Μπράντον Ντέιβις: «’Σκυλομαχία’ κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!»

Αντωνία Σπανού
Μπράντον Ντέιβις: «’Σκυλομαχία’ κάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!»
Ο Μπράντον Ντέιβις χαρακτήρισε ως… σκυλομαχίες τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, παραδέχτηκε ότι δεν έδωσε σημασία στην ατμόσφαιρα και ότι πρέπει να ελέγξει τα συναισθήματα του, ενώ ήταν απόλυτος για την σκέψη του Final4.

Ο Μπράντον Ντέιβις σε ακόμα ένα παιχνίδι τα έκανε όλα. Σκόραρε, έδωσε «μάχες», μπλέχτηκε σε καυγά και γενικά είχε έντονη παρουσία για την Ζαλγκίρις στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο Game 2 της σειρά των playoffs.

Ο παίκτης των Λιθουανών ήταν και πάλι εκείνος που βγήκε μπροστά με 20 πόντους, 2 ριμπάουντ και 18 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ήταν ο καλύτερος για την ομάδα του, χωρίς όμως να μπορέσει να αλλάξει τα δεδομένα.

Η Euroleague Greece βρέθηκε στα αποδυτήρια της Ζαλγκίρις και μίλησε μαζί του για όσα αγωνιστικά έγιναν, αλλά και για τα… μη αγωνιστικά, με την σύρραξη που πήγε να δημιουργηθεί μετά το κάρφωμα του Παπαπέτρου, λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού.

«ΗΤΑΝ… ΣΚΥΛΟΜΑΧΙΑ»

Ο Ντέιβις, που λίγο πριν την έναρξη των playoffs επέκτεινε και ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Ζαλγκίρις μέχρι το 2020, κάνει τρομερή σειρά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Φαίνεται να είναι εκείνος που πληγώνει περισσότερο την άμυνα της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα δύο πρώτα ματς μετρά 20.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 22 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης δείχνοντας σε εξαιρετική κατάσταση.

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες η Ζαλγκίρις γνώρισε την πρώτη της ήττα από τον Ολυμπιακό και ο Ντέιβις αφού χαρακτήρισε τα ματς με τους «ερυθρόλευκου» ‘σκυλομαχίες’, μίλησε για το τι άλλαξε και ήρθε αυτή η πρώτη ήττα.

«Ήταν «σκυλομαχία». Κάθε παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Δυστυχώς σήμερα (σ.σ. 20/4) δεν ήμασταν εμείς νικητές, πρέπει να τους το αναγνωρίζω ότι έβγαλαν πολλά συστήματα, ειδικά κοντά στην ρακέτα στην τέταρτη περίοδο».

«ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ»

Σε ερώτηση για το αν επηρέασε η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν εκείνη που άλλαξε τα δεδομένα, ο Ντέιβις ήταν ξεκάθαρος, ενώ και για τις δικές του εντυπωσιακές σχολίασε…

«Δεν δώσαμε καμία σημασία στην ατμόσφαιρα του γηπέδου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάναμε κάποια λάθη, αλλά αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ότι συμβαίνει μεταξύ των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Δεν κάναμε καλή δουλειά, δεν συγκεντρωθήκαμε και δυστυχώς δεν κερδίσαμε».

«Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να κάνω την δουλειά μου και αυτό που πρέπει. Να παίζω δυνατά, να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε κατοχή. Κάνω λάθη εκεί έξω, αλλά προσπαθώ να φέρνω ενέργεια, να παίζω δυνατά και στο τέλος να δω τι έχω καταφέρει από αυτό. Αυτό που μπορώ να ελέγξω είναι το πως εγώ παίζω, πως θα βοηθήσω την ομάδα μου και αυτό που θέλω είναι να συνεχίζω να κάνω το παιχνίδι μου.»

«ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ»

Λίγο πριν το τέλος την δεύτερης συνεχόμενης αναμέτρησης των δύο ομάδων, ο Ιώαννης Παπαπέτρου έκανε το κάρφωμα και αμέσως μετά ο πανηγυρισμός του ΜακΛιν ενόχλησε τον Ντέιβις που αντέδρασε πάρα πολύ έντονα. Ο ίδιος σχολίασε το γεγονός…

«Αυτή η ένταση υπάρχει όταν παίζεις σημαντικά παιχνίδια. Είναι ανταγωνιστικοί, εμείς είμαστε ανταγωνιστικοί δεν υπάρχει άλλος δρόμος για κανέναν εκεί έξω. Αυτά συμβαίνουν στο μπάσκετ. Οφείλουμε να το προσπεράσουμε και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε λίγο παραπάνω τα συναισθήματα μας».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ GAME 3»

Η Ζαλγκίρις επιστρέφει στο… σπίτι της, που θα είναι κατάμεστο και η προσοχή όλων πέφτει στο Game 3 της σειράς. Αυτό τόνισε και ο Αμερικανός σέντερ, ενώ για το αν υπάρχει στο μυαλό του το Final 4 ο ίδιος απάντησε ότι με τον Ολυμπιακό αντίπαλο δεν μπορείς να σκεφτείς το μέλλον.

«Πρέπει να… γίνει η δουλειά στο Game 3 της σειράς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε σπίτι, μπροστά στο δικό μας κοινό και το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε έτοιμοι, να είμαστε ανταγωνιστικοί».

«Το μόνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο επόμενο παιχνίδι. Όταν αντιμετωπίζεις μια καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν μπορείς να προτρέχεις και να σκέφτεσαι το μέλλον. Παιχνίδι το παιχνίδι και ημέρα με την ημέρα…

Το μόνο που είναι στο μυαλό μας είναι το τρίτο παιχνίδι της σειράς».