Τόμας: «Διαφορετικό όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό, μου αρέσει εδώ και θέλω να μείνω»

Τόμας: «Διαφορετικό όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό, μου αρέσει εδώ και θέλω να μείνω»

Τόμας: «Διαφορετικό όταν κερδίζεις τον Ολυμπιακό, μου αρέσει εδώ και θέλω να μείνω»

bet365

Ο Ντεσόν Τόμας μίλησε στο gazzetta.gr για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση ύστερα από 25 ημέρες, είπε ότι θα ήθελαν τον Ολυμπιακό στα playoffs, ενώ όσον αφορά το μέλλον του εξέφρασε την επιθυμία του να παραμείνει στους «πράσινους».

Αν στο δεύτερο μισό της φετινής χρονιάς η λέξη «σταθερότητα» έψαχνε ένα πρόσωπο, αυτό δεν θα ήταν άλλο από τον Ντεσόν Τόμας. Ο Αμερικανός φόργουορντ αποτελεί «λίρα εκατό» για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, πραγματοποιώντας τη μία καλή εμφάνιση μετά την άλλη.

Μπορεί να έμεινε 25 ημέρες εκτός δράσης λόγω των τελευταίων γεγονότων στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά στο κλειστό του Περιστερίου ήταν ο... ίδιος παίκτης, χωρίς το παραμικρό ίχνος χαλαρότητας, αποσυντονισμού ή έλλειψη ρυθμού. Εκτός από το γεγονός ότι ήταν «εγγύηση» στην επίθεση με 21 πόντους (7/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4/6 βολές) βοήθησε πολύ στα ριμπάουντ (μαζεύοντας 10 συνολικά!) και ήταν ο καλύτερος παίκτης του παρκέ.

«Ήθελα να επιστρέψω πάλι σε καλό ρυθμό. Στην αρχή δίσταζα να πάρω κάποια σουτ μέχρι να συνηθίσω το γήπεδο. Όμως με την ώρα ένιωσα καλύτερα και ήμουν και πάλι ο εαυτός μου» δήλωσε στο gazzetta.gr μετά την αναμέτρηση στο Περιστέρι, η οποία ήταν η πρώτη για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό μετά από 25 μέρες απραξίας.

«Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί. Στο δεύτερο ημίχρονο μας βγήκε λίγο το «σκούριασμα» αλλά εντάξει. Είναι μέρος του παιχνιδιού. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε να παίξουμε μπάσκετ περίπου έναν μήνα. Στην προπόνηση δεν παίζεις στην ίδια ταχύτητα των αγώνων και αυτό διότι σταματάς για να διορθώσεις πράγματα. Είναι υπέροχα που παίζουμε πάλι. Ακόμα πέντε νίκες για το πρωτάθλημα!» συνέχισε ο Αμερικανός.

Πώς, όμως, του φαίνεται το ενδεχόμενο της κατάκτησης του πρωταθλήματος χωρίς την παρουσία του Ολυμπιακού στα playoffs; «Υπάρχουν καλές ομάδες στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, το Περιστέρι. Κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα θα θέλαμε τον Ολυμπιακό που είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος. Όλοι θα μιλούσαν αν θα τον κερδίζαμε και κατακτούσαμε απέναντί του το πρωτάθλημα. Είναι διαφορετικό και για τους οπαδούς μας, θα το χαιρόντουσαν περισσότερο. Θα μιλούσαν όλοι γι' αυτό. Όμως πέρα απ' όλα όσα γίνονται, εμείς πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θα ήταν καλό να τον είχαμε στα playoffs, αλλά δεν έπαιξαν ποτέ. Οπότε προχωράμε μπροστά...»

Το γεγονός αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο του Παναθηναϊκού στην πορεία για τον 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του; «Σίγουρα νιώθουμε ως το φαβορί. Μέσα στα αποδυτήρια έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας. Θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Οι αντίπαλοί μας θα θέλουν να παίξουν σκληρά για να μα νικήσουν ωστόσο νιώθω ότι μπορούμε στο τέλος να γίνουμε πρωταθλητές. Είμαστε μαζί πολύ καιρό, έχουμε καλούς χαρακτήρες, καλά παιδιά και θεωρώ ότι το αξίζουμε».

Ο ίδιος άφησε τα πάντα ανοικτά όσον αφορά το μέλλον και αφού είπε πως «πάντα το πρωτάθλημα ήταν κάτι που με συνόδευε στην καριέρα μου. Όπως για παράδειγμα, πέρυσι στο Τελ Αβίβ. Δεν τα είχαμε πάει καλά στην EuroLeague, αλλά είχαμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είχα αφήσει κάτι πίσω μου. Και το να παίξω στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου» δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο κόουτς Πιτίνο με πίστεψε στα όσα μπορώ να κάνω. Μου αρέσει εδώ και θα δούμε τι θα γίνει το καλοκαίρι. Προσωπικά μου αρέσει πολύ εδώ και θα ήθελα να μείνω. Ο ουρανός είναι το ταβάνι για μένα, οπότε θα δούμε τι θα γίνει».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα