Ο Ρονάλντο κλείνει τα 42 και το gazzetta.gr αποτίει φόρο τιμής (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ο Ρονάλντο κλείνει τα 42 και το gazzetta.gr αποτίει φόρο τιμής (vids)

bet365

Έκλεισε τα 42 του χρόνια. Είναι ο αγαπημένος... «χοντρός» όλων των ποδοσφαιρόφιλων. Είναι εκείνος που αν έπαιζε εν έτει 2018, θα άξιζε... 433 εκατομμύρια! Ο Ρονάλντο πάντοτε θα είναι το «φαινόμενο» που όμοιό του δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά.

Ίντερ - Τότεναμ! Με υψηλές αποδόσεις και 220+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Στην εποχή του, ήταν ένας εκ των κορυφαίων. Στο είδος του, ως επιθετικός, ήταν δεδομένα ο κορυφαίος.

Το όνομά του, συνέχισε να υπάρχει στο ποδόσφαιρο, με διαφορετική εθνικότητα, καμία σχέση μ' εκείνον, σε διαφορετική θέση, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και με επιτεύγματα που θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι πράγματι, καθιστούν τον CR7 καλύτερο από τον Βραζιλιάνο.

Παρ' όλα αυτά, το «φαινόμενο» ήταν και θα παραμείνει εκείνος ο Ρονάλντο, που σήμερα, 18 Σεπτέμβρη, κλείνει τα 42 του χρόνια.

Ο νυν ιδιοκτήτης της της Ρεάλ Βαγιαδολίδ, όσο φορούσε τα εξάταπα και «σκότωνε» κάθε αντίπαλο τερματοφύλακα, βρέθηκε σε τέσσερα Μουντιάλ, κατακτώντας τα δύο από αυτά. Έχει ισάριθμες Χρυσές Μπάλες, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2014, ήταν ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Προτού καν κλείσει τα 21 του χρόνια, είχε σπάσει δις το ρεκόρ μεταγραφής που είχε σημειωθεί μέχρι εκείνη την εποχή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ, βάσει μελέτης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Play Ratings με αναλογία ποσών που είχαν διατεθεί σε πολύ διαφορετικές εποχές με αυτά που κυκλοφορούν στον 21ο αιώνα και τρελαίνουν κόσμο, ο Ρονάλντο θα κόστιζε αυτή τη στιγμή 433 εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση που κάποια ομάδα ήθελε να τον αγοράσει ή να του βάλει εξωπραγματική ρήτρα (από αυτές που συνηθίζει η Μπαρτσελόνα).

Δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ στη ζωή του και δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ και όσοι τον λάτρεψαν, αλλά η μοίρα στέρησε από εκείνον τη χαρά του παιχνιδιού και από τους φιλάθλους τα όσα μαγικά είχε ακόμα να προσφέρει...

21 Νοεμβρίου του 1999. Παιχνίδι της Ίντερ με τη Λέστερ. Πρώτος σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο. Κομμένος τένοντας, εγχείρηση και επιστροφή τον Απρίλιο του 2000. Σε παιχνίδι με τη Λάτσιο για το Κύπελλο Ιταλίας, ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα». Νέα επέμβαση, πολλοί μήνες αποθεραπείας, καθόλου δράση μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Εκεί, όμως, θα έκανε τον κόσμο να τον θαυμάσει ξανά για το σθένος και τη δύναμή του, χαρίζοντας στη «σελεσάο» το πολυτιμότερο τρόπαιο.

«Κοιτώντας αριθμούς και στατιστικά, ο Κριστιάνο έχει ξεπεράσει άλλους ποδοσφαιρικούς θρύλους και ναι, έχει ο οποιοσδήποτε το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσει καλύτερο όλων των εποχών. Ωστόσο, με απόλυτο σεβασμό προς εκείνον και προς τον Λίο Μέσι, μπορώ να πω ότι σε άλλες εποχές υπήρξαν παίκτες που αποτελούσαν μια πολύ καλύτερη ποδοσφαιρική γενιά. Ήταν οι Ζιντάν, Φίγκο, Ροναλντίνιο...» έχει δηλώσει ο Ρονάλντο αναφορικά με τον Πορτογάλο.

«Δίχως τον παραμικρό ενδοιασμό ή δεύτερη σκέψη, ο Ρονάλντο ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής με τον οποίο συνυπήρξα σε ομάδα. Μπορούσε να διαχειριστεί τη μπάλα με τόση ευκολία... Είναι ο Νο.1. Κάθε μέρα που κάναμε προπόνηση, έβλεπα και κάτι διαφορετικό από εκείνον. Κάτι που δεν το περίμενα. Πάντοτε είχε να παρουσιάσει κάτι νέο. Αυτό κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν καλό ποδοσφαιριστή και σε μια εξαίρεση στον κανόνα, όπως είναι ο Ρονάλντο» ήταν τα λόγια του «Ζιζού» για τον άλλοτε συμπαίκτη του και μέλος των τρομερών galacticos της Ρεάλ.

Κάποτε, ίσως το καλύτερο 9άρι που έχει δει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, άξιζε 21 εκατ.ευρώ.

Το 2018, ο ηγέτης της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας, Νεϊμάρ, πήρε μεταγραφή έναντι 222 εκατομμυρίων. Οι εποχές άλλαξαν. Η ιστορία, όμως, έχει γράψει. Ακόμα κι αν ο Ρονάλντο πλέον έχει παραπανίσια κιλά και ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι στην καριέρα του με τους δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, είναι ένα «φαινόμενο» του οποίου η δουλειά στο γήπεδο, δεν μπορεί να σβήσει από κανέναν.

 

Τελευταία Νέα