Χοκς: Άλλαξαν προπονητή και μαζί την μοίρα τους!

Χοκς: Άλλαξαν προπονητή και μαζί την μοίρα τους!

Αντωνία Σπανού
Χοκς: Άλλαξαν προπονητή και μαζί την μοίρα τους!

bet365

Οι Χοκς είναι μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής σεζόν και το πιο εντυπωσιακό για εκείνους είναι πόσο επιδραστικά το έκανε ο νέος τους προπονητής.

«Εκ μέρους της οικογένειας των Πέισερς θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νέιτ ΜακΜίλαν για τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση που πήραμε. Όμως νιώσαμε ότι το καλύτερο για την ομάδα θα ήταν να προχωρήσουμε σε μια νέα κατεύθυνση. Ήταν τιμή να συνεργαστούμε μαζί του τα 11 τελευταία χρόνια».

Ήταν 26 Αυγούστου, όταν οι Πέισερς αποφάσισαν να κάνουν αυτή την κίνηση, για να αλλάξουν την κατάσταση, μετά την «σκούπα» από τους Χιτ, στην «φούσκα» του Ορλάντο.

Η ιστορία του Νέιτ ΜακΜίλαν είναι από αυτές που έχουν γραφτεί έτσι, ώστε το τέλος να μοιάζουν πιο ξεχωριστές.

Ο Νέιτ ΜακΜίλαν είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του, δύο εβδομάδες προτού οι Πέισερς αποκλειστούν στα playoffs της «φούσκας». Το αποτέλεσμα έφερε την ακατανόητη απόλυσή του (μετά από 4 σεζόν συνεργασίας). Κανείς δεν κατάλαβε ποτέ το «γιατί». Δεν είχε λογική και μάλλον η ομάδα της Ιντιάνα από την 9η θέση που βρίσκονται, θα κάνουν την αυτοκριτική τους. Μια όμως ακόμα αλλαγή ήρθε για να αλλάξει όλο τον χάρτη του ΝΒΑ.

Ο Λόιντ Πιρς απολύθηκε από τον πάγκο των Ατλάντα Χοκς και ο ΜακΜίλαν (βοηθός στους Χοκς) επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει προσωρινά. Ο ίδιος το αποδέχτηκε με διστακτικότητα. Και αφού πρώτα μίλησε με τον Λόιντ και έλαβε, τρόπον τινά, την... ευχή του.

«Η άγρυπνες νύχτες ήδη ξεκίνησαν. Δεν έκλεισα μάτι το προηγούμενο βράδυ», εξήγησε ο ΜακΜίλαν. Και συνέχισε: «Η αρχική σκέψη ήταν πως δεν ήθελα να το κάνω, επειδή αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για εμένα. Δεν ήρθα στους Χοκς γι' αυτό».

Όσο για τη συνομιλία με τον Πιρς; «Μιλήσαμε για την ομάδα και την αλλαγή. Πίστευε πως αυτός δεν θα συνέβαινε, αλλά αισθάνθηκε πως θα μπορούσα να τον αντικαταστήσω και να κάνω καλή δουλειά στην ομάδα».

Μπορεί να μην πήγε στους Χοκς γι' αυτό, αλλά είναι εκεί και έχει αρπάξει από τα μαλλιά μια μοναδική ευκαιρία.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Τα πράγματα για τους Χοκς δεν ξεκίνησαν θετικά. Τα τελευταία χρόνια βρισκόντουσαν χαμηλά στην βαθμολογία, με τον Γιανγκ να λάμπει σε μια ομάδα, που δεν μπορούσε να τον βοηθήσει παραπάνω. Φέτος αποφάσισαν να κάνουν αλλαγές, που έμοιαζαν να βάζουν την Ατλάντα σε έναν νέο χάρτη. Όμως τα πράγματα άρχισαν να... στραβώνουν από την αρχή.

Ο Τζον Κόλινς κατηγόρησε ανοικτά τον συμπαίκτη του, Τρέι Γιανγκ για το κουμάντο που κάνει στην επίθεση. Ο Κόλινς ζήτησε να μπαίνει στα συστήματα της ομάδας πιο γρήγορα, ενώ αναφέρθηκε και στις επιθέσεις που παίρνει ο Γιανγκ και είναι εξαιρετικά γρήγορες, με τους υπόλοιπους της πεντάδας απλώς να κοιτούν. Ο Γιανγκ δεν έδωσε συνέχεια, τουλάχιστον δημόσια, ενώ τα άσχημα αποτελέσματα έκαναν την ατμόσφαιρα ακόμα πιο βαριά.

Είναι γνωστό ότι τις 2 προηγούμενες σεζόν η προβληματική θέση των Χοκς, δεν άφηνε τον Γιανγκ να πάρει τα εύσημα και τη... λάμψη που του άξιζε με τα μαγικά που έκανε στο παρκέ. Φέτος τα «Γεράκια» βελτιώσαν το ρόστερ τους με την προσθήκη των Ρόντο, Μπογκντάνοβιτς, Γκαλινάρι, αλλά και με την.. ανάπτυξη των Κόλινς, Χουέρτερ, Χάντερ και Ρέντις.

Όλοι μαζί έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει. Και εκεί που η σεζόν έδειχνε να δυσκολεύει για τους Χοκς, ήρθε η αλλαγή προπονητή και τους εκτόξευσε. Το ΝΒΑ παραμιλά με όσα κάνουν και πλέον μιλάμε για μια άλλη ομάδα, σίγουρα με διαφορετικό χαρακτήρα.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Οι Χοκς είναι πλέον μι ομάδα με χαρακτήρα, προσωπικότητα και κυρίως πίστη στις δυνατότητες της. Ο ΜακΜίλαν έχει δώσει άλλο αέρα στους παίκτες του και αυτό βγαίνει στο παρκέ. Μαζί του έκαναν σερί νικών που είχαν να κάνουν από την σεζόν 2016/17, έχουν απίστευτο ρεκόρ 19-7 και είναι στην 5η θέση της βαθμολογίας, στοχεύοντας ξεκάθαρα στο πλεονέκτημα.

Ακόμα και με τον Γιανγκ εκτός πήραν ακόμα μια νίκη, κόντρα στο Μαϊάμι αυτή την φορά, με 118-103 και πλέον μιλάμε για μια ομάδα playoffs. Το έκαναν χωρίς τους Γιανγκ και Καπέλα. Αυτό άλλες σεζόν θα φάνταζε αδιανόητο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο ΜακΜίλαν εξήγησε πως το κάνει. Έγραψε την λέξη «πιστέψτε» στον πίνακα και αυτό κάνει όλη η ομάδα του. «Για εμάς το να κάνουμε αυτό που κάναμε απόψε, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, είναι να σημαντικό να το πιστεύουμε. Αν το κάνουμε όλοι μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τα παιχνίδια».

Οι Χοκς, πλέον, είναι στο 33-27, κέρδισαν το 10ο παιχνίδι τους, στα 12 τελευταία της Ανατολής και το 10ο από τα 13 τελευταία. Συνολικά η Ατλάντα έχει το καλύτερο ρεκόρ της σε 60 παιχνίδια, για πρώτη φορά, μετά την σεζόν 2016/17.

Ποιος να το φανταζόταν ότι οι Χοκς, χωρίς τον Γιανγκ, αλλά και τον Καπέλα, ότι θα έβγαζαν τέτοια προσωπικότητα, Τα τελευταία χρόνια φάνταζε απελπιστικά μόνος του ο νεαρός σταρ και τώρα πλέον μπορεί να κοιτάει γύρω του και να βλέπει μια ομάδα playoffs.

Δεν είναι λίγα αυτά που έχει αλλάξει πάντως και ο προπονητής. Μέχρι την 1η Μαρτίου οι Χοκς δυσκολεύονταν στα πάντα. Πλέον, μοιάζουν άλλη ομάδα. Κυρίως άλλαξε ο ρυθμός. Η Ατλάντα θα έβγαινε στο παρκέ και θα εκτελούσε δίχως σκέψη. Πλέον, αυτό έχει αλλάξει. Ή θα εκτελέσει γρήγορα η ομάδα, αν έχει την ευκαιρία, ή θα κάνει υπομονή και θα επιτεθεί με την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Ο ΜακΜίλαν είναι απόλυτος σε αυτό. Έχουν ρίξει τον ρυθμό τους, έχουν γίνει πιο ορθολογιστικοί και αυτό το πιστώνεται ο προπονητής τους. Ανεβάζουν στροφές στην τελευταία περίοδο συνήθως, αλλά μέχρι τότε έχουν βρει ψυχολογία και αυτό μετράει υπέρ τους. Δεν έχει αλλάξει η ταυτότητα τους, απλά παίρνουν τα καλύτερα κομμάτια τους και τα έχουν κάνει να μετρούν.

Διαφορά βλέπουμε και στους βετεράνους. Ο Καπέλα κάνει την δουλειά του, κατεβάζοντας ριμπάουντ, ενώ είναι εξαιρετικός και στην επίθεση, ο Γκαλινάρι δίνει την εμπειρία του, ο Μπογκντάνοβιτς είναι άλλος παίκτης, όντας εκπληκτικός όλο τον Απρίλιο (δεύτερος σουτέρ μετά τον Κάρι), ενώ ο νέος του προπονητής του, του έδωσε και δημιουργικό ρόλο. Σε αυτούς και ο Σνελ δίνει σκορ με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά κάνει καλά ό,τι μπορεί να κάνει καλά. Το παζλ έχει όλα τα κομμάτια στην θέση του.

Η «μάχη» στην Ανατολή είναι άγρια και σκληρή. Οι Χοκς είναι στο 33-27, το ίδιο ρεκόρ με τους Νικς, που είναι 4οι και ακολουθούν οι Σέλτικς με 32-28. Η συνέπεια θα μετρήσει. Τα «Γεράκια» έχουν φέρει μόνα τους, τον εαυτό τους σε αυτή την θέση.

Οι αλλαγές τους έκαναν σίγουρα καλύτερη ομάδα, τους έδωσαν εμπειρία και η έλευση του ΜακΜίλαν ήταν κομβικής σημασίας. Έβαλε όλα τα κομμάτια στην θέση τους.

Τα playoffs θα αλλάξουν το στάτους της ομάδας και θα δώσουν μια νέα ώθηση στον Γιανγκ. Ο νεαρός χρειάζεται τριβή με τους κορυφαίους, χρειάζεται την πίεση αυτή και θα γίνει μόνο καλύτερος. Έχει την ευκαιρία να λάμψει μέσα σε ένα μαχητικό σύνολο και φυσικά να αλλάξει και το στάτους για τον εαυτό του στον χάρτη του ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα