Πάμπλο Γκαρσία Vs Ολυμπιακός: Μια σχέση… αγάπης! (pics & vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Πάμπλο Γκαρσία Vs Ολυμπιακός: Μια σχέση… αγάπης! (pics & vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής, με τον Ουρουγουανό τεχνικό να είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στη «μάχη της Τούμπας».

bwin - ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21+

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες κυκλοφορούσαν στη Θεσσαλονίκη μπλουζάκια με τη φωτογραφία του Πάμπλο Γκαρσία «α λα» Τσε Γκεβάρα, «τιμώντας» την ενέργειά του – ίσως γιατί το έβλεπαν σαν γροθιά στο αθηνοκεντρικό κατεστημένο- να χτυπήσει στο στομάχι τον Ντιόγο μέσα στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ντέρμπι του εναντίον του Ολυμπιακού, εκείνος παρέμενε σοβαρός και ανέκφραστος στην κατακόρυφη αύξηση της δημοτικότητάς του.

Ήταν ένα διάστημα στο οποίο κυκλοφορούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και τον αντιμετώπιζαν σαν Θεό! Ο ίδιος όμως δεν έλεγε να αλλάξει. Ούτε τώρα δώδεκα (και βάλε) χρόνια μετά, μπορεί να αφήσει στην άκρη τις επαναστατικές του καταβολές, καθώς και τη γενικότερη αντισυμβατικότητα του χαρακτήρα του.

Η προσήλωση στις αξίες και το ατίθασο, ανυπότακτο πνεύμα του Πάμπλο συνεχίζουν να τον διακρίνουν και τον κάνουν να διαφέρει αισθητά από οποιονδήποτε συνηθισμένο προπονητή, έστω κι αν επιλέγει να αγνοεί αυτή του τη διαφορετικότητά δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην επίτευξη των αγωνιστικών του στόχων…

Σχέση… αγάπης πίσω στο μακρινό 2008

Ο Γκαρσία από την εποχή που έπαιζε ακόμα ποδόσφαιρο είχε ανοίξει μια «βεντέτα» με τον Ολυμπιακό, τους διαιτητές, τους παράγοντες, γενικά μ’ όλους όσοι επιχείρησαν εκείνο το «σκοτεινό» διάστημα με τις πρακτικές τους να αλλοιώσουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πάμπλο είναι από τους ανθρώπους που δεν μασάνε τα λόγια τους.

Οι «ερυθρόλευκοι, κυρίως, μπορεί να θίχτηκαν από την πρόσφατη τοποθέτησή του περί «φιλικών αγώνων», αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την ομάδα του Πειραιά. Η… σχέση αγάπης με τους «κόκκινους» ξεκίνησε στο επεισοδιακό ντέρμπι του 2008 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και συνεχίστηκε με νέα «επεισόδια» τα επόμενα χρόνια.

Πολλές αναφορές στον Ολυμπιακό σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως, δημιούργησαν ίντριγκα, έφεραν αντιπαράθεση στα social media. Προσπερνώντας τα περί πρωταθλημάτων, αγώνων και διαιτητών, η κορυφαία ατάκα του ήταν μετά από ένα ντέρμπι στην Τούμπα όταν δε παραλίγο να σκοράρει εναντίον των «ερυθρολεύκων»: «Καλύτερα που δεν σκόραρα με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα θα έμενε με δέκα παίκτες, γιατί σίγουρα θα έκανα και κάποια μαλ... για να πανηγυρίσω το γκολ»!

Σημείο αναφοράς του αποψινού ντέρμπι

Ο Ουρουγουανός τεχνικός αποτελεί ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαδέψει την καριέρα του όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής, αλλά και ως προπονητής στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.

Ο τελευταίος αγώνας (25/10/2020) στον πάγκο της αήττητης πρωταθλήτριας Κ19 ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τον οποίο και κέρδισε με 1-0. Πέντε μέρες αργότερα ο Αμπέλ Φερέιρα αποχαιρετούσε την Ελλάδα για την Παλμέιρας και ο Ιβάν Σαββίδης του έδινε το χρίσμα του αφεντικού της πρώτης ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής Γκαρσία έχει «φάει με το κουτάλι» τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη σημασία ενός ντέρμπι, που ασφαλώς και προσδίδει κύρος και ψυχολογία, εκτός από το όποιο βαθμολογικό κέρδος.

Ο προπονητής και μάλιστα της πρώτης ομάδας, Γκαρσία, θα βρεθεί για πρώτη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετώπισε για πρώτη φορά όχι ως παίκτης του ΠΑΟΚ, αλλά ως μέλος των «galacticos» της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Σεπτέμβριο του 2005 οι «μερένχες» υποδέχθηκαν τους «ερυθρόλευκους» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League και επικράτησαν δύσκολα στο τέλος με 2-1.

Ερχόμενος στην Ελλάδα και παίζοντας για πεντέμιση χρόνια με τη φανέλα του «Δικεφάλου», ο Ουρουγουανός βρέθηκε δώδεκα φορές απέναντι στους Πειραιώτες.

Εχει θετικό πρόσημο νικών (6) με μία ισοπαλία, πέντε ήττες, κανένα γκολ και μία αποβολή από τον Τάσο Κάκο στο πρώτο ντέρμπι που είχε αγωνιστεί στις 16 Νοεμβρίου του 2008.

Πιο αναλυτικά ο «καθρέπτης» των ντέρμπι που έχει παίξει ο Γκαρσία απέναντι στον Ολυμπιακό:

2005-06

  • Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός 2-1

2008-09

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-0
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 (προημ. Κύπελλο Ελλάδας)

2009-10

  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

2010-11

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (προημ. Κύπελλο Ελλάδας)
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-0 (προημ. Κύπελλο Ελλάδας)

2011-12

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-2

Ως προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει φορές την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού επτά φορές και δεν ηττήθηκε σε κανένα από τα παιχνίδια, μετρώντας 5 νίκες και 2 ισοπαλίες.

2017-2018

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

2018-19

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0

2019-20

  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-0
  • ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 4-0

2020-21

  • ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα