«Εσπασε» το ρεκόρ τηλεθέασης με 85,7%!

«Εσπασε» το ρεκόρ τηλεθέασης με 85,7%!

«Εσπασε» το ρεκόρ τηλεθέασης με 85,7%!

bet365

Σε μερίδιο τηλεθέασης το τελευταίο 15λεπτο του αγώνα της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού ξεπέρασε τον τελικό του EURO 2004!
Διαβάσατε από νωρίς σήμερα στο gazzetta.gr για τα πρώτα στοιχεία της τηλεθέασης του αγώνα της Εθνικής με την Ακτή Ελεφαντοστού (64,7% μέσος όρος με peak 81,3% στο τελευταίο 15λεπτο).
Επιμέρους λοιπόν, τα νούμερα τηλεθέασης στον καθαρό αγώνα είναι... ασύλληπτα! Την πρώτη ώρα η τηλεθέαση ήταν στο γενικό σύνολο 31,1% με μέσο μερίδιο 73,1 % (ήτοι 7,3 τηλεοράσεις στις 10 ανοιχτές έβλεπαν το ματς) ενώ τη δεύτερη ώρα η τηλεθέαση ανέβηκε στο 37% με 82,8% στο γενικό σύνολο
Μαζί με την... κρυμμένη τηλεθέαση του HD , τα νούμερα είναι πρωτοφανή , καθώς μιλάμε για τηλεθέαση που ξεπέρασε σε σταθερή στο δεύτερο ημίχρονο το 85,7%! Πρόκειται για το απόλυτο ρεκόρ, όπως σας είχε προϊδεάσει η στήλη, μιας και στον τελικό του EURO 2004 το μερίδιο τηλεθέασης ήταν στο 83% ενώ στο πρώτο ματς με την Κολομβία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είχε αγγίζει το 81%.
Στο δε δυναμικό κοινό 25-44 τα νούμερα είναι... σταλινικά: 42% τηλεθέαση με 90% μερίδιο (υπολογίζεται και η ΝΕΡΙΤ HD)!
Τρομερή τηλεθέαση και στην εκπομπή που ακολούθησε: 10,6% με 44,3% στο γενικό σύνολο και 17,3% με 53,6% στο δυναμικό κοινό (χωρίς να υπολογίζεται η τηλεθέαση του HD). Δεν είχε προηγούμενο!
Οσο για τη στιγμή του πέναλτι του Σαμαρά; Η τηλεθέαση στο γενικό σύνολο ήταν 32,4 με 85,1% (και στο δυναμικό κοινό ήταν 50% με 94%)!
2,5 εκατ. τηλεθεατές βλέπουν τους αγώνες
Με ένα πλούσιο 24ωρο πρόγραμμα, η ΝΕΡΙΤ καλύπτει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, το Μουντιάλ 2014, ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες και τις απαιτήσεις όλων των Ελλήνων πολιτών που τη χρηματοδοτούν μέσω του ανταποδοτικού τέλους.
Με όλα της τα Μέσα, τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΝΕΡΙΤ, ΝΕΡΙΤsports και ΝΕΡΙΤ HD, το Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου και την ιστοσελίδα nerit.gr, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας προσφέρει μια υψηλών προδιαγραφών αθλητική πανδαισία, ελεύθερα και με πανελλαδική κάλυψη.
Η ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού είναι εξαιρετικά θερμή, γεγονός που αποτυπώνεται στα υψηλά νούμερα τηλεθέασης που φέρνουν τη ΝΕΡΙΤ στην πρώτη θέση. Είναι ενδεικτικό ότι οι αναμετρήσεις της Εθνικής μας με τις αντίστοιχες της Ιαπωνίας και της Κολομβίας χάρισαν στη ΝΕΡΙΤ το απόλυτο ρεκόρ τηλεθέασης για αθλητικά γεγονότα – με το μερίδιο να αγγίζει στις δυναμικές ομάδες (ηλικίας 25 – 44 ετών) το 81% και 82% αντιστοίχως, ενώ η χθεσινή αναμέτρηση με την Ακτή Ελεφαντοστού έφτασε μέχρι και το 85.7%.
Καθημερινά το μερίδιο τηλεθέασης των αγώνων κυμαίνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% - για τις δυναμικές ομάδες ξεπερνά το 40% - με περισσότερους από 1 εκατ. τηλεθεατές να παρακολουθούν κατά μέσο όρο τη ΝΕΡΙΤ, ενώ 2,5 εκατ. παρακολουθούν το πρόγραμμά της για τουλάχιστον ένα λεπτό! Τους αγώνες της Εθνικής μας παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 2,2 εκατ. Έλληνες, αριθμός που φτάνει τα 4 εκατ. στη θέαση ενός τουλάχιστον λεπτού. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι τα μεγέθη αυτά - που αφορούν στη ΝΕΡΙΤ και τη ΝΕΡΙΤsports – στην πραγματικότητα αυξάνονται σημαντικά, αν προσμετρηθεί και η τηλεθέαση της ΝΕΡΙΤ HD, καθιστώντας έτσι τη δημόσια ραδιοτηλεόραση απόλυτη κυρίαρχο της τηλεθέασης.
Δαπάνη μόλις στο 10% του 2010...
Σεβόμενη τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών και χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα του εκπεμπόμενου προϊόντος, η ΝΕΡΙΤ προχώρησε στην παραγωγή του Μουντιάλ με εξαιρετικά συρρικνωμένο κόστος, το οποίο αντιστοιχεί μόλις στο 10% της ανάλογης δαπάνης για την παραγωγή των διοργανώσεων του 2010 και του 2006, ενώ απασχολεί μόνο το 1/3 του προσωπικού σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Μουντιάλ.
Με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤsports σε 24ωρη βάση με αμιγώς αθλητικό περιεχόμενο, καλύπτει και τους 64 συνολικά αγώνες του Μουντιάλ, χωρίς περιορισμούς και για όλη την επικράτεια. Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση η ΝΕΡΙΤ μεταδίδει ολόκληρο το περιεχόμενο των FIFA FILMS, των πιο σημαντικών αγώνων «ρετρό» από την ιστορία της διοργάνωσης, συχνά με νέο σπικάζ. Παράλληλα, η τηλεοπτική παραγωγή τροφοδοτεί με περιεχόμενο και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ, καθώς και το διαδίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα για real time και on demand θεαση των αγώνων στους εντός Ελλάδος χρήστες, μέσω της υπηρεσίας WebTV στην επίσημη ιστοσελίδα τηςnerit.gr.
Επίσης, λόγω της διαφοράς ώρας με τη Βραζιλία, όλοι οι αγώνες μεταδίδονται την επομένη της διεξαγωγής τους σε επανάληψη προκειμένου να μπορούν να τους παρακολουθούν κατ’ επιλογήν οι Έλληνες φίλαθλοι, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και για επανάληψη της μετάδοσης των σημαντικότερων αναμετρήσεων μετά τη λήξη του Μουντιάλ.
Με αυτόν τον τρόπο η ΝΕΡΙΤ προσφέρει μια ολοκληρωμένη τηλεοπτική εμπειρία, με στόχο να καταστήσει κάθε Έλληνα πολίτη όχι μόνον ένα απλό τηλεθεατή, αλλά θεατή και συμμέτοχο στη μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου!

Follow on Twitter: @nbozionelos
 

Τελευταία Νέα