Αυτά είναι τα «Εθνικά» μας κορίτσια! (pics & vids)

Αντωνία Σπανού
Αυτά είναι τα «Εθνικά» μας κορίτσια! (pics & vids)

bet365

H Εθνική μας ομάδα των γυναικών έκανε το θαύμα της και βρίσκεται στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το gazzetta.gr σας θυμίζει από που... ήρθαν τα κορίτσια μας για να κάνουν άπαντες να παραμιλούν.

Ίσως αυτές τις γραμμές θα έπρεπε να τις διαβάζετε πριν ξεκινήσει το τουρνουά, αλλά ο δημοσιογραφικός κόσμος έχει «φάει το ξύλο» του γι' αυτό.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών πήγε σχεδόν αθόρυβα στο φετινό Eurobasket, κατάφερε να τα βάλει με θηρία και με τις εμφανίσεις τις να γεμίσει με υπερηφάνεια κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Μας «ανάγκασαν» να κάτσουμε να τις δούμε και να θαυμάσουμε το ταλέντο και την ψυχή που αφήνουν τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά στο παρκέ.

Ξεκίνησαν νωρίς - νωρίς με την έκπληξη της Σερβίας, μετά ήρθε η ήττα από την Γαλλία, την οποία και θα αντιμετωπίσουμε και στα ημιτελικά του θεσμού, και χρειάστηκε οι Ελληνίδες παίκτριες να κάνουν την υπέρβαση και να κερδίσουν 2η φορά σε ένα τουρνουά την υπερδύναμη της Σερβίας.

Το θαύμα έγινε, τα κορίτσια χάρηκαν με την ψυχή τους την πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης αλλά και εκείνη της Τουρκίας ήταν πιο έντονη από ποτέ.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21, Σερβία – Ισπανία, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Άλλη μια ομάδα με εξαιρετική παράδοση στο γυναικείο μπάσκετ βρέθηκε μπροστά μας, αλλά το... πλήρωσε.

Η κακή αρχή της Εθνική δεν κράτησε πολύ και το μπάσκετ που άρχιζαν να παίζουν οι Ελληνίδες παίκτες γινόταν όλο και καλύτερο.

Κυριάρχησαν ολοκληρωτικά με το αποτέλεσμα να «μιλάει» από μόνο του... 55 – 84 και τα πανηγύρια δεν θα μπορούσαν να είναι πιο δικαιολογημένα.

Η κάθε παίκτρια ότι ηλικία και να ήταν, ότι και αν κουβαλούσε μαζί της, άφησε ταλέντο, πίστη και προσπάθεια στο παρκέ και αυτό έφτασε για το θαύμα.

Πλέον η Ελληνική ομάδα βρίσκεται στον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία και η πρόκληση ενός μεταλλίου είναι πιο ζωντανή από ποτέ.

Τα κορίτσια μας με μοναδικά εφόδια τα δικά τους όπλα κατάφεραν και έγραψαν ιστορία που θα τις ακολουθεί για πάντα.

Το μόνο που μένει είναι η πίστη για ακόμα μια τεράστια επιτυχία...

Το gazzetta.gr σας συστήνει την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που μας έχει γεμίσει με χαρά και υπερηφάνεια.

ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ - 1.79 - ΓΚΑΡΝΤ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η αρχηγός μας και η παίκτρια που προκαλεί φόβο στις αντίπαλες άμυνες. Η Εβίνα Μάλτση γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1978 στο Κιλκίς και η μοίρα της την ήθελε με την πορτοκαλί μπάλα στο χέρι.

Ξεκίνησε το μπάσκετ στον ΑΟΚ Γουμένισσας το 1990 με την οποία και έπαιξε στην Α2, ενώ το 1997 μετακόμισε στον Μέγα Αλέξανδρο και το 1998 στην ΜΕΝΤ της Θεσσαλονίκης.

Από το 2000 ως το 2004 αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έπαιξε στην Euroleague, αφού είχε κάνει το νταμπλ το 2000 κατακτώντας Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος.

H πορεία της ήταν και σε ευρωπαϊκές ομάδες, σε Γαλλία και Ισπανία και το 2007 αγωνίστηκε στο WNBA στους Connecticut Sun, γεγονός που την έκανε μόλις την δεύτερη Ελληνίδα που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο μετά την Αναστασία Κωστάκη.

Το 2009 αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με μ.ο. πόντων 22,5, αν και η Ελλάδα τερμάτισε στην 5η θέση.

Με την εθνική ομάδα έχει λάβει επίσης μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, όπου τερματίσαμε στην 7η θέση και στο Eurobasket του 2005, όπου η ομάδα τερμάτισε 10η.

Στην ψηφοφορία της FIBA Europe για την ανάδειξη της κορυφαίας παίκτριας της Ευρώπης για το 2010, στην οποία συμμετείχαν ειδικοί και φίλαθλοι, κατέλαβε την 6η θέση.

Στα 39 της πλέον κάνει απίστευτο τουρνουά, η ομάδα στηρίζεται πάνω της και το μπασκετικό της στιλ εντυπωσιάζει όσους δεν είχαν την τύχη να γνωρίζουν το παιχνίδι της.

Είναι η αρχηγός της Εθνικής ομάδας και φροντίζει να το αποδεικνύει με κάθε της προσπάθεια, με κάθε της λέξη μέσα στο παρκέ.

ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ - 1.88 - FORWARD - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Στέλλα Καλτσίδου μαζί με την Μάλτση είναι εκείνες που έχουν βγει μπροστά σε αυτό το τουρνουά.

Η εμπειρία της και φυσικά το ταλέντο της είναι εκείνα που ξεχωρίζουν μέσα στο γήπεδο και οι εμφανίσεις της έχουν μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία.

Η Καλτσίδου γεννήθηκε το 1983 στην Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την καριέρα της στον Γαλαξία.

Το 1999 πήρε μεταγραφή στον Ηρακλή και από εκεί βρέθηκε στον Μέγα Αλέξανδρο με τον οποίο και έφτασε και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου το 2002.

Έπειτα βρέθηκε στις Εσπερίδες όπου έγινε μέλος των μεγάλων επιτυχιών της ομάδας της Καλλιθέας. Κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα και είναι η αθλήτρια που μέχρι σήμερα κρατά το ρεκόρ των τρίποντων σε τελικό Κυπέλλου, όταν και είχε πετύχει συνολικά 11.

Το εξωτερικό και συγκεκριμένα η Γαλλία ήταν το πρωτάθλημα που ανέβασαν ακόμα παραπάνω το επίπεδο της Καλτσίδου. Οι εμπειρίες της εκεί, όπως και ένα πέρασμα της από την Τουρκία ήταν παράγοντες στην εξέλιξη της παίκτριας.

Την προηγούμενη χρονιά αποφάσισε να επαναπατριστεί για τον Ολυμπιακό.

Στο φετινό Eurobasket είναι εξαιρετική και μοιάζει ασταμάτητη από τις αντίπαλες αμυντικές παίκτριες. Μετράει 15.4 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ.

ΑΝΝΑ ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ – 1.84 – FORWARD – ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Άλλη μια έμπειρη παίκτρια της ομάδας μας που δίνει λύσεις εκεί που τις χρειαζόμαστε.

Η Άννα Σπυριδοπούλου γεννήθηκε το 1988 στις Σέρρες και έκανε τα πρώτα της βήματα στο άθλημα με την ομάδα του Πανσερραϊκού.

Ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα της από την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και αγωνίστηκε τη διετία 2006-2008.

Την περίοδο 2011-12 φόρεσε τα χρώματα του Πρωτέα Βούλας, ο οποίος αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Τον Ιούλιο του 2012 μετακινήθηκε στην Τερψιθέα Γλυφάδας επιστρέφοντας στην Α1 Εθνική.

Εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής κατάστασης το Δεκέμβριο εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από την ομάδα, κλείνοντας συμβόλαιο στη σουηδική Βίκινγκ Σόλνα, όπου και εκεί είχε προπονητή τον Κώστα Κεραμιδά.

Στη Σουηδία παρέμεινε για ένα εξάμηνο, προτού επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2013 προκειμένου να φορέσει τα χρώματα της δευτεραθλήτριας Ένωσης Σουρμένων-Ελληνικού.

Έπειτα πέρασε 2 χρόνια στον Πρωτέα Βούλας και από την επόμενη σεζόν θα ανήκει και εκείνη στον Ολυμπιακό.

Φέτος στο Eurobasket μετρά 3.4 πόντους και 2.2 ριμπάουντ δίνοντας πολύτιμες λύσεις.

ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΠΑΝΟΥ – 1.86 – ΣΕΝΤΕΡ – ΤΖΙΡΟΝΑ

Η υπερπολύτιμη Άρτεμις Σπανού έχει δώσει τεράστιες «μάχες» στην ρακέτα της ομάδας μας στο Eurobasket. Καλείται με ψυχή και δύναμη να υπερκαλύψει την διαφορά σε ύψος που έχει με τις υπόλοιπες και έχει φάει πολύ μπασκετικό «ξύλο».

Η Άρτεμις Σπανού γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1992 στη Ρόδο αλλά κατάγεται από τη Λέρο.

Αρχικά, και από την ηλικία των επτά ετών έπαιζε ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε το μπάσκετ τυχαία σε ηλικία 10 ετών, στον Πανιώνιο, επειδή δεν υπήρχε γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου στη Νέα Σμύρνη.

Σε ηλικία 14 ετών εντάχθηκε στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική Κατηγορία, τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος με προπονητή το Νίκο Μαρίνο, ο οποίος την εμπιστεύτηκε και την ενθάρρυνε.

Στα 16 της αγωνίστηκε με τον Πανιώνιο στο EuroCup Γυναικών και το 2010 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Σταδιακά καθιερώθηκε στην βασική πεντάδα του συλλόγου και τη σεζόν 2009/10 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ της ομάδας.

Τη σεζόν 2010/11 γράφτηκε στο Robert Morris College του Ιλινόις.

Τον Αύγουστο 2010 κλήθηκε στην Εθνική Νεανίδων (Κ18) και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ του τουρνουά με 18 πόντους κατά μέσο όρο και MVP της διοργάνωσης, αν και η ελληνική ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση.

Οι εκπληκτικές της εμφανίσεις οδήγησαν τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Μίσσα να την καλέσει στην Εθνική Γυναικών, με την οποία αγωνίστηκε τον Σεπτέμβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010, στην Τσεχία. Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο της κόντρα στις ΗΠΑ.

Στο τουρνουά του 2017 μετρά 11.2 πόντους και 2.8 ριμπάουντ δείχνοντας έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες που της αντιστοιχούν.

ΑΝΝΑ – ΝΙΚΗ ΣΤΑΜΟΛΑΜΠΡΟΥ – 1.70 – ΓΚΑΡΝΤ – ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΡΙΣ

Η νεαρή γκαρντ που μας ήρθε από το κολέγιο για να δώσει και εκείνη ότι έχει και να μαζέψει χρήσιμες εμπειρίες για το μέλλον.

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου το 1995 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 9 χρόνων ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μπάσκετ στον Θερμαϊκό Θέρμης, με τα πρώτα δείγματα να φανερώνουν το πολύ μεγάλο ταλέντο που διαθέτει.

Δεν άργησε να έρθει το μεγάλο άλμα στην καριέρα της, καθώς μετά από πέντε χρόνια παρουσίας της στην ομάδα της Θέρμης ήρθε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ.

Στα 14 χρόνια γίνεται το σήμα κατατεθέν της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του «Δικεφάλου του Βορρά».

Τα τέσσερα χρόνια παρουσίας της στον ΠΑΟΚ στέφθηκαν από πολλές επιτυχίες καθώς κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης , τρία πανελλήνια αλλά και μία δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Κύμης το 2012.

Έχει ανακηρυχτεί τρεις φορές MVP, υπήρξε μέλος της καλύτερης πεντάδας στα τρία πανελλήνια πρωταθλήματα που πήρες μέρος, ενώ αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στη Σκάλα Λακωνίας το 2013.

Μεγαλύτερή της διάκριση με την ασπρόμαυρη φανέλα ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας με τον Πρωτέα Βούλας το 2013 στον Βόλο .

Η Άννα – Νίκη έχει συμμετάσχει σε όλες τις εθνικές ομάδες μετά το 2009 που έγινε για πρώτη φορά διεθνής.

Δύο φορές έχει βγει τρίτη σκόρερ σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ το 2013 αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ στο πανευρωπαϊκό νεανίδων στην Κροατία.

Εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται στη Αμερική, στην πρώτη κατηγορία του NCCA με τη φανέλα του Robert Morris University. Στα τρία χρόνια παρουσίας της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα περιφέρειας.

Το βιογραφικό της ακόμα και σε αυτή την ηλικία είναι εξαιρετικά «πλούσιο» και η νεαρή γκαρντ έχει όλο το μέλλον μπροστά της με τα «γαλανόλευκα».

Στο φετινό Eurobasket, που είναι και η πρώτη της μεγάλη διοργάνωση, μετρά 2.3 πόντους και 0.3 ασίστ.

ΕΒΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ – 1.78 – ΓΚΑΡΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Και η Εβίνα Σταμάτη με την σειρά της δίνει ότι της ζητηθεί και έχει το μερίδιο της σε αυτή την επιτυχία.

Γεννημένη στις 2 Αυγούστου 1984 στην Αθήνα, η Σταμάτη ξεκίνησε την καριέρα της από τα νεανικά τμήματα του Ατρομήτου Πειραιά.

Σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε από το 2003 ως το 2009. Με το «τριφύλλι» κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος της περιόδου 2004/05.

Την περίοδο 2009/10 αγωνίστηκε σε 17 αγώνες του Πρωταθλήματος Ρουμανίας με την Ισίμ Αράντ, τη μοναδική ομάδα με την οποία έχει μέχρι σήμερα συμμετάσχει σε συλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση και συγκεκριμένα στο EuroCup το 2010.

Έχει περάσει από όλα τα τμήματα των μικρών εθνικών ομάδων και στο φετινό τουρνουά μετρά 1.7 πόντους και 0.3 ριμπάουντ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ – 1.74 – ΓΚΑΡΝΤ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στα 26 της η Αγγελική κάνει καλό και γεμάτο τουρνουά. Μετρά ήδη 3.4 πόντους αλλά παράλληλα έχει 3.6 ριμπάουντ αλλά και 3.8 ασίστ.

Η Νικολοπούλου ξεκίνησε την αθλητική της πορεία το 1996, σε ηλικία μόλις 5 ετών, από την ομάδα του Πρωτέα Νέου Κόσμου, ο οποίος το 2002 συγχωνεύτηκε με τα τμήματα του Αρίωνα και του Παγκρατίου.

Με την ομάδα του Παγκρατίου αγωνίστηκε τόσο στα ηλικιακά πρωταθλήματα, όσο και στο γυναικείο τμήμα του συλλόγου που συμμετείχε στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α.

Την περίοδο 2008/09 κατέκτησε με τη γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Παγκρατίου το πρωτάθλημα και το κύπελλο της Α' ΕΣΚΑ, καθώς και την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η επόμενη σεζόν βρήκε την ομάδα της Νικολοπούλου να τερματίζει στην έκτη θέση της Α2, ενώ η ίδια ηγήθηκε και της ομάδας των νεανίδων του συλλόγου και το Μάρτιο του 2010 την οδήγησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μετά από ήττα στον τελικό του Final 4 από τον Δ.Α.Σ Άνω Λιοσίων με 80-66.

Όπως ήταν φυσικό ξεχώρισε και ήδη στα 19 της χρόνια, από το καλοκαίρι του 2010, διάφορες ισχυρές ομάδες διεκδίκησαν τη μεταγραφή της.

Τη συμφωνία έκλεισε εν τέλει ο Πρωτέας Βούλας, μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση.

Με την ομάδα της Βούλας η αθλήτρια κατέκτησε ένα Πρωτάθλημα Α2 Εθνικής (2013), ενώ μετρά δύο συμμετοχές σε τελικούς Κυπέλλου Ελλάδος, κατακτώντας το τρόπαιο την άνοιξη του 2013.

Πλέον η Νικοπολοπούλου θα συνεχίσει την καριέρα της στον Ολυμπιακό.

ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ – 1.80 – ΓΚΑΡΝΤ – ΠΑΟΚ

Η παίκτρια που με την είσοδο της και τις ασίστ της στο παιχνίδι με την Τουρκία ήταν βασικό μέλος της τεράστιας επιτυχίας.

Η Λύμουρα έκανε τρομερό παιχνίδι με 7 πόντους και 10 ασίστ μαγεύοντας μέσα στο παρκέ.

Η Λολίτα γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1985 στον Πειραιά. Έκανε τα πρώτα της βήματα αγωνιζόμενη στην ομάδα του Εθνικού Πειραιώς.

Κλείνοντας πέντε χρόνια στο σύλλογο, το 2000 φόρεσε τα χρώματα των Εσπερίδων Καλλιθέας με τις οποίες πανηγύρισε την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος Νεανίδων (2004), ενός Πρωταθλήματος Ελλάδος (2006) και δύο Κυπέλλων Ελλάδος (2006, 2007).

Το 2007 αποφάσισε να μετοικίσει στην Ιταλία για να αγωνιστεί στη Βίρτους Βιτέρμπο έχοντας μέσο όρο 32,2 λεπτά συμμετοχής και 9,2 πόντους ανά παιχνίδι, σε σύνολο 31 παιχνιδιών που αγωνίστηκε.

Την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή στην Ginnastica Comense 1872, ομάδα της πόλης Κόμο. Κατά την περίοδο 2009-10 αποφάσισε να επιστρέψει στα ελληνικά γήπεδα, αποτελώντας κομμάτι της ομάδας του Αθηναϊκού.

Η χρονιά αυτή υπήρξε ιστορική για το σύλλογο, γιατί πέτυχε να κατακτήσει ένα Τριπλ Κράουν: το Πρωτάθλημα Ελλάδος (ολοκληρώνοντας αήττητος τις υποχρεώσεις του), το Κύπελλο Ελλάδος και το EuroCup Γυναικών.

Η Λύμουρα παρέμεινε και για άλλα 3 χρόνια κατακτώντας άλλα 2 νταμπλ με την ομάδα του Αθηναϊκού.

Το 2013 μετακόμισε στον Πρωτέα Βούλας, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος την σεζόν 2013/14. Μετά από δυο χρόνια στον Πρωτέα υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό, όπου παρέμεινε για μια σεζόν.

Το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ, ενώ το καλοκαίρι του 2017 ανανέωσε το συμβόλαιό της μέχρι το 2018.

Οι εμπειρίες που έχει μαζέψει η παίκτρια του ΠΑΟΚ είναι πολύτιμες και μέχρι και τον αγώνα με την Τουρκία δεν είχε κάνει ένα αντιπροσωπευτικό παιχνίδι. Το έκανε κόντρα στην Τουρκία όμως και αυτό φτάνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ – 1.84 – FORWARD – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άλλη μια έμπειρη παίκτρια στην «μηχανή» της Εθνικής μας ομάδας που έχει τον ρόλο να καθοδηγεί τις νεότερες. Έκανε εξαιρετικό ματς κόντρα στην Σερβία στον πρώτο αγώνα με 12 πόντους και 2 ασίστ και γενικότερα συμβάλλει κάθε φορά που πατάει παρκέ.

Γεννημένη στις 3 Ιανουαρίου 1984 στην Αθήνα, η Σωτηρίου ξεκίνησε την καριέρα της από τον Α.Ο. Ζωγράφου (1994-2001), αγωνιζόμενη στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Κ.Α. Δεύτερος σταθμός της ήταν ο Α.Σ. Ακαδημία 1975, ομάδα με την αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α1 Εθνική.

Στην ομάδα της Ηλιούπολης αγωνίστηκε για μία πενταετία (2001-2006), προτού λάβει μεταγραφή στον Άρη Χολαργού, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2008.

Το καλοκαίρι του 2008 ντύθηκε στα χρώματα των Εσπερίδων Καλλιθέας, ομάδα με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος (2009). Το 2010 υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αθηναϊκό και κατέκτησε τόσο το Πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ελλάδος για την περίοδο 2010/11.

Το Νοέμβριο του 2011, σε ηλικία 27 ετών, αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο εξωτερικό, έχοντας παραχωρηθεί υπό μορφή δανεισμού στη Μαν Φίλτερ Σαραγόσα, ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας της Ισπανίας.

Στους 4 μήνες που φόρεσε τη φανέλα της αγωνίστηκε σε 19 αγώνες και είχε συνολικά 106 πόντους, 66 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 14 κλεψίματα.

Το Σεπτέμβριο του 2012 πήρε μεταγραφή στην Ομπενάσα Ναβάρα, παραμένοντας σε ισπανικό έδαφος. Ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στην επίσης ισπανική Μπούργος.

Μετά από πέρασμα και από την Ιταλία, πλέον θα παίζει και εκείνη με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Στο τουρνουά της Πράγας μετρά 5.2 πόντους και 3.6 ριμπάουντ.

ΕΛΕΑΝΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗ – 1.84 – FORWARD – MARYLAND

Στα 20 της χρόνια η Χριστινάκη κάνει εξαιρετική προσπάθεια. Έχει μέχρι τώρα 4.8 πόντους και 1.3 ριμπάουντ. Το καλύτερο της παιχνίδι το έκανε κόντρα στην Γαλλία με 10 πόντους.

Τα εγκώμια που την συνοδεύουν από την Αμερική είναι πλούσια και η Χριστινάκη έχει ήδη εντυπωσιάσει με την παρουσία της στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Έκανε εξαιρετική σεζόν στο NCAA και οδήγησε την ομάδα της στην μεγαλύτερη επιτυχία τους μέχρι και σήμερα.

Η Χριστινάκη γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου του 1996, έχει καταγωγή και από την Κύπρο και στην Ελλάδα ξεκίνησε την καριέρα της από τον Παναθηναϊκό, όπου έμεινε από το 2011 μέχρι και το 2014, από εκεί έμεινε για μια χρονιά στον Αθηναϊκό και ύστερα μετακόμισε στις ΗΠΑ.

Φέτος θα αγωνίζεται με την φανέλα του Maryland.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΟΣΜΑ – 1.86 – FORWARD – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Αφροδίτη Κοσμά γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1983 στη Νίκαια και ξεκίνησε την καριέρα της αγωνιζόμενη με τα χρώματα του Ερμή Περάματος, όπου και παρέμεινε κατά την περίοδο 1995-98.

Τις δύο επόμενες σεζόν αποτέλεσε κομμάτι της ομάδας του Ατρομήτου Πειραιώς, ενώ το 2000 πήρε μεταγραφή στην Ακαδημία Ηλιουπόλεως.

Το 2007 αποκτήθηκε από τον Αθηναϊκό αποτελώντας το 2010 την παλαιότερη από τις παίκτριες του.

Με το σύλλογο του Βύρωνα κατέκτησε δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος , ένα Κύπελλο Ελλάδος (2010) και ένα EuroCup (2010), γράφοντας ιστορία.

Η Κοσμά έχει αποτελέσει μέλος της Εθνικής Ελλάδος όλων των ηλικιακών βαθμίδων. Με την Εθνική Ελλάδος Γυναικών έχει συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες 2001 και 2005 και στα EuroBasket του 2005, 2007 και του 2009.

Η κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ευρωπαϊκό του 2009 αποτελούσε μέχρι σήμερα τη σημαντικότερη στιγμή της με την ομάδα.

Η Κοσμά καλείται όταν βρίσκεται στο παρκέ να δίνει ανάσες στις υπόλοιπες και το κάνει εξαιρετικά μαζεύοντας 1.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΦΑΣΟΥΛΑ – 1.92 – CENTER- BOSTON COLLEGE

Στα 20 της χρόνια η, κόρη του Παναγιώτη Φασούλα, Μαριέλλα ζει μια εξαιρετική εμπειρία. Έχει κορμί που λείπει από την ελληνική ομάδα και όταν παίρνει χρόνο συμμετοχής δίνει τον καλύτερο της εαυτό.

Της λείπει εμπειρία αλλά η παρακαταθήκη που αφήνει για το μέλλον μέσα από αυτά τα παιχνίδια μας κάνει να είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι.

Στο παιχνίδι με την Τουρκία πέτυχε 6 εξαιρετικά κρίσιμους πόντους και συνέβαλλε και εκείνη στην τεράστια επιτυχία.

Γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1997 ήρθε στην Ελλάδα και αγωνίστηκε για τον Πρωτέα Βούλας, αλλά αποφάσισε πριν από 2 χρόνια να κάνει το βήμα και να βρεθεί στην Αμερική. Αυτό την δικαίωσε καθώς οι εμφανίσεις της στην απέναντι μεριά του Ατλαντικού είναι εξαιρετικές.

Στο Eurobasket μετρά 2 πόντους και 1.6 ριμπάουντ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ - ΕΛΕΝΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΒΟΗΘΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ)

Πρωτεργάτης σε όλο αυτό είναι ο προπονητής της ομάδας μας ο Κώστας Κεραμιδάς, μαζί με την βοηθό του την Ελένη Καφαντάρη.

Ο Κώστας Κεραμιδάς γεννήθηκε στις 28/11/1969 στην Αθήνα. Το 1991 έκανε το πρώτο βήμα στους πάγκους, μέσω των τμημάτων υποδομής του Σπόρτιγκ.

Ήταν προπονητής στις γυναικείες ομάδες της Αγία Παρασκευής, της Ακαδημίας Ηλιούπολης, του Αστέρα Εξαρχείων, των Εσπερίδων, του Σπόρτιγκ, του Παναθηναϊκού, της Σόλνα (Σουηδία).

Έχει επίσης κοουτσάρει σε όλα τα επίπεδα σε ανδρικές ομάδες από τοπικές κατηγορίες (ΕΣΚΑ) ως την Α1 Ανδρών, όταν βρέθηκε στον πάγκο του Απόλλωνα Πάτρας.

Η συνεργασία του με την ΕΟΚ δεν είναι η πρώτη, αφού έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής Νέων Γυναικών και βοηθός προπονητή στη Μεσογειακή Ομάδα Γυναικών και την Εθνική Νέων Ανδρών, ενώ ήταν συνεργάτης του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Eurobasket 2005.

Είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις ΗΠΑ (Σικάγο και Ουόσινγκτον).

O Κώστας Κεραμιδάς έχει καταφέρει να απαντήσει σε όλα τα ατού που εμφανίζουν οι αντίπαλες μας και έχει σχολιαστεί το πως έχουμε καταφέρει να εξοντώσουμε κυρίως αμυντικά όλες τις ομάδες που αντιμετωπίσαμε.

 

Τελευταία Νέα