Έρικ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: Μια σχέση που ξεπερνά το μπάσκετ! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Έρικ και Σι Τζέι ΜακΚόλουμ: Μια σχέση που ξεπερνά το μπάσκετ! (pics & vids)
O Έρικ ΜακΚόλουμ έρχεται στο ΣΕΦ με την Εφές και η Euroleague Greece «ανοίγει» μια πόρτα στην οικογένεια ΜακΚόλουμ, με την ιδιαίτερη σχέση του άσο της τούρκικης ομάδας και του Σι Τζέι που διαπρέπει στο ΝΒΑ.

Το μακρύ ταξίδι της κανονική διάρκειας της Euroleague φτάνει στο τέλος της. Μπορεί στην κορυφή η «μάχη» να έχει φουντώσει, στην ουρά πάντως τα πράγματα είναι πλέον δεδομένα.

Η Εφές, μετά την περσινή, πολύ καλή σεζόν, φέτος έκανε τη χειρότερη που θα μπορούσε να φανταστεί ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της και πλέον αυτό δεν αλλάζει. Η τούρκικη ομάδα ταξιδεύει στην Ελλάδα για την 27η αγωνιστική για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα για την Εφές.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, που αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των «ερυθρόλευκων» το καλοκαίρι επέλεξε να φορέσει τα… μπλε και τελικά να γίνει ηγέτης των Τούρκων.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο παίκτη, που ατομικά έχει κάνει μια τρομερή σεζόν, που ακολουθεί σχεδόν όλες όσες είχε στην καριέρα του. Αδελφός του Σι Τζέι, που κάνει και αυτός με την σειρά του εξαιρετική χρονιά στο Πόρτλαντ με την φανέλα των Μπλέιζερς. Οι δυο τους έχουν δηλώσει πολλές φορές το δέσιμο που έχουν μεταξύ τους, ενώ μάλλον εκτός απ΄όλα τα άλλα στην ζωή τους μοιράστηκαν και το μπασκετικό ταλέντο.

Η Euroleague Greece «βουτάει» στο παρελθόν του Έρικ, θυμάται το πέρασμα του από την Ελλάδα, αναλύει τους φετινούς αριθμούς του, ενώ καταγράφει και την μοναδική σχέση των δύο αδελφών.

ΨΑΧΝΕΙ... ΛΙΜΑΝΙ, ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Ότι η χρονιά της Εφές είναι τραγική έχει συζητηθεί αρκετά φέτος. Οι Τούρκοι έμειναν στην τελευταία θέση της κατάταξης, με ρεκόρ 6 – 21 και τίποτα δεν λειτούργησε καλά για εκείνους στην φετινή διοργάνωση.

Ο Έρικ ΜακΚόλουμ πάντως δεν έχασε την ταυτότητα του, κρατώντας σε ικανοποιητικό επίπεδο τους αριθμούς του, που πάντως σε όλη την καριέρα του ήταν άκρως εντυπωσιακοί.

Φέτος μετρά σε 26’ και 43’’, 14.8 πόντους με 43.5% στα δίποντα, 42% στα τρίποντα και 2.2 ασίστ.

Ο ΜακΚόλουμ γεννήθηκε τον Γενάρη του 1988 και το ταλέντο του «έλαμπε». Μέντορας και για τον μικρότερο αδελφό του τον Σι Τζέι, ξεκίνησε την καριέρα του από το Ισραήλ, ενώ την σεζόν 2012-13 βρέθηκε στα μέρη μας για λογαριασμό του Απόλλωνα Πάτρας, ενώ την επόμενη φόρεσε την φανέλα του Πανιωνιού.

Από εκεί ξεκίνησε ένα ταξίδι μεταξύ Κίνας και Τουρκίας με τον ΜακΚόλουμ να ψάχνει το «λιμάνι» της καρδιάς του. Οι αριθμοί του ποτέ δεν άλλαξαν, μάλιστα στην Κίνα την περσινή σεζόν έκανε κάποιες εξωπραγματικές εμφανίσεις τραβώντας πάνω του το ενδιαφέρον του μπασκετικού πλανήτη.

Μετά από 82 πόντους που πέτυχε τον Φεβρουάριο του 2015, με την φανέλα των Zhejiang Golden Bulls, ο αδελφός του είχε πει στους Αμερικανούς ρεπόρτερ: «Αυτός είναι ο δικός μου. Είναι ο μέντορας μου. Πάντα είμαστε μαζί όταν επιστρέφουμε σπίτι. Δουλεύουμε συνέχεια μαζί. Είναι ένας τύπος που με πιέζει και εγώ πιέζω εκείνον, ώστε να γίνουμε όσο το δυνατόν καλύτεροι. Έχουμε τρομερή σχέση. Μιλάμε σχεδόν κάθε μέρα. Είναι ο δικός μου. Τον αγαπώ μέχρι τον θάνατο».

Το περσινό καλοκαίρι και μετά το πέρασμα του από την Γαλατάσαραϊ, αποφάσισε να κάνει το άλμα για την Euroleague και αφού ακούστηκε έντονα και για τον Ολυμπιακό πήρε την απόφαση να παίξει και πάλι στην τούρκικη λίγκα και την Εφές.

Η σεζόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πετυχημένη για την ομάδα του, αλλά ο ΜακΚόλουμ απέδειξε το ταλέντο του για ακόμα μια φορά.

ΕΡΙΚ ΚΑΙ ΣΙ ΤΖΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΕΣΜΟ… ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!

Ο Σι Τζέι και ο Έρικ έχουν μια ιδιαίτερη σχέση και έχουν αναγκάσει τα μέσα σε όλο τον πλανήτη να ασχοληθούμε με τους δυο τους. Ο άσος του Πόρτλαντ, κάνει φέτος μια τρομερή σεζόν με 21.5 πόντους, 3.2 ασίστ και 3.9 ριμπάουντ.

Γεννημένος το 1991, μεγάλωσε με πρότυπο τον αδελφό του και δεν το κρύβει. Από τότε που ήταν παιδιά ακόμα έδιναν κίνητρο ο ένας στον άλλον, όταν έπαιζαν στο σπίτι τους στο Κάντον του Οχάιο.

Κανείς από τους δύο δεν τράβηξε ιδιαίτερη προσοχή από τα κολέγια, αλλά εκείνοι ήταν αποφασισμένοι να πετύχουν. Όλη αυτή η πίεση και ο ιδρώτας που έριχναν στην αυλή του σπιτιού τους, τους έχει φέρει εκεί που είναι σήμερα. Ο Έρικ να πρωταγωνιστεί εκτός Αμερικής και τον Σι Τζέι να ανεβαίνει όλο και περισσότερο στον «μαγικό» κόσμο.

Ποτέ όμως δεν ξεχνά τον αδελφό του. Είναι εκείνος που τον βοήθησε να υπογράψει συμβόλαιο 4 χρόνων αξίας 106 εκατομμυρίων δολαρίων και να γίνει πρωταγωνιστής στο ΝΒΑ και να «αναγκάσει» το «usatoday» να ασχοληθεί με τον ξεχωριστό δεσμό τους.

«Δεν θα ήμουν στην θέση που είμαι σήμερα αν ο Έρικ δεν με πίεζε να δουλεύω σκληρά και να παίρνω όχι μόνο το μπάσκετ, αλλά και τις σπουδές μου στα σοβαρά. Ειδικά, αφού η μητέρα μας ήταν πολλές ώρες στην δουλειά και εκείνος έπαιρνε την θέση του γονέα προς τα εμένα. Είναι ο καλύτερος μου φίλος και είμαι ευγνώμων που τον έχω στην ζωή».

Ο Σι Τζέι κατάφερε και τράβηξε την προσοχή του Lehigh, το οποίο δεν είχε βγάλει κανέναν παίκτη ΝΒΑ μέχρι τότε, αλλά δεν κατάφερε το ίδιο και ο αδελφός του. Ο Έρικ πήρε άλλο δρόμο, όταν δεν έγινε ντραφτ και πρώτος του προορισμός ήταν το Ισραήλ.

«Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Θυμάμαι ερχόταν στα παιχνίδια μου στην Τουρκία και πήγαινα στο τηλέφωνο μου στα αποδυτήρια και έβλεπα μηνύματα όπως, ‘συνέχισε να επιτίθεσαι. Μοίρασε την μπάλα’ ξέρετε απλά μικρά πράγματα. Είμαστε συνεχώς ο ένας στο αυτί του άλλου, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο δεσμός που έχουμε εκτός του παρκέ».

Ο Σι Τζέι πάντως θα ήθελε να παίξει με τον αδελφό του στο ΝΒΑ. Όσο και αν τον θαυμάζει για την καριέρα του, θα ήθελε ο μεγάλος του αδελφός να παίξει στο πλευρό του.

«Έχω δει την εξέλιξη του και την αφοσίωση του στην δουλειά. Ξέρω ότι αν εγώ μπορώ να παίξω στο ΝΒΑ, μπορεί και ο Έρικ. Με βοήθησε να μεγαλώσω, μέσα και έξω από το γήπεδο, οπότε η πειθαρχία υπάρχει, η αφοσίωση υπάρχει και το ταλέντο υπάρχει».

Σε ερώτηση πάντως για το αν υπάρχουν πολλοί παίκτες, που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον Έρικ στο ένας εναντίον ενός η απάντηση του είναι αφοπλιστική.

«Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα νικούσαν στο ένας με έναν τον αδελφό μου. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ΝΒΑ, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί που θα κέρδιζαν τον αδελφό μου»

Παρόλα αυτά πάντως καταλαβαίνει ότι έχει χτίσει την δική του καριέρα ο Έρικ σε Ευρώπη και Κίνα και είναι δύσκολο να το θυσιάσει για ένα μη εγγυημένο συμβόλαιο.

«Ελπίζω να βρει κάποια στιγμή εγγυημένο συμβόλαιο και να κάνει το καλύτερο, αλλά αν όχι, είμαι χαρούμενος με την ζωή που έχει φτιάξει. Έχει καταφέρει από το τίποτα να φτιάξει κάτι. Τα πηγαίνει πολύ καλά στην Ευρώπη και την Κίνα και έχει φτιάξει το όνομα του».

Ο Έρικ από την πλευρά του θυμάται ως αγαπημένη του μπασκετική στιγμή την νύχτα του ντραφτ το 2013, όταν ο Σι Τζέι επιλέχθηκε στο Νο.10 από τους Μπλέιζερς.

«Όταν ο Σι Τζεί τα κατάφερε στο ΝΒΑ, είναι σαν να τα κατάφερα εγώ. Τόσο δεμένοι είμαστε. Κάποιες φορές θες να γίνεις κάτι τόσο πολύ, το θες πραγματικά, αλλά όταν βλέπω εκείνον να τα καταφέρνει, ήμουν τόσο χαρούμενος. Κάποιος από την οικογένεια μου τα κατάφερε. Είμαι χαρούμενος για εκείνους και είμαι ΟΚ».

Η… ευρωπαϊκή χρονιά κλείνει περίεργα για τον Έρικ ΜακΚόλουμ, πάντως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι το ταλέντο του το έχουν παραδεχθεί άπαντες.

«Όσο με αφορά, πορεύομαι με το πλάνο του Θεού. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα έρθει. Μπορεί κάτι να υπάρχει για εμένα, μπορεί και όχι, δεν ξέρω, αλλά στο τέλος της ημέρας, είμαι χαρούμενος και ευλογημένος, όπου κι αν βρίσκομαι. Δεν θα το αντάλλαζα με τίποτα».