Λέοναρντ – Τζορτζ: Δείχνουν το... δέντρο, κρύβουν το... δάσος! (πίνακας)

Λέοναρντ – Τζορτζ: Δείχνουν το... δέντρο, κρύβουν το... δάσος! (πίνακας)

Νίκος Καρφής
Λέοναρντ – Τζορτζ: Δείχνουν το... δέντρο, κρύβουν το... δάσος! (πίνακας)

bet365

Λέοναρντ και Τζορτζ έχουν παίξει παρέα μόνο 11 ματς και το gazzetta.gr «εμβαθύνει» στην πορεία των Κλίπερς με τους δύο σταρ στο παρκέ, ενώ στέκεται στο 20-8 που δεν λέει την αλήθεια για τα όσα μας περιμένουν στα playoffs.

Μετράμε αντίστροφα για το Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ. Στη bwin ποντάρεις με δεκάδες ειδικά στοιχήματα. |21+

Οι Κλίπερς απέκτησαν τους Καουάι Λέοναρντ και Πολ Τζορτζ για έναν και μοναδικό λόγο. Για να τους οδηγήσουν στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Αυτός είναι ο στόχος, εκεί προσδοκούν να φτάσουν τον Ιούνιο. Οτιδήποτε λιγότερο θα σημαίνει αποτυχία για την ομάδα του Ρίβερς.

Μέχρι στιγμής οι Κλίπερς έχουν παίξει 28 ματς και το ρεκόρ τους βρίσκεται στο 20-8. Από αυτά τα 28 παιχνίδια, μόνο στα 11 το δίδυμο Λέοναρντ-Τζορτζ έχει βρεθεί παρέα στο παρκέ. Ο PG13 έχασε μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, ενώ και ο Klaw προφυλάσσεται σε αρκετά ματς λόγω προβλήματος στον τετρακέφαλο.

Ο απολογισμός τους δεν είναι τέλειος, αλλά είναι πολύ καλός. Οι Κλίπερς με Τζορτζ και Λέοναρντ έχουν ρεκόρ 9-2. Οι μόνες ομάδες που τους έχουν νικήσει είναι οι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο και οι Σπερς. Οι δυο αυτές ήττες ήρθαν σε Μιλγουόκι και Σαν Αντόνιο. Αυτό σημαίνει πως το Staples Center είναι κάστρο, όταν παίζει το φοβερό δίδυμο των Κλίπερς.

Αξίζει να σταθεί κανείς σε αυτές τις 9 νίκες και κόντρα σε ποιους τις έχουν κάνει. Δεν μιλάμε για τυχαίες ομάδες. Πήραν το σκαλπ ομάδων που έχουν στόχο τους τελικούς, όπως οι Σέλτικς, οι Ρόκετς, οι Ράπτορς, ενώ καθάρισαν άνετα τους εξαιρετικούς φέτος Μάβερικς του απίθανου Ντόντσιτς.

Δίδυμο που σε… σκοτώνει

Στο παρκέ συνεργάζονται 2 παίκτες που ανήκουν στο ΤΟP 10 του ΝΒΑ. Εξαιρετικοί σκόρερ και οι δύο, ενώ στην άμυνα βγάζουν τις δαγκάνες του, παραδίδοντας μαθήματα προσήλωσης. Δεν είναι τυχαίο πως κάνουν θραύση στα κλεψίματα, βάζοντας εξαιρετικά τα χέρια τους πάνω στη μπάλα.

Λύνουν τα… χέρια του Ντοκ Ρίβερς, αφού είναι απίστευτοι two way players. Υπάρχει ομάδα που να διαθέτει στο ρόστερ της 2 τόσο υψηλού επιπέδου two-way παίκτες; Όχι βέβαια, ούτε καν μπορεί να τους πλησιάσει.

Στον τομέα της άμυνας, αρκεί μία σκέψη. Σκεφτείτε να τελειώνουν τα ματς οι Μπέβερλι-Τζορτζ-Λέοναρντ. Υπάρχει ομάδα στο ΝΒΑ που διαθέτει καλύτερη αμυντική τριάδα στην περιφέρεια; Όχι!

Πάμε και στην επίθεση. Τρίαδα με Ουίλιαμς-Τζορτζ-Λέοναρντ. Μπορεί να βρει κάποιος καλύτερη περιφερειακή τριάδα στην επίθεση. Πολύ δύσκολο.

Υπάρχει ακόμα ένα ερώτημα! Υπάρχει ομάδα που μπορεί να τους πάρει σειρά best of seven, αν οι 2 αυτοί βρεθούν σε ένα πολύ καλό επίπεδο απόδοσης και με ένα τόσο δυνατό ρόστερ που διαθέτουν οι Κλίπερς;

To show με τους Τίμπεργουλβς

H κορυφαία τους παράσταση ήρθε απέναντι στους Τίμπεργουλβς. Εκεί οι κύριοι έκαναν… παπάδες. Οι δυο τους έγιναν το πρώτο και μοναδικό δίδυμο των Κλίπερς που καταφέρνει να έχει 40+ πόντους σε ένα παιχνίδι. Ο περσινός MVP των Τελικών είχε 42 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τζορτζ είχε 46 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και δύο κλεψίματα, σε μια μεγάλη εμφάνιση και από τους δύο, που βοήθησε την ομάδα τους να φτάσει μέχρι την νίκη.

Για να καταλάβει κανείς τι θα συμβεί στα playoffs, δεν θα πρέπει να δώσει και πολύ βάση σε όλα τα παιχνίδια των Κλίπερς τη φετινή σεζόν. Δουλειά του είναι να σταθεί σε εκείνα που οι δυο σταρ της ομάδας παίζουν παρέα. Γιατί όταν παίζουν παρέα και παίζουν καλά, δεν χάνουν από κανέναν μέχρι τώρα. Για αυτό δεν θα πρέπει να παρασυρθεί κάποιος και να δει το... δέντρο. Τις 8 ήττες που έχουν μέχρι στιγμής. Πρέπει να ψάξει... βαθιά και στα ματς που ξεκινούν στη βασική πεντάδα. Στα ματς που οδηγούν τους Κλίπερς. Στα ματς που θυμίζουν playoffs, όπως με καλές ομάδες όπως οι Σέλτικς, οι Ρόκετς, οι Ράπτορς, οι Μάβερικς. Πρέπει να δεις το... δάσος, να φανταστείς το θρίλερ στα playoffs. Εκεί όπου οι Κλίπερς θα είναι άλλη κλάση με τα 2 όπλα τους έτοιμα και διψασμένα για τον μεγάλο στόχο, τον θρόνο του ΝΒΑ.

Η επίδραση που έχουν στο παιχνίδι των Κλίπερς φαίνεται καλύτερα από τον παρακάτω πίνακα. Αναλυτικά τι έχει κάνει η ομάδα από το Λος Άντζελες, όταν έχει στο παρκέ τους Λέοναρντ και Τζορτζ. Αξίζει να προσέξει κάποιος, πως όταν αυτοί οι 2… τραβάνε, τότε οι Κλίπερς δεν χάνουν. Στις ήττες δυσκολεύτηκαν πολύ και δεν υπήρχε κάποιος να βγει μπροστά και να τους καλύψει. Απέναντι στους Μπακς σούταραν μαζί με 10/34. Κόντρα στους Σπερς, ο PG13 έμεινε χαμηλά , αφού είχε μόλις 5 πόντους.

ΜατςΛέοναρντΤζορτζ
Κλίπερς-Σέλτικς 107-10417π, 6ριμπ, 3ασ25π, 5ριμπ, 8ασ
Κλίπερς-Ρόκετς 122-11924π, 6ριμπ, 3ασ19π, 8ριμπ, 7ασ
Κλίπερς-Πέλικανς 134-10926π, 2ριμπ, 6 ασ18π, 5ριμπ, 2ασ
Μάβερικς-Κλίπερς 99-11128π, 8 ριμπ, 4 ασ26π, 4ριμπ,2ασ
Σπερς-Κλίπερς 107-9719π, 7 ριμπ, 7ασ5π, 8ριμπ, 3ασ
Κλίπερς-Ουίζαρντς 150-12534π, 6ριμπ, 3ασ31π, 8ριμπ, 1ασ
Κλίπερς-Μπλέιζερς 117-9711π, 9ριμπ, 5ασ25π, 4ριμπ, 3ασ
Μπακς-Κλίπερς 119-9117π, 5ριμπ, 4ασ13π, 7ριμπ, 0ασ
Ουιζαρντ-Κλίπερς 119-13534π, 11ριμπ, 5ασ27π, 6ριμπ, 6ασ
Ράπτορς-Κλίπερς 92-11223π, 5ριμπ, 6ασ13π, 5ριμπ, 3ασ
Τίμπεργουλβς-Κλίπερς 117-12442π, 11ριμπ, 2ασ46π, 7ριμπ,5ασ

 

NBA Τελευταία Νέα