Ριβάλντο: Ο τελευταίος που μάγεψε την Ελλάδα έγινε 46! (vids)

Ριβάλντο: Ο τελευταίος που μάγεψε την Ελλάδα έγινε 46! (vids)

bet365

Ήρθε, μάγεψε την Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και... έφυγε! Ο Ριβάλντο γιορτάζει σήμερα τα 46 του χρόνια και τo gazzetta.gr παρουσιάζει στιγμές που θα θυμόμαστε για πάντα!

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

«Η ιστορία μου ως παίκτης έφτασε στο τέλος. Με δάκρυα στα μάτια σήμερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Θεό και την οικογένειά μου για όλη την υποστήριξη και την αγάπη που έλαβα κατά τη διάρκεια αυτών των 24 ετών», μέσα απ' αυτές τις λίγες λέξεις, το Μάρτιο του 2014 ο Ριβάλντο, βάζει τελεία σε μια καριέρα που ονειρεύεται να ζήσει κάθε παιδί που θέλει να δηλώνει στην εφορία επάγγελμα «ποδοσφαιριστής».

Μια ποδοσφαιρική ιδιοφυία. Ένας παίκτης που είχαμε την χαρά και την ευλογία να τον απολαύσουμε στα ελληνικά γήπεδα, σήμερα γιορτάζει σβήνοντας 46 κεράκια στην τούρτα του.

Έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του: Από Παγκόσμιο Κύπελλο και Champions League μέχρι... πρωτάθλημα στο Ουζμπεκιστάν.

Στην χώρα μας, όταν ήρθε (θυμηθείτε το αφιέρωμα του gazzetta.gr για τη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα)... βυθίστηκε το αεροδρόμιο. Ο Βραζιλιάνος, όταν έπαιζε, ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, ξεχώριζε. Δεν έπαιζε για τα... τελευταία ένσημα.

Έπαιζε γιατί απλά γεννήθηκε γι αυτό. Για την μπάλα, για τη στιγμή που θα την αγγίξει, που θα ντριμπλάρει, που θα σκοράρει, που θα πανηγυρίσει.

Σοβαρός, αέρινος, πειθαρχημένος έχοντας πάντα στο μυαλό του μία μόνο λέξη, την ικανοποίηση. Όσο του κόσμου που πλήρωνε για να τον δει, όσο και του ίδιου. Βασικά, μέσα από την μπάλα τάιζε την ασταμάτητή του πείνα για γκολ, για γκολ και για... γκολ.

Στην καριέρα του πέτυχε κοντά στα 260 τέρματα. Λόμπες, ψαλιδάκια, απευθείας εκτελέσεις φάουλ, τέλεια πλασέ, σουτ-φωτοβολίδες... Απ' όλα έχει το μενού του Βραζιλιάνου. Δύσκολο να επιλέξει κάποιος τα καλύτερα γκολ του. Στο video που θα δείτε, έχουν επιλεχθεί τα 30 καλύτερα που σημείωσε στην καριέρα του.

Το gazzetta.gr, όμως, στέκεται και στις καλύτερές του στιγμές με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το πρώτο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Tο γυρίζει και το... παίρνει πάνω του με δύο γκολ έχοντας απέναντί του τον Παναθηναϊκό.

Τα πρώτα του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, στο 5-1 με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ματς που είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 2 γκολ και φυσικά συμμετέχει στο απίστευτο τέρμα από τη συνεργασία με Ζιοβάνι και Καστίγιο.

Εκείνο το βράδυ στο Λίβερπουλ.

Γκολάρα... τελικού!

Νίκη με 3-0 επί της ΑΕΚ, τα δύο γκολάρες του «Ρίμπο».

ΑΕΚ

Το γυριστό με την Ζάλτσμπουργκ

Ακόμη αναρωτιέται ο Ντιέγο Λόπεθ «που είναι η μπάλα;»

Φαουλάρα! Απλά

.

Τρομερό σουτ απέναντι στον Αστέρα

Η τεσσάρα στον Ολυμπιακό. Γκολ δεν έβαλε αλλά μοίρασε δύο ασίστ και έμεινε στην ιστορία για τη χειρονομία με τα τέσσερα δάχτυλα.

Και επειδή φυσικά και δεν είναι αρκετά τα όσα είδατε. Ιδού όλα τα γκολ του με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα