ΠΑΟΚ-Βαρέλα: Και το δάκρυ έπεφτε… ράιτ θρου!

ΠΑΟΚ-Βαρέλα: Και το δάκρυ έπεφτε… ράιτ θρου!

ΠΑΟΚ-Βαρέλα: Και το δάκρυ έπεφτε… ράιτ θρου!

bet365

Τα λόγια του Αντρέ Βιεϊρίνια έπιασαν τόπο, ο Ιβάν Σαββίδης είπε μόνο μια λέξη και ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε το «όχι»… «ναι» έτσι ώστε τα παιδιά του να τραγουδούν άνετα συνθήματα του ΠΑΟΚ! Το gazzetta.gr έχει όλο το παρασκήνιο και γράφει για την απόλυτη ανατροπή της υπόθεσης-Βαρέλα.

100% Επιστροφή* χρημάτων Τσέλσι - Άρσεναλ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το πρωί της Δευτέρας (27/5) η αποστολή της ομάδας κάτω των 11 ετών του ΠΑΟΚ επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη από την Πολωνία και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στον γιο του Φερνάντο Βαρέλα, Τόμας, με τους συμπαίκτες του, αλλά και το τεχνικό τιμ να τον αγκαλιάζουν, να τον χαιρετούν θεωρώντας δεδομένη την αποχώρησή του.

Λίγες μέρες νωρίτερα η οικογένεια Βαρέλα είχε διοργανώσει ένα πάρτι για τους γιους τους, τον Γκουστάβο, τον Ταμάς και τον Λορέντσο, όπου ήθελαν να αποχαιρετίσουν τους φίλους τους. Με τόση συγκίνηση, όπως είπαν όσοι βρέθηκαν εκεί, το δάκρυ έπεφτε κορόμηλο! «Ράιτ... θρου», όπως θα έλεγε κι ο αείμνηστος «φόλα» ΠΑΟΚτσής, Γιώργος Ζαμπέτας!

Τα παιδία του Φερνάντο είχαν δεθεί με τους φίλους και τις παρέες που είχαν δημιουργήσει στα τρία χρόνια της παραμονής τους στην Ελλάδα, σε τέτοιο βαθμό που ακόμη κι αν ο πάτερ φαμίλιας αποφάσιζε να αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόταση από τη Σαουδική Αραβία ή κάποιο άλλο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτά στη Θεσσαλονίκη θα ήθελαν να μείνουν μαζί με την μητέρα τους, Άντρέια.

Το προηγούμενο διάστημα ο Αφρικανός αμυντικός είχε φτάσει στα όρια του. Άνοιξε διάλογο με μια μικρή, ευτυχώς, μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι τον κατηγορούσαν για το αρχικό «όχι» στην τελευταία πρόταση που είχε στα χέρια του από τη διοίκηση, ωστόσο δεν είχε αποχωρήσει από την πόλη. Αντίθετα, συνόδευσε την αποστολή της Κ11 στην Πολωνία, συνέχισε να «ανεβάζει» βίντεο από τις δραστηριότητες των μικρών στο τουρνουά, λειτουργούσε λες και ήταν ακόμη μέλος της «ασπρόμαυρης» οικογένειας. Σα να μην είχε φύγε ποτέ. Και δεν έφυγε…

Η πρωτοβουλία του αρχηγού

Επιστρέφοντας από την Πορτογαλία, την περασμένη Πέμπτη, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, έμπειρος γαρ, δεν έκλεισε το κεφάλαιο Βαρέλα. «Να δούμε και τι θα γίνει με τα παιδιά που δεν έχουν ανανεώσει, κάπου διάβασα ότι δεν συμφώνησε ο Φερνάντο», είπε και αποφάσισε να αναλάβει δράση. «Αν μπορέσουμε να τους κρατήσουμε όλους, είναι πολύ πιθανόν να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ…», πρόσθετε με νόημα.

Ο φυσικός ηγέτης των Νταμπλούχων Ελλάδας ήξερε ότι πρέπει να δράσει για το καλό της ομάδας. Το θεωρούσε υποχρέωση του γνωρίζοντας την τεράστια επιθυμία του Ραζβάν Λουτσέσκου να μη διαταραχθεί το γκρουπ που τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει κυρίαρχος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απώλεια του Βαρέλα θα ήταν ένα ισχυρό πλήγμα ενόψει της προσπάθειας διάκρισης και της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό και συναντήθηκε μαζί του το πρωί της Δευτέρας (27/5) σε μια ύστατη προσπάθεια να τον μεταπείσει. Φαίνεται πως τελικά τα κατάφερε.

Ο Βαρέλα πήγε στο ραντεβού με τον Βιεϊρίνια σαφώς επηρεασμένος από τις εικόνες που είχε δει νωρίτερα στο αεροδρόμιο, εκεί όπου οι φίλοι του 11χρονου γιου του έκλαιγαν αποχαιρετώντας τον μικρό Τάμας. Αυτό ήταν. Τα παιδιά του είχαν παίξει το μεγαλύτερο ρόλο για την αλλαγή στάσης και το πρώτο ναι, σ’ ότι αφορά την παραμονή του, το άκουσε ο… Αντρέ Βιεϊρίνια και μάλιστα στα πορτογαλικά, τα οποία μιλάνε και οι δύο τους. Γι' αυτό, ο Φερνάντο αισθάνθηκε να τον ευχαριστήσει.

Ο ρόλος του Ιβάν Σαββίδη

Η επικοινωνία με τους Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη ήταν το επόμενο βήμα για την ολοκλήρωση της απέλπιδας προσπάθειας του «κάπτεν» για την ολική ανατροπή στην υπόθεση. Ο ιδιοκτήτης των Πρωταθλητών Ελλάδας συγκάλεσε σύσκεψη, μέσω Skype, στα γραφεία της ΠΑΕ, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, η Μαρία Γκοντσαρόβα και ο Κυριάκος Κυριάκος. Η εντολή του ήταν ξεκάθαρη: «Τελειώστε το θέμα με κάθε κόστος»!

Ο ΠΑΟΚ όσοι κι αν ορισμένοι βιάστηκαν να φέρουν τον... Γοδίν στην Τούμπα και ετοίμασαν τις χρυσές λίστες με τους πιθανούς αντί-Βαρέλα, ουδέποτε μπήκε ουσιαστικά στη διαδικασία να ψάξει το διάδοχό του, άλλωστε τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι άλλες οι προτεραιότητες.

Η συμφωνία, που αναμένεται ακόμμη κι εντός της ημέρας να ανακοινωθεί επίσημα από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, προβλέπει ετήσιες αποδοχές λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ και η χρονική διάρκεια του θα είναι τριετής, άλλωστε ο Βαρέλα που κλήθηκε χτες το απόγευμα στην Τούμπα για τις τελευταίες συζητήσεις, λίγο αργότερα έγραψε κάτω από μια φωτογραφία του, που «ανέβασε» το βράδυ η ΠΑΕ στο Instagram, «θα ποστάρετε φωτογραφίες μου για άλλα τρία χρόνια»!

Αυτή τη φορά τα «likes» έπεφταν βροχή από τους φίλους του ΠΑΟΚ, που είχαν ξεχάσει τα όσα, ενδεχομένως, του είχαν σύρει τις προηγούμενες μέρες.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής λίγο αργότερα παραδέχθηκε δημόσια ότι τα παιδιά του, που στους τελευταίους εντός έδρας αγώνες πήγαν και τους είδαν από τη θύρα 4 τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα, έπαιξαν τον κυριότερο ρόλο στην αλλαγή πλεύσης και απόφασης του.

«Αυτά τα τρία αγόρια άλλαξαν το μυαλό μου, δεν έχω ξαναδεί κάτι σαν το κλάμα τους σήμερα στη ζωή μου και για την οικογένειά μου κάνω τα πάντα»!

Ο 14χρονος Γκουστάβο, ο 11χρονος Τάμας κι ο μικρούλης Λορέντσο τελικά θα επιστρέψουν στις παρέες και στους φίλους τους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν και να τραγουδούν όλα τα συνθήματα της κερκίδας.

Ο μπαμπάς δεν πάει πουθενά, θα συνεχίσει να φοράει, όπως και οι δύο από τους τρεις τους, την «ασπρόμαυρη» φανέλα και από το βράδυ της Δευτέρας κάπου σε μια ήσυχη γειτονιά του Βουκουρεστίου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε ένα ποτήρι κρασί και γιόρτασε περισσότερο απ’ όλους την παραμονή του Φερνάντο Βαρέλα στον ΠΑΟΚ!

Το μόνο που απέμεινε είναι να δούμε και τον «Εβγέν Σάχοφ, να υπογράφει κι αυτός την ανανέωση του. Ποιος ξέρει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα