ΠΑΟΚ: Η «ακτινογραφία» του Στέφαν Σβαμπ (pics & vids)

ΠΑΟΚ: Η «ακτινογραφία» του Στέφαν Σβαμπ (pics & vids)

bet365

Λατρεύει το ποδόσφαιρο, ξέρει να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες και οπαδούς, με γκολ και ασίστ, δηλώνει ερωτευμένος με την Ιταλία και είναι φαν του Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο Στέφαν Σβαμπ στο… πιάτο σας!

Μόνο απαρατήρητα δεν μπορούν να περάσουν τα νούμερα του Στέφαν Σβαμπ, που αποτελεί τη βασική επιλογή του Όλαφ Ρέμπε για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ και μετά από έξι σεζόν στη Ραπίντ Βιέννης φαίνεται πως ήρθε η ώρα της αποχώρησης.

Ο 29χρονος Αυστριακός από Σάλτσμπουργκ (γεννημένος στις 27 Σεπτεμβρίου 1990) είναι ένας εσωτερικός μέσος, παίζει με το αριστερό πόδι και μπορεί με επιτυχία να αγωνιστεί ως αμυντικός χαφ, κάτι που έκανε στις ακαδημίες της Saalfeldner SK προτού περάσει από τις ομάδες νέων της Ρεντ Σάλτσμπουργκ. Έπαιξε για λίγο με την FC Lustenau και την άνοιξη του 2011 παραχωρήθηκε στην Αντμίρα Βάκερ, όπου εξελίχθηκε σε απόλυτο ηγέτη της.

Το καλοκαίρι του 2014 η Ραπίντ Βιέννης τον αγόρασε για μόλις 400.000 ευρώ από την Αντμίρα Βάκερ, με τη φανέλα της οποίας είχε προλάβει να πετύχει 19 γκολ και να προσφέρει 13 ασίστ σε 102 συμμετοχές.

Με την ομάδα της αυστριακής πρωτεύουσας έφτασε τις 241 συμμετοχές (51 γκολ, 51 ασίστ), με γεμάτες χρονιάς, χαρακτηριστικό παράδειγμα τα νούμερα που κατέγραψε την τελευταία τετραετία: 155 αγώνες, 37 γκολ και 38 ασίστ.

Σύμφωνα με την ανάλυση της «sofascore.com» τα δυνατά του σημεία είναι δύο: η οργάνωση και η σωστή τοποθέτηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μιλάμε για έναν «box to box» μέσο, που πατάει στην αντίπαλη περιοχή, έρχεται στο γκολ και με το κεφάλι, μοιάζει να είναι αυτό που έψαχναν οι «ασπρόμαυροι» για να καλύψουν το κενό του Χοσέ Μαουρίσιο.

Κατά μ.ο. ανά αγώνα τη φετινή σεζόν είχε: 1,3 σουτ, 76,3 επαφές, 1,4 πάσες κλειδιά, εύστοχες πάσες 40,4 (74%), πάσες στην άμυνα 18 (85%), πάσες στην επίθεση 23,1 (64%), μακρινές μπαλιές ακριβείας 4,7 (56%), επιτυχημένες λόμπες 4 (52%), Σύνολο κερδισμένων μονομαχιών 8.4 (51%), κερδισμένες μονομαχίες 5.2 (48%), κερδισμένες εναέριες μονομαχίες 3.2 (59%), φάουλ 2.1, κερδισμένα φάουλ 1.7, οφσάιντ 0.2.

Εκτός γηπέδων

Ο επί χρόνια πρώτος αρχηγός της Ραπίντ, έγινε πατέρας για πρώτη φορά πριν από μερικές εβδομάδες. Η σύζυγός του Κιάρα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον διάδοχο του Στέφαν, στον οποίο έδωσαν το όνομα: Ματέο Φραντσέσκο.

Ο Σβαμπ, που ονομάζεται «Schwabello» από ορισμένους συναδέλφους του, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την Ιταλία. Η σύζυγός του κατάγεται από το Βένετο και παντρεύτηκαν στα νότια της χώρας. Ο ίδιος έχει συχνά πυκνά τονίσει ότι το όνειρό του ήταν να αγωνιστεί μια μέρα στη Serie A μια μέρα.

Λατρεύει τη Γιουβέντους και ακολουθεί στο Instagram ουκ ολίγους Ιταλούς νυν και πρώην αστέρες (Μπουφόν, Τότι, Πίρλο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Μαρκίσιο, Ντε Πιέρο), αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Η πρώτη (ποδοσφαιρική) έξοδος του Στέφαν Σβαμπ από την Αυστρία μπορεί πολύ σύντομα να τον φέρει απέναντι στη μεγάλη του αγάπη, καθώς η Ραπίντ Βιέννης είναι μια εκ των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League!

Διαβάστε επίσης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα