Κρις Πολ: Γι' αυτό είναι ο κορυφαίος clutch player φέτος! (vids)

Κρις Πολ: Γι' αυτό είναι ο κορυφαίος clutch player φέτος! (vids)

Νίκος Καρφής
Κρις Πολ: Γι' αυτό είναι ο κορυφαίος clutch player φέτος! (vids)

bet365

Ο Κρις Πολ καθοδηγεί μαεστρικά τους Θάντερ και το gazzetta.gr γράφει για έναν εκ των κορυφαίων point guards στην ιστορία του ΝΒΑ που δείχνει την τεράστια ποιότητα του, όντας ο πιο clutch της λίγκας φέτος.

Στο ξεκίνημα της σεζόν οι περισσότεροι είχαν... ξεγραμμένους τους Θάντερ, θεωρώντας πως μετά την αποχώρηση του Ράσελ Ουέστμπρουκ η ομάδα δεν θα είχε την παραμικρή ελπίδα για είσοδο στα playoffs.

Βέβαια ορισμένα ξέχασαν πως το αντίστροφο δρομολόγιο έκανε ο Κρις Πολ και ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Για τον δεύτερο θα έρθει κείμενο στο μέλλον, όμως αυτή τη στιγμή το όνομα που αξίζει περισσότερο από κάθε άλλον στην Οκλαχόμα να ασχοληθεί κάποιος, είναι ο CP3.

Το gazzetta.gr γράφει για τον σπουδαίο γκαρντ που δείχνει σε όλους φέτος πόσο μεγάλος παίκτης είναι, βγαίνοντας μπροστά στα δύσκολα ως clutch player και οδηγώντας την ομάδα του Ντόνοβαν σε μια σεζόν που φέρνει ελπίδες στον κόσμο των Θάντερ.

Δέχθηκε αμφισβήτηση από την πρώτη στιγμή

Στο άκουσμα της είδησης πως ο Ουέστμπρουκ πάει στους Ρόκετς και ο Πολ στους Θάντερ. ελάχιστοι στάθηκαν στον CP3.

Όλοι ασχολήθιηκαν με τον Russ και τη συνύπαρξη του με τον Χάρντεν.

Η σεζόν έδειχνε δύσκολη για την Οκλαχόμα που έμπαινε σε rebuild mode χωρίς τον άνθρωπο που έκανε κουμάντο για 11 χρόνια.

Μάλιστα υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο Πολ δεν θα μείνει για πολύ στους Θάντερ.

Στην ουσία υποστήριζαν πως πήγε στην Οκλαχόμα για να... φύγει.

Ο Κρις Πολ έκλεισε τα αυτιά του και έδωσε τις απαντήσεις του στο γήπεδο, δίνοντας ελπίδα για playoffs σε μια ομάδα που δεν πίστευε κανείς.

Δημιούργησε σιγουριά στους συμπαίκτες του πως στα δύσκολα αυτός θα καθαρίσει, ενώ συνεργάζεται αρμονικά με τον ταλαντούχο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, χωρίς να τον καπελώνει. Του αφήνει τον χώρο να δείξει το τεράστιο ταλέντο, κάτι από το οποίο επωφελείται η Οκλαχόμα.

Φέτος μετρά 16.7 πόντους, 6.4 ασίστ, 5.1 ριμπάουντ, με τους Θάντερ να έχουν ρεκόρ 22-16 και να είναι 7οι στη Δύση. Χωρίς τον CP3 θα ήταν εκτός κάδρου playoffs.

Ο σπουδαίος γκαρντ είναι το... κάτι άλλο στις clutch καταστάσεις, δίνοντας τεράστια ώθηση στην ομάδα του.

Ο κορυφαίος clutch player της λίγκας φέτος

Ο CP3 αποτελεί τον κορυφαίο clutch (τι κάνει στο παρκέ τα τελευταία 5 λεπτά του ματς με διαφορά 5 πόντων ή λιγότερων) παίκτη της λίγκας. Δεν το λέμε εμείς, το δείχνουν οι αριθμοί.

Πετυχαίνει 3.7 πόντους και σουτάρει με 54% εντός πεδιάς και 37% τρίποντα και 94% βολές σε τέτοιες καταστάσεις, ενώ είναι υπεύθυνος για 5.5 πόντους των Θάντερ ανά ματς στα κρίσιμα λεπτά

Απέναντι στους Νετς στο προτελευταίο ματς, είχε 28 πόντους (16 στο 4ο δεκάλεπτο), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 9/15 σουτ και 4/8 τρίποντα, ενώ έδωσε και την καλύτερη απάντηση του προς την πρώην ομάδα του.

Κατάφερε να κλέψει την δόξα από τον Ράσελ Ουέστρμπρουκ, ο οποίος γύρισε για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια ως αντίπαλος στην Οκλαχόμα.

O CP3... καθάρισε τους Ρόκετς με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και οι Θάντερ επικράτησαν με 113-92.

Πάμε όμως να δούμε όλα τα ματς που έδειξε πόσο clutch είναι και συνδυάστηκαν με νίκη της Οκλαχόμα

Κόντρα στους Χόρνετς πέτυχε το 91-87 και το 93-90, 17 δευτερόλεπτα για το τέλος. Οι σφήκες έστειλαν το ματς στην παράταση, αλλά και εκεί ήταν σημαντικός με 5 πόντους πριν ο Αλεξάντερ βάλει το νικητήριο σουτ.

Απέναντι στους Ράπτορς έβαλε μπροστά την ομάδα του για το 96-95, ενα λεπτό για το τέλος, ένω έδωσε την ασίστ στον Αλεξάντερ για το καλάθι της νίκης στα 35 δευτερόλεπτα.

Κόντρα στους Μάβερικς, πέτυχε 7 πόντους στα 2 τελευταία λεπτά, όταν η μπάλα έκαιγε και η Οκλαχόμα έφτασε ακόμα μια νίκη.

Τα ίδια έκανε και κόντρα στους Σπερς. Πέτυχε το καλάθι που έστειλε το ματς στην παράταση 47 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ενώ και στην παράταση έβαλε 4 κρίσιμους πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στο ροζ φύλλο αγώνα μαζί με τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Θύμα του ήταν και οι Ουόριορς. Είχε 6 πόντους στα τελευταία 1:10 και οι Θάντερ επικράτησαν με 114-108.

Απέναντι στους Σίξερς, κλείδωσε τη νίκη στην παράταση με 4 πόντους σε διάστημα 20 δευτερολέπτων στα τελευταία λεπτά.

Οι Θάντερ έπαιξαν ξανά με τους Ουόριορς μέσα σε λίγες μέρες και πάλι ο Κρις τους εκτέλεσε με το καλάθι για το 98-97 και το προβάδισμα των Θάντερ, 36 δευτερόλεπτα για το τέλος.

Απέναντι στους Πέλικανς βάζει το τρίποντο για το 101-94, 2 λεπτά πριν το τέλος, κόβωντας το πόδια τους.

Το έργο επαναλήφθηκε απέναντι στους Μπουλς, εκεί όπου ευστόχησε σε 4 βολές στο τελευταίο λεπτό και κλείδωσε το ματς για το 106-109 με 2 εύστοχες βολές.

Δεν δίστασε να δαγκώσει και τις αρκούδες του Μέμφις. Με το καλάθι του έκανε το 122-120 στα 52 δευτερόλεπτα, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να ανασάνει.

 

NBA Τελευταία Νέα