Τόμας: «Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, πάμε για το 3/3!»

Τόμας: «Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, πάμε για το 3/3!»

Γιώργος Κούβαρης
Τόμας: «Νιώθουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε, πάμε για το 3/3!»
Ο ΝτεΣόν Τόμας μιλάει στην EuroLeague Greece για την 5η συνεχόμενη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στη διοργάνωση, στέκεται στο γεγονός ότι χάθηκε η διαφορά και αφού δηλώνει ότι «μπορούμε να κάνουμε οκτώ τις συνεχόμενες νίκες μας», εξηγεί το μυστικό της δικής του... μεταμόρφωσης.

Βλέποντας κάποιος τον ΝτεΣόν Τόμας των πρώτων τεσσάρων μηνών στον Παναθηναϊκό και τον ΝτεΣόν Τόμας του τελευταίο διμήνου, σίγουρα θα νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον... άλλον παίκτη!

Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει μετατραπεί σε βασικό πρωταγωνιστή των «πρασίνων» στην προσπάθεια για πρόκριση στα playoffs της φετινής EuroLeague, παρουσιάζοντας ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στο παρκέ. Πιο συνετός, πιο ομαδικός, πιο συγκεντρωμένος, βγάζει μπόλικη δόση ενέργειας, βοηθάει σημαντικά στα ριμπάουντ, ενώ έχει διανθίσει και το επιθετικό του ρεπερτόριο! Τα «στημένα» (και πολλές φορές σκοτωμένα) τρίποντα έχουν περιοριστεί, θα κοιτάξει να πάρει μόνο τα «καλά σουτ» ενώ έχει φτάσει στο σημείο να αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους post up παίκτες της EuroLeague αφού το αριστερό του «hook» έχει εξελιχθεί σε... λεφτά στην τράπεζα.

Πλέον αποτελεί και «clutch» παίκτη, κάτι που έδειξε στη Μόσχα και... απέδειξε με την Μπασκόνια! Λίγο μετά τη νίκη των «πρασίνων» απέναντι στους Βάσκους με την οποία έφτασε τις πέντε σερί στην διοργάνωση και τις έξι στα επτά τελευταία ματς, ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στην EuroLeague Greece, τόσο για την δική του μεταμόρφωση, όσο φυσικά και για τα επόμενα τρία ματς. Μάλιστα υποστήριξε ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να κάνει το 3/3 χωρίς να μην τον νοιάζουν τα αποτελέσματα στα υπόλοιπα ματς και αυτό είναι κάτι που θα κυνηγήσουν, ξεκινώντας από το Μιλάνο...

-Ένας Παναθηναϊκός με δύο τελείως διαφορετικά πρόσωπα. Ένα φοβερό πρώτο ημίχρονο και ένα ημίχρονο, από τα χειρότερα της σεζόν. Τι συνέβη και άλλαξε τόσο δραματικά η εικόνα σας;

«Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε όλα όσα θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει ενώ πριν ξεκινήσει η τρίτη περίοδος, ο coach μας είπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα πέντε πρώτα λεπτά γιατί θα ήταν και τα πιο κρίσιμα για τη συνέχεια του αγώνα. Όπως αποδείχθηκε δεν ήμασταν καθόλου καλοί και ήταν πολύ άσχημο αυτό που ακολούθησε. Δεν κάναμε τίποτα σωστά, ούτε στην άμυνα αλλά ούτε και στην επίθεση και παραλίγο να το πληρώσουμε. Όμως στο τέλος καταφέραμε τουλάχιστον να πάρουμε τη νίκη αλλά όχι και τη διαφορά που κυνηγούσαμε.»

-Είχατε στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια του αγώνα το +10;

«Ναι. Θα σου πω ψέμματα ότι δεν το είχαμε. Το σκεφτόμασταν. Και μας πείραξε που δεν την πήραμε. Όμως έχουμε ακόμα μια ευκαιρία στο Μιλάνο! Και θα πάμε να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε το 3/3 και να μην μας νοιάζει τίποτε άλλο. Στο χέρι μας είναι!»

-Σε φοβίζει το γεγονός ότι μετά το δεύτερο ημίχρονο με την Μπασκόνια, ίσως και να χάσετε λίγο από τη φόρα που είχατε στα τελευταία ματς;

«Μην βγάζεις απ' έξω το πρώτο ημίχρονο. Ήταν το καλύτερο της φετινής χρονιάς. Παίξαμε πολύ καλύτερα σε αυτό το διάστημα σε σχέση με το πώς παίξαμε στη Μόσχα όπου κερδίσαμε με κάποια μεγάλα σουτ. Απλά μετά από αυτό το ματς νιώσαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε. Και το πρώτο ημίχρονο με την Μπασκόνια ήταν η συνέχεια του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο παρασυρθήκαμε. Βλέποντας και το εκπληκτικό κοινό στις εξέδρες, όλοι μας θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Και αυτό παραλίγο να το πληρώσουμε. Όμως δεν φοβάμαι για τη συνέχεια. Όπως σου είπα στο χέρι μας είναι η πρόκριση».

-Έχετε ήδη πέντε σερί νίκες. Θα τις κάνετε οκτώ μέχρι το τέλος της regular season;

«Μπορούμε και το πιστεύουμε. Όμως δεν θα είναι εύκολο. Έχουμε πρώτα την Αρμάνι και ξέρουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο το ματς και ακολουθεί η Ρεάλ στο ΟΑΚΑ. Δεν θα είναι εύκολο. Όμως, ναι. Μπορούμε. Αυτό θέλουμε.»

-Τώρα τελευταία έχεις γίνει και clutch παίκτης. Κρίσιμοι πόντοι στη Μόσχα και δύο μεγάλα σουτ τώρα με την Μπασκόνια. Θέλεις να παίρνεις την μπάλα όταν καίει;

«Είναι κάτι που έκανα πάντα. Μου άρεσε να το κάνω. Γενικά τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στο ξεκίνημα της σεζόν, τόσο για μένα όσο και συνολικά για την ομάδα. Όμως ξέρω ότι μπορώ να το κάνω. Να παίρνω μεγάλα σουτ και να τελειώνω τις φάσεις. Τώρα προσπαθώ να το δείχνω...»

-Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε άλλον Τόμας τον τελευταίο καιρό...

«Πόσο είναι; Δύο μήνες; Κάπου εκεί. Το γεγονός ότι έχω... πάρει τα πάνω μου το οφείλω στους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου, οι οποίοι με πιστεύουν πολύ. Νιώθω υπέροχα αυτή τη στιγμή, έχω αυτοπεποίθηση και νιώθω ότι μπορώ να κάνω τα πάντα».

-Έπαιξε ρόλο η έλευση του Ρικ Πιτίνο για την αγωνιστική σου άνοδο;

«Τα χρόνια που παίζω μπάσκετ και έχοντας δει προπονητές να αλλάζουν, έμαθα ένα πράγμα. Η έλευση κάποιου νέου προπονητή μπορεί να σε γεμίσει με αυτοπεποίθηση και να πετάς στο παρκέ ή το αντίθετο. Να σου κόψει τα φτερά και να σου πάρει όλη την αυτοπεποίθηση που είχες. Αυτή τη στιγμή ο coach Πιτίνο μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε. Ξέρουμε ότι είμαστε καλοί παίκτες. Πραγματικά είμαστε...»

-Το κλίμα στο ματς ήταν αρκετά βαρύ λόγω και του θανάτου του Θανάση Γιαννακόπουλου. Φυσικά είσαι νέος στην ομάδα και δεν μπορείς να ξέρεις πολλά όσον αφορά το παρελθόν του στην ομάδα, αλλά πώς το έζησες από τη δική σου σκοπιά;

«Μπορεί να μην μου δόθηκε η ευκαιρία να τον γνωρίσω καλά προσωπικά, αλλά σίγουρα έμαθα πάρα πολλά για εκείνον. Ξέρω ότι έχει κάνει τα πάντα για τον Παναθηναϊκό και όσοι τον γνώριζαν καλά μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά του. Ήταν από τους πρωτεργάτες των έξι αστεριών που φοράω στη φανέλα και των banners στο ΟΑΚΑ. Οπότε αυτό και μόνο αρκεί. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του...»