Λούντζης: Έκανε τα κορυφαία του ματς στα δύσκολα και παίζει σαν έτοιμος από καιρό! (pic & vids)

Λούντζης: Έκανε τα κορυφαία του ματς στα δύσκολα και παίζει σαν έτοιμος από καιρό! (pic & vids)

Λούντζης: Έκανε τα κορυφαία του ματς στα δύσκολα και παίζει σαν έτοιμος από καιρό! (pic & vids)

bet365

Ο Μιχάλης Λούντζης βγήκε μπροστά στα δύο κρίσιμα τελευταία ματς του Προμηθέα με το Περιστέρι, εκτόξευσε τα νούμερα του στο σκοράρισμα και το gazzetta.gr γράφει για τον χαρισματικό γκαρντ που παίζει σαν έτοιμος από καιρό.

Ο Προμηθέας επέστρεψε κόντρα στο Περιστέρι και ενώ βρέθηκε στα σχοινιά μετά το break της ομάδας του Μανωλόπουλου στο πρώτο ματς, κατάφερε να πάρει τα δύο επόμενα παιχνίδια και να προκριθεί στα ημιτελικά (εκεί όπου αντιμετωπίζει το εξαιρετικό φέτος Λάυριο).

Οι Πατρινοί θέλουν να βρεθούν για δεύτερη σερί σεζόν στους τελικούς της Basket League και βλέπουν τον Μιχάλη Λούντζη να κάνει το step up την πιο κρίσιμη στιγμή και να αντέχει το βάρος. Το gazzetta.gr γράφει για το... πολυεργαλείο του Προμηθέα που δεν σταματά να βγάζει ασπροπρόσωπο τον Μάκη Γιατρά.

Έχει εκτοξεύσει τους μέσους όρους του στο σκοράρισμα και ranking

Ο 22χρονος γκαρντ αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των Πατρινών στη σειρά με το Περιστέρι. Ο Λούντζης ήταν ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας του απέναντι στο σύνολο του Μανωλόπουλου, αφού μέτρησε 14.6 πόντους στα τρία ματς της σειράς. Μόνο ο Αγραβάνης είχε καλύτερο μέσο όρο με 16.6.

Ο Έλληνας περιφερειακός ήταν εντυπωσιακός και είχε σχεδόν διπλάσιο μέσο όρο πόντων και ranking σε σχέση με αυτά που έκανε στη regular season.

Από το 7.1 έφτασε στο 14.6 πόντους στα playoffs, ενώ από το 9.45 στο ranking της κανονικής διάρκειας, πήγε στο 17 στην postseason στα τρια ματς με το Περιστέρι. Επιπλέον παρουσιάζεται βελτιωμένος σχεδόν σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

Από το 60% έφτασε στο 80% στα δίποντα, από το 65% στις βολές πήγε στο 78%, ενώ από τις 2.4 ασίστ βελτιώθηκε στις 2.6 στα playoffs. Τέλος στην postseason κερδίζει τέσσερα φάουλ ανά ματς, ενώ είχε 1.9 στην κανονική διάρκεια.

Με την απόδοση του έπεισε τον προπονητή του, Μάκη Γιατρά πως αξίζει να μένει περισσότερο χρόνο στο παρκέ κι έτσι από τα 22.1 λεπτά στη regular season, στη σειρά με το Περιστέρι «πέταξε» στα 30:59.

Έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του στα δύο ματς που ο Προμηθέας κινδύνευε με αποκλεισμό

Ο Προμηθέας βρέθηκε να κινδυνεύει με αποκλεισμό μετά το break του Περιστερίου. Με άλλη μια ήττα θα έμενε εκτός συνέχειας. Όμως οι Πατρινοί έδειξαν χαρακτήρα και γύρισαν τη σειρά για να πάρουν την πρόκριση. Ο Λούντζης έδειξε πως δεν φοβάται να βγει μπροστά στα μεγάλα ματς και να πάρει ευθύνες.

Ο 22χρονος γκαρντ ήταν καθοριστικός στο Game 2 και 3, πραγματοποιώντας τις δύο κορυφαίες εμφανίσεις του στο σκοράρισμα μέσα στη σεζόν. Στο Game 2 είχε 21 πόντους και στο Game 3 σταμάτησε στους 19.

Στη regular season δεν υπήρξε ματς που να ξεπέρασε τους 14 πόντους. Τόσους είχε βάλει κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο Λούντζης έδειξε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για την ομάδα του την ποιότητα του, ενώ για ακόμα μια φορά ο κόσμος είδε πως αυτό το παιδί έχει λαμπρό μέλλον και χρειάζεται να στηριχθεί. Μαζί με τα εντυπωσιακά πράγματα που κάνει στον επιθετικό τομέα, δίνει σημαντικές λύσεις και στην άμυνα, όντας κομβικός και στις δύο πλευρές του παρκέ για την ομάδα του

Είναι περιζήτητος, αφού αρκετές ομάδας τον έχουν στη λίστα τους, καθώς ναι μεν έχει συμβόλαιο, ωστόσο υπάρχει ρήτρα που τον αποδεσμεύει με ένα πολύ μικρό ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα