Καρμέλο: Oι 3 χαμένες ευκαιρίες που τον έβγαλαν εκτός... πορείας! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Καρμέλο: Oι 3 χαμένες ευκαιρίες που τον έβγαλαν εκτός... πορείας! (pics & vids)

bet365

Οι ομάδες του ΝΒΑ συνεχίζουν να αγνοούν επιδεικτικά τον Καρμέλο Άντονι, ο οποίος στο παρελθόν είχε τρεις μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει στους αγγίξει τους τελικούς της λίγκας, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω.

O Kαρμέλο δεν βρίσκει με τίποτα ομάδα στο ΝΒΑ και έχει μπει σε μια κατάσταση που τον… πληγώνει. Ένας παίκτης που το 2013 ήταν 2ος σκόρερ στη λίγκα, πλέον είναι στα αζήτητα.

Στο peak του είχε λίγες ευκαιρίες για κάτι σπουδαίο, αλλά οι ομάδες του πέρασαν σε δεύτερο γύρο playoffs μόλις 2 φορές, ενώ δεν κατάφεραν να πάρουν πάνω από ένα ματς σε 7 εκ των 11 συμμετοχών του στα playoffs. Σίγουρα τις περισσότερες σεζόν τα ρόστερ των ομάδων του ήταν από μέτρια μέχρι κακά.

Πάντως ο Μέλο είχε 3 ευκαιρίες για να φτάσει στα τελευταία στάδια των playoffs, αλλά ποτέ δεν βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που του λείπει τόσο πολύ το πρωτάθλημα.

Πάμε να μετρήσουμε αντίστροφα για να δούμε τις χαμένες ευκαιρίες του Άντονι.

2017-18 Θάντερ

Το 2017 ο Καρμέλο έφτιαξε μια φοβερή τριάδα με τους Ράσελ Ουέστμπρουκ και Πολ Τζορτζ, όμως αυτό αποδείχθηκε μόνο στα χαρτιά και όχι στο γήπεδο. Ο Μέλο είδε του μέσους όρους του να κατεβαίνουν κάτι που ήταν λογικό. Μέτρησε 16.6 πόντους μέσο όρο και 40% εντός πεδιάς. Παρόλα αυτά οι Θάντερ τερμάτισαν 4οι στη Δύση και υποδέχθηκαν τους Τζαζ με πλεονέκτημα έδρας.

Όμως δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες πολλών που τους ήθελαν να φτάνουν μακριά στην postseason. Οι Μορμόνοι με πρωταγωνιστή τον Ντόνοβαν Μίτσελ τους έκαναν… κηδεία και τους απέκλεισαν από τη συνέχεια στον 1ο γύρο. Ο Καρμέλο ήταν τραγικός στα playoffs με 11.8 πόντους μέσο όρο και 21% τρίποντα. Αυτό δεν βοήθησε την Οκλαχόμα, η οποία είχε ξεκινήσει τη σεζόν με μεγάλα όνειρα που έφταναν μέχρι και τους τελικούς.

Η τριάδα Ουέστμπρουκ, Τζορτζ, Άντονι απέτυχε παταγωδώς να δικαιολογήσει όλο τον ντόρο που είχαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

2012-13 Νικς

Κι όμως είναι αλήθεια. Οι Νικς δεν ήταν τόσο πάντα τόσο χάλια όταν ο Καρμέλο βρισκόταν στην ομάδα. Το 2013 ο Άντονι τερμάτισε 3ος στην ψηφοφορία για MVP, με τον Μάικ Γούντσον να βρίσκει τα κουμπιά του. Η Νέα Υόρκη καθάρισαν ότι είχε μείνει από τους πρωταθλητές του 2008, Σέλτικς και πήγαν στους ημιτελικούς Ανατολής με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στους Πέισερς. Στόχος οι τελικοί περιφέρειας κόντρα στους Χιτ των ΛεΜπρόν Ουέιντ και Μπος

Ο Αμάρε Στούντεμαιρ προερχόταν από τραυματισμό στο γόνατο και δεν ήταν στα καλύτερα του, αλλά οι έμπειροι Κιντ και Τσάντλερ ήταν εκεί για να τον βοηθήσουν. Η Νέα Υόρκη βρέθηκε κοντά στο να στείλει τη σειρά σε Game 7 στο Madison Square Garden για πρώτη φορά από το 1995 (και τότε κόντρα στους Πέισερς). To ματς ήταν ντέρμπι 1 λεπτό για το τέλος, αλλά εκεί οι Πέισερς ήταν πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους και άλλη μια ευκαιρία του Μέλο για τελικούς ΝΒΑ πεταγόταν στον κάλαθο των αχρήστων.

Ο Καρμέλο πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά οι Πέισερς του Τζορτζ, του Χίμπερτ και του Ουέστ είχαν τις λύσεις να τον… πληγώσουν. Στα επόμενα χρόνια οι Νικς θύμισαν ανέκδοτο πολλές φορές. Από τη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος ο Φιλ Τζάκσον, η καριέρα του Καρμέλο πέρασε κρίση, με τον ίδιο να περιγράφει το δράμα των Νικς σαν μια γαμη… κατάσταση. Ο Μέλο είχε κάνει μια φοβερή δήλωση, λέγοντας πως ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με Λέικερς και Μπουλς, ήθελε να τον ανταλλάξει για ένα πακέτο πατατάκια!

2008-09 Νάγκετς

Και φτάνουμε στην μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας του για τελικούς. Τότε που ο Καρμέλο ήταν στα καλύτερα του. Αυτόν τον Καρμέλο θέλουν να θυμούνται όσοι τον σέβονται και τον αγαπούν πραγματικά. Ο Καρμέλο των Νάγκετς ήταν το κάτι άλλο. Τη σεζόν 2008-09 οι Νάγκετς έκαναν την καλύτερη πορεία της ιστορίας τους και για αυτό υπεύθυνος ήταν ο Καρμέλο.

Το Ντένβερ είχε Μπίλαπς, Τζέι Αρ Σμιθ και Νενέ-Κένιον Μάρτιν στη ρακέτα, στο ξεκίνημα της σεζόν βρισκόταν στην ομάδα και ο Άλεν Άιβερσον, ο οποίος στη συνέχεια μετακόμισε στο Ντιτρόιτ. Στον πάγκο καθόταν ο σπουδαίος Τζορτζ Καρλ. Όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω στον τεράστιο παίκτη που ακούει στο όνομα Κόμπι Μπράιαντ. Ο Black Mamba τότε δεν αστειευόταν.

Οι Νάγκετς τερμάτισαν 2οι στη Δύση και αναγκάστηκαν να παίξουν με τους Λέικερς, έχοντας μειονέκτημα έδρας. Το Ντένβερ έκανε break στο Game 2, με τον Καρμέλο να μετρά 34 πόντους σε μα φοβερή παράσταση. Η σειρά πήγε στο 2-2, όμως οι πιο έμπειροι Λέικερς μπόρεσαν να πάρουν το 5ο (είχε 31 ο Καρμέλο) και 6ο ματς, κάτι που πέταγε εκτός συνέχειας την ομάδα του Καρλ.

Υπήρχαν δυο φάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν όλη την ιστορία της σειράς και να πάνε τελικούς ΝΒΑ οι Νάγκετς. Στο Game 1 το Ντένβερ έχανε με 101-99, 31 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά είχαν την επαναφορά. Ο Άντονι Κάρτερ έκανε τραγικό λάθος, ο Αρίζα έκλεψε και οι Λέικερς πανηγύρισαν στο τέλος.

Στο Game 3 το έργο επαναλήφθηκε. Αυτή τη φορά οι Νάγκετς έχαναν με 97-95 και απέμεναν 37 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Κένιον Μαρτιν πήγε στην επαναφορά και έδωσε μια κακή πάσα στον Καρμέλο, με τον Αρίζα να είναι και πάλι ο άνθρωπος που πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Ντένβερ. Αν κάποιος έβλεπε το πρόσωπο του Μέλο σε αυτές τις δύο φάσεις, θα καταλάβαινε πόσο πολύ τον πόνεσαν αυτά τα 2 λάθη των συμπαικτών του.

Πλέον ο Καρμέλο κυκλοφορεί ελεύθερος και ζητά μια ευκαιρία. Παίκτες όπως ο Κούζμα τον στηρίζουν, τονίζοντας πως είναι καλύτερος από 50% των παικτών της λίγκας., ενώ ανέφερε πως θα τον ήθελε στους Λέικερς. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τα χρόνια πέρασαν και πλέον δεν θυμίζει σε τίποτα τον εκπληκτικό σκόρερ που θαυμάσαμε στο Ντένβερ και στους Νικς.

Πολύ πιθανό να μην έχει άλλη φορά ευκαιρία για τίτλο. Εκείνες οι 3 όμορφες χρονιές με Νάγκετς, Νικς και Θάντερ θα τριγυρίζουν για πάντα στο μυαλό του, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως είχε το ταλέντο και την ποιότητα να πετύχει πολύ περισσότερα στην καριέρα του και να παίξει σε τελικούς ΝΒΑ, παλεύοντας για το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Σίγουρα θα άλλαζε κάποιες αποφάσεις του αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, όπως η μετακόμιση του στους Νικς. Είναι κρίμα να καταλήξει στα αζήτητα στα 35 του χρόνια, ένας παίκτης με 24 πόντους μέσο όρο στο ΝΒΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα