μεγάλους Σέρβους όπως είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Νίκολα Τζόκιτς.

Του αρέσει το καλό φαγητό και δεν του αρέσει να χάνει. Είναι πολύ εγωιστής και θεωρεί πως τίποτα δεν είναι αδύνατο να γίνει εάν το θέλεις αρκετά. Είναι πολύ καλός στην παρέα και πολύ "σκληρός" μέσα στο νερό.

Είναι δεινός σκόρερ και ο παίκτης που μπορεί ν' αλλάξει ένα παιχνίδι μόνος του. Του αρέσει η Ελλάδα και θα τον βλέπουμε και στο "Γ. Καραϊσκάκης" όταν θα έχει χρόνο για να δει την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού.

Είναι παιδί της Παρτιζάν αλλά πάνω απ' όλα είναι Σέρβος.

Δυο αριστερόχειρες

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς θα παίξει στην ίδια πλευρά με τον επίσης αριστερόχειρα Τζούρο Ράντοβιτς ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον Ολυμπιακό.

Αυτή η πλευρά θα είναι η μεγαλύτερη δύναμη του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά.

Ο Φιλίποβιτς έρχεται στην Ελλάδα με στόχο να πάρει άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει τρία με την Προ Ρέκο ενώ ο Ολυμπιακός του είχε στερήσει το 4ο το 2018 στον τελικό ενώ το 2019 οι Πειραιώτες είχαν αποκλείσει την Προ Ρέκο στον ημιτελικό.

Ο Φίλιπ είναι ένας ακόμη σπουδαίος Σέρβος που θα παίξει στον Ολυμπιακό και βάσει βιογραφικού ο καλύτερος. Κανείς δεν ξεχνάει τον Πέταρ Τρμπόγεβιτς (Τσάμπιονς Λιγκ 2002) αλλά και τα επόμενα χρόνια τον Σλόμπονταν Νίκιτς και τον Στέφαν Μίτροβιτς.

Ο Φιλίποβιτς είναι η αρχή

Ο Ολυμπιακός θέλει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια και δεν θα σταματήσει στον Φιλίποβιτς.

Ήδη έχει αποκτήσει τον Τζούρο Ράντοβιτς (Μαυροβούνιο) και είναι κοντά σε συμφωνία με τον Μάρκο Μπίγιατς της Προ Ρέκο ο οποίος είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Παράλληλα είναι κοντά στην επιστροφή του ο Άντριγια Μπούσλιε, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον κόσμο, συμπαίκτης του Μπίγιατς στην εθνική Κροατίας. Ο Μπούσλιε ήταν μέλος του Ολυμπιακού όταν κατακτήθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ του 2018.

Ακόμη είναι σε επαφές με τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδος Γιάννη Φουντούλη, ο οποίος έχει κερδίσει τα πάντα με τον Ολυμπιακό τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και με τον διεθνή φουνταριστό Χριστόδουλο Κολόμβο.

Σχεδόν σίγουρη είναι η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ντίνο Γενηδουνιά και τον Κώστα Μουρίκη.

Εάν εξελιχθούν καλά οι μεταγραφικές υποθέσεις ο Ολυμπιακός την επόμενη χρονιά θα παίζει με τέρμα τον Μπίγιατς, με αμυντικό τον Μπούσλιε, στην μια πλευρά της περιφέρειας με Φιλίποβιτς-Ράντοβιτς και στην άλλη με Γενηδουνιά-Φουντούλη και με φουνταριστούς Κολόμβο ή Μουρίκη.

Η απόφαση της διοίκησης είναι η ομάδα να ενισχυθεί τόσο όσο να φτάσει σε τελικό Ευρώπης και να διεκδικήσει την κούπα. Αντίπαλοι της με τα σημερινά δεδομένα θα είναι η Μπέογκαρντ (που ενισχύθηκε με Πλιέτοβιτς, Μάντιτς, Βλαχόπουλο και άλλους) και η Προ Ρέκο η οποία είναι πάντα δυνατή.

Θυμίζουμε ότι το Final-8 και τα επόμενα χρόνια θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Δυνατές κινήσεις θα υπάρξουν και στο τμήμα πόλο γυναικών με στόχο την διεκδίκηση της Ευρωλίγκα και τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Ολυμπιακό ο παγκόσμιος σταρ του πόλο Φίλιπ Φιλίποβιτς! (vid)

Φιλίποβιτς: «Στόχος να κερδίσω το Τσάμπιονς Λιγκ με Ολυμπιακό»

 

Τελευταία Νέα