Σίντζι Καγκάβα: Στα 32 του ψάχνει με τον ΠΑΟΚ ένα νέο… restart (pics)

Σίντζι Καγκάβα: Στα 32 του ψάχνει με τον ΠΑΟΚ ένα νέο… restart (pics)

bet365

Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός κλείνει σήμερα τα 32 του χρόνια και συνεχίζει να βλέπει τον ΠΑΟΚ ως τη μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να κάνει ένα restart στην καριέρα του.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ έστειλε τις ευχές του για τα σημερινά 32α γενέθλιά του στα ιαπωνικά, άλλωστε οι «ασπρόμαυροι» έχουν προχωρήσει, μέσω των social media και άλλων συνεργασιών, σ’ ένα στοχευμένο «άνοιγμα» προς την συγκεκριμένη αγορά, όπου ο Σίντζι Καγκάβα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους εκπροσώπους του αθλητισμού.

Η ανταπόκριση των Ιαπώνων είναι εντυπωσιακή για τον γεννημένο στις 17 Μαρτίου του 1989 στο Κόμπε της Ιαπωνίας ποδοσφαιριστή, που αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ήρθε στην Ελλάδα βλέποντας τον «Δικέφαλο» ως τη μεγάλη ευκαιρία για ένα restart στην καριέρα του, όπως επιχείρησε και στον προηγούμενο σταθμό της, δίχως μεγάλη επιτυχία, την ισπανική Σαραγόσα.

Η έλλειψη ρυθμού και αγώνων, για έναν ποδοσφαιριστή που στα 32 του είχε μείνει για σχεδόν έξι μήνες εκτός δράσης, αποτυπώθηκε στη μέχρι τώρα παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο χρόνος συμμετοχής του παραμένει μικρός, ξεκίνησε σε μόλις δύο παιχνίδια στην αρχική ενδεκάδα, η εικόνα του ειδικά στο ντέρμπι με τον Άρη, (απ) έδειξε ότι δεν είναι 100% έτοιμος.

Αν, πάντως, περιμένετε από έναν ποδοσφαιριστή, που έχει μεγαλώσει με συγκεκριμένες αρχές και φιλοσοφία γύρω από τον αθλητισμό, να τα πετάξει λευκή πετσέτα, κάνετε λάθος. Η επιμονή και η διάθεση για δουλειά παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (στην Τούμπα έχουν να λένε για την άκρως επαγγελματική συμπεριφορά του, ακόμα και τώρα που δεν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο).

Απλώς, χρειάζεται να βρει το ρόλο του, ειδικά σε μια ομάδα που δεν περνάει και το καλύτερο διάστημά της, όπου όλοι ψάχνονται για να βρουν τι φταίει...

Είδωλο στα 32 του για μια ολόκληρη χώρα

Δεν μιλάμε για έναν τυχαίο ποδοσφαιριστή, αλλά για ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έλαμψαν τα τελευταία χρόνια, για έναν από τους εκπροσώπους του Ιαπωνικού ποδοσφαίρου με εκπληκτικά τεχνικά χαρακτηριστικά, μεγάλη ποιότητα και σπουδαία εμπειρία στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόσφατα δήλωσε «αποφασισμένος να προχωρήσω και να ζήσω αυτή την πρόκληση περισσότερο από ό, τι μπορώ να φανταστώ» γι’ αυτό και εξακολουθεί να υπερηφανεύεται για όλα εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία, που τον έκαναν έναν από τους δημοφιλέστερους και πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές της τελευταίας δεκαετίας.

Ο πρώην μέσος της Ντόρτμουντ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι είδωλο για τα μικρά παιδιά στην Ιαπωνία. Στη μητρόπολη του Τόκιο των 35 εκατομμυρίων κατοίκων, πολλά παιδιά τον μιμούνται σε περισσότερες από 150 σχολές ποδοσφαίρου. Μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες είναι το «Funroots» που συνεργάζεται με την FC Τορέρος και στην οποία έχει ενεργό ρόλο ο σούπερ του «Δικεφάλου»

Χαρακτηρίστηκε, όχι άδικα, ως η μεγαλύτερη μεταγραφή Ιάπωνα ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Premier League, αν και πολλοί ήταν εκείνοι που όταν η Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ έβγαλε 18 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπορούσια, ήθελαν να πιαστούν από κάτι άλλο, βρίσκοντας πάτημα στις πωλήσεις επίσημων εμφανίσεων και άνοιγμα σε ανεκμετάλλευτες ξένες αγορές. Πόσο απείχε η αλήθεια από την πραγματικότητα;

Όπως έγραψε σε μια ανάλυση το «Forbes», «ο Καγκάβα μπορεί να είναι ο πιο επιτυχημένος ποδοσφαιριστής της Ιαπωνίας. Άφησε το στίγμα του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κατέχοντας το ρεκόρ με τις περισσότερες εμφανίσεις και γκολ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για Ιάπωνα ποδοσφαιριστή…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα