Γιόκιτς: Πολλά κιλά μπάσκετ που σε κάνουν MVP! (pics & vids)

Γιόκιτς: Πολλά κιλά μπάσκετ που σε κάνουν MVP! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Γιόκιτς: Πολλά κιλά μπάσκετ που σε κάνουν MVP! (pics & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς κάνει... πλάκα στους αντιπάλους του και το gazzetta.gr γράφει για τον άνθρωπο που είναι έτοιμος φέτος να βγει MVP, αρκεί να βοηθήσουν λιγάκι οι Νάγκετς.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Παίζει σε μια ομάδα που δεν είναι και η πιο εμπορική του κόσμου, όμως τα όσα κάνει πάνω στο παρκέ δεν γίνεται να σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν με τους Νάγκετς και οι αριθμοί του δείχνουν πως θα παλέψει για το βραβείο του MVP.

Το gazzetta.gr υποκλίνεται στον Σέρβο παικταρά που ξέρει καντάρια μπάσκετ και δεν σταματά ποτέ να μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό όταν παίζει.

Μέχρι στιγμής μετρά 25.9 πόντους (12ος), 11.6 ριμπάουντ (6ος) και 10.9 ασίστ (3ος).

Ένας playmaker σε κορμί… σέντερ

Ο Γιόκιτς μέχρι στιγμής έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητα highlights, όχι για κάποιο κάρφωμα του, αλλά για τις πάσες που μοιάζουν να φεύγουν από τα χέρια του Μάτζικ Τζόνσον ή του Στιβ Νας. Αρκετές φορές σου δίνει την αίσθηση πως έχει… μάτια στην πλάτη. Είναι εκείνο το σημείο που σκέφτεσαι «πως γίνεται ένας ψηλός και άχαρος τύπος να κάνει τόσο… αρρωστημένες πάσες;».

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε πολλές επιθέσεις των Νάγκετς μπορεί να σε βρει και από το κέντρο του γηπέδου, ή και πίσω από αυτό και να σου περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια, όπως έκανε στον Ριντ κόντρα στους Τίμπεργουλβς.

Ο καλύτερος πασέρ στο ΝΒΑ

Επειδή όμως οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια θα σταθούμε στις ασίστ που μοιράζει ο Νίκολα σε κάθε ματς. Η αφεντιά του φιγουράρει πολύ κοντά στην κορυφή ολόκληρου του ΝΒΑ όσον αφορά τις ασίστ, αφού δίνει 10.9 ανά ματς και βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας. Ένας παίκτης με υψηλό μπασκετικό I.Q που μπορεί να σε βρει όπου θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Σέντερ που να είναι τόσο ψηλά σε ασίστ στη λίγκα δεν έχει ξαναπεράσει ποτέ. Ο Γιόκιτς είναι ξεχωριστός.

Επιπλέον έχει το καλύτερο assist percentage στη λίγκα, κάνοντας πολλούς κορυφαίους πασέρ του πρωταθλήματος να τρώνε τη σκόνη του. Και το κυριότερο για τον Joker είναι πως δεν εκβιάζει όλα αυτά για τους αριθμούς. Του βγαίνουν όλα φυσικά, χωρίς να κουραστεί. Χρησιμοποιεί μόνο το μυαλό του.

H σεζόν ξεκίνησε με αρκετά ρεκόρ

Ο Σέρβος παικταράς είχε 19 πόντους, 18 ασίστ (ρεκόρ καριέρας) και 12 κόντρα στους Ρόκετς, πετυχαίνοντας το 43ο triple double της καριέρας του.

Με αυτόν τον τρόπο έπιασε τον Fat Lever στην κορυφή της λίστας των Νάγκετς.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έγραψε και πάλι την δική του ιστορία στο ΝΒΑ μετά τις 18 ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι των Νάγκετς απέναντι στους Ρόκετς.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος έγινε ο πρώτος σέντερ μετά τον Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος μοίρασε 18 τελικές πάσες! Ο «Big Dipper» το είχε πετύχει πριν από 52 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στο μακρινό 1968! Έκτοτε κανείς άλλος σέντερ δεν μπόρεσε να φτάσει σε αυτόν τον αριθμό.

Και δεν θα σταματήσουμε εδώ.

Μετά από τους πρώτους 6 αγώνες στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ, ο Νίκολα Γιόκιτς μέτρησε 22.3 πόντους, 11.2 ριμπάουντ και 12.8 ασίστ! Ένα απίθανο triple double, δηλαδή! Και μόλις έγινε ο πρώτος σέντερ στην ιστορία του ΝΒΑ που μετά από τα έξι πρώτα ματς μιας σεζόν έχει τουλάχιστον από 10 ασίστ στο καθένα! Επιπλέον, ο Joker έχει τέσσερα triple double στα έξι αυτά παιχνίδια.

Tα triple double τα έχει για... πλάκα

Τον Δεκέμβρη στα 4 ματς που έπαιξε με τους Νάγκετς, έκανε triple double σε 3 εξ αυτών. Στο μοναδικό που δεν τα κατάφερε ήταν κόντρα στους Κλίπερς που του έλειπε μόνο 1 ριμπάουντ. Στον μήνα που διανύουμε συνεχίζει την συνήθεια του.

Ο Νίκολα δεν σταματά να φλερτάρει με τα triple double και φυσικά έχει για πλάκα τα double double. Mέσα στη Μινεσότα έκανε triple double, ενώ κόντρα στους Σανς του έλειψε ένα ριμπάουντ για να το ολοκληρώσει. Εντός με Τίμπεργουλβς και Μάβερικς έκανε εύκολα double double ωστόσο του έλειψαν μερικές ασίστ και στις 2 περιπτώσεις.

Ο Γιόκιτς είναι ένας παίκτης ορχήστρα που συνεισφέρει με πολλούς τρόπους στην ομάδα του και το ξέρουν όλοι αυτό.

Clutch

Πάμε και σε μια αγαπημένη κατηγορία πολλών φιλάθλων του ΝΒΑ. Το πως αντιδρούν οι παίκτες σε οριακές καταστάσεις σε ένα ματς, όταν η μπάλα ζυγίζει τόνους και το παιχνίδι είναι θρίλερ. Ο Νίκολα Γιόκιτς είναι εκ των πιο clutch παικτών στη λίγκα. Δεν το λέμε εμείς, αλλά οι αριθμοί.

Ο σταρ του Ντένβερ έχει βάλει τα τελευταία 8 σουτ του για να ισοφαρίσει ένα ματς ή να δώσει προβάδισμα στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα ενός ματς. Μάλιστα έχει 10/17 στην καριέρα του σε τέτοιες καταστάσεις. Κανείς άλλος στο ΝΒΑ δεν έχει παραπάνω από 50%, κάτι που λέει πολλά για το κρύο αίμα του Σέρβου.

cover photo: clutchpoints

 

NBA Τελευταία Νέα