«Ακυρο» Σαμαρά, επάνοδος ΕΡΤ, σαρώνει ο REAL FM!

Νίκος Μποζιονέλος
«Ακυρο» Σαμαρά, επάνοδος ΕΡΤ, σαρώνει ο REAL FM!

bet365

Τι συμβαίνει με την περιγραφή του Μπενφίκα – ΟΣΦΠ, ο επίσημος τίτλος του «Φίλαθλου» και η… μετάλλαξη του «Καρφιού». Ακύρωσε την «Ανατροπή» ο πρωθυπουργός, «μεταγραφές» κάνει ο Alpha, σαρώνει στις ακροαματικότητες ο REAL FM!

ΕΡΤ is back! Tα κανάλια ( ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΕΡΤ HD) και τα ραδιόφωνα (ΕΡΑ1, ΕΡΑ2, ΕΡΑ3, ΕΡΑ ΣΠΟΡ, KOSMOS) εκπέμπουν ξανά επίγεια ψηφιακά με εξαιρετικό σήμα, από σήμερα το πρωί. Από τον Υμηττό, στη συχνότητα 29 UHF / 538 MHz.

Το θέμα είναι μέχρι πότε και θα κρατήσει (αν κρατήσει)…

Υψηλή τηλεθέαση έφερε ο Ολυμπιακός

Εξαιρετική ήταν η τηλεθέαση του Ολυμπιακός – Μάλαγα, ήτοι του πρώτου αγώνα Euroleague που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση. 600.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν το ματς του πρωταθλητή Ευρώπης με μέση τηλεθέαση 6% και με μέσο μερίδιο 15%.

Μιας και ο λόγος για τη ΔΤ, υπενθυμίζεται ότι δεν θα βγει η «Αθλητική Κυριακή» απόψε και το «Champions NET» αύριο λόγω του κυβερνητικού… τραγέλαφου.

Νεότερα στη ΔΤ αναμένονται από Τρίτη, αν ψηφιστεί στη Βουλή η σχετική τροπολογία για την ανανέωση των συμβάσεων. Ο Ολυμπιακός παίζει Τετάρτη άρα Βασίλης Μπακόπουλος και Γιάννης Αναγνωστόπουλος προλαβαίνουν στο… τσακ να ταξιδέψουν στη Λισσαβώνα. Αν όχι, απομένουν επτά αθλητικοί δημοσιογράφοι με συμβάσεις εν ισχύ αλλά ουδείς με ανάλογη εμπειρία πλην ίσως του Δημήτρη Κωνσταντινίδη. Οι άλλοι είναι οι Στέλιος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Νίκος Οικονομόπουλος, Σήφης Βοτζάκης και… δύο γυναίκες! Η Ειρήνη Μαραγκού και η Γεωργία Παναγιωτοπούλου!

Νέος τίτλος, ίδιο σχήμα!

«Ο Φίλαθλος της Νέας Εποχής» θα είναι ο επίσημος τίτλος της ιστορικής εφημερίδας «Φίλαθλος» που αναβιώνει μέσα από τις… στάχτες της και θα κρεμαστεί ξανά στα περίπτερα στα μέσα Νοεμβρίου. Η στήλη έμαθε επίσης πως θα κυκλοφορήσει με το γνωστό, μεγάλο του σχήμα (όπως παραδοσιακά κυκλοφορεί το «Φως των Σπορ»).

Αλλάζει ώρα το «Ντέρμπι»

Νέα απεργία κηρύσσει η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος στο TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αύριο Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και από ώρα 06:00 μέχρι τις 06:00 της Τρίτης 22 Οκτωβρίου. Ως εκ τούτου αύριο δεν θα βγει στον… αέρα το «Ντέρμπι» με τον Κώστα Χήτα. Η είδηση αφορά στην αλλαγή ώρα καθώς πλέον θα ξεκινά ακόμη νωρίτερα, στις 22:00 κάθε Δευτέρα και με διάρκεια μιάμισης ώρας.

«Δίκη» με Κωνσταντινέα και Φασόλη

Νέοι διάλογοι για τους στημένους αγώνες φέρνει στο φως η «Δίκη στον ΣΚΑΪ» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη αύριο, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στις 00:30. Για πρώτη φορά όλη η αλήθεια για όσα συμβαίνουν πίσω από την κουρτίνα και πάνω στο χορτάρι. Ακόμη: Νέες συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ για το σκάνδαλο της παράγκας Νο2. Πως ποδοσφαιριστές έστησαν ελληνικό ματς το 2013: Οι διάλογοι, το over στο στοίχημα, οι συνεννοήσεις.

Προσκεκλημένοι είναι ο πρώην διεθνής διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας, ο διδάκτωρ αθλητικού δικαίου και πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ Ανδρέας Μαλάτος, ο νομικός και ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης, ο καθηγητής διαιτησίας Γιώργος Φασόλης, ο παρουσιαστής στοιχηματικών εκπομπών Νίκος Παναγόπουλος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

Η Μυρτώ Κάζη συναντά τον Κυριάκο Ιωάννου

Τα κορίτσια του MTV πως έχουν… πάρει πολύ σοβαρά την αναζήτηση των ηρώων που μένουν στη «διπλανή πόρτα» και μας δίνουν τη δική τους, εναλλακτική, πρόταση. Αύριο, Δευτέρα στις 20:30 και στην εκπομπή «ΜΤV Everyday Girls» η Μυρτώ Κάζη συναντά τον Κυριάκο Ιωάννου στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο πρωταθλητής του άλματος σε ύψος, με συμμετοχές και μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, μιλάει για τον πήχη που ο ίδιος έχει θέσει πολύ ψηλά. Πώς πειθαρχούν οι αθλητές, πόσο δύσκολο είναι να μην πίνεις ποτά με τους φίλους σου και πώς τελικά μπορείς να τα βγάλεις πέρα σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον; Τι κάνει για να χαλαρώσει και γιατί βρέθηκε στο Ladies Run που διοργανώθηκε και φέτος στον Αστέρα; Η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη συναντά δύο από τα μέλη της ομάδας του misswebbie. H Ίρις και ο Περικλής εξηγούν τι συμβαίνει backstage σε ένα γυναικείο portal.

Το «Καρφί» έγινε της… κεντροαριστεράς

Το τελευταίο καρφί στο «φέρετρο» του ΠΑΣΟΚ; Αν, φυσικά, υπάρχει ακόμη… ΠΑΣΟΚ. Η μόνη μιντιακή στήριξη που του είχε απομείνει ήταν η σαββατιάτικη εφημερίδα «Στο Καρφί» του αείμνηστου Νίκου Κακαουνάκη. Και από χθες ανανεώθηκε, άλλαξε και κυκλοφόρησε ως «Στο Καρφί της Κεντροαριστεράς», έχοντας δυνατές υπογραφές (Αντύπας, Ρουμπάνης, Γερόπουλος, Βραδέλης, Σαμοΐλης κ.α.), νέα εμφάνιση και νέες στήλες. Κοινώς, πλέον το φύλλο αρχίζει να… αριστερίζει.

«Ανατροπή» χωρίς Σαμαρά

Η προγραμματισμένη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega δεν θα γίνει, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς θα παραχωρούσε συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη η οποία επρόκειτο να προβληθεί αύριο, Δευτέρα ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της έκτακτης επίσκεψής του Πρωθυπουργού σε Μάλτα και Ιταλία με αφορμή το μεταναστευτικό και μετατέθηκε για τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου.

Προφανώς το κανάλι και ο Πρετεντέρης δεν φέρουν ευθύνη. Ωστόσο δεν θα μπορούσε η δέσμευση για τη συνέντευξη να τηρηθεί: πόση προετοιμασία θέλει για να πεις σε μια (μαγνητοσκοπημένη, μάλιστα) εκπομπή αυτά που λες, και λες και ξαναλές εδώ και μήνες;

Οπότε τι θα δούμε αύριο, Δευτέρα, στις 23:40 στο Mega; Καλεσμένοι είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Κουτσούμπα και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης. Θα υπάρξει κυνέντευξη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με Αδωνη ο Χατζηνικολάου

Η αυριανή, τρίτη φετινή, εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Στον Ενικό» θα έχει, ως γνωστόν, φιλοξενούμενο τον υπουργό Υγείας, Αδωνη Γεωργιάδη, τη Δευτέρα στις 23:20. Η εκπομπή φέρνει υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης στο Star αλλά αρκετοί, μέσω social media, διαμαρτύρονται για τον τρόπο που επιλέγονται οι «απλοί πολίτες» αλλά και οι ερωτήσεις που έγιναν στους πρώτους καλεσμένους (Γιάννη Στουρνάρα και Αλέξη Τσίπρα). Επί παραδείγματι, στις πρώτες εκπομπές ήταν «απλοί πολίτες» ο… παρά τρίχα υποψήφιος βουλευτής και μέλος του Επιμελητηρίου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Σοφιανός αλλά και ο υποψήφιος με τη Δράση του Στέφανου Μάνου στην Αιτωλοακαρνανία Κώστας Λυμπουρίδης.

Δούκισσα σε… διπλό ταμπλό

Πρεμιέρα κάνουν αύριο το «ΟΛΑ» του Θέμου Αναστασιάδη με τίτλο «ΟΛΑ ΤΡΕΛΑ». Μαζί του ο Βαγγέλης Περρής και η Δούκισσα Νομικού η οποία έχει και δεύτερο ρόλο εκτός από την παρουσίαση του «Dancing with the Stars» που ξεκινάει απόψε στις 21:00 (θυμηθείτε τα 14 ζευγάρια που μετέχουν). Σημειωτέον ότι το «ΟΛΑ» θα μεταδίδει από φέτος τρεις φορές την εβδομάδα: κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 00:15. Στην αρχισυνταξία παραμένει εδώ και χρόνια η «ψυχή» της εκπομπής Χριστίνα Κατσαντώνη. Καλεσμένη του «ΟΛΑ ΤΡΕΛΑ» τη Δευτέρα είναι η… Δούκισσα κι ακολουθούν πιθανότατα ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Φαίη Σκορδά, στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη μεταγραφή της από το Mega στο ΑΝΤ1. Εκτός κι αν η εμφάνιση της Φαίης πάει για την άλλη εβδομάδα.

Νωρίτερα αύριο, Δευτέρα στις 22:15 ξεκινά το «Κράτα Γερά» στον ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Λιανό. «Ποιος δεν θέλει να δει τον αγαπημένο του star να διαγωνίζεται κάτω από τις πιο extreme συνθήκες και ποιος δεν θέλει να κρατηθεί γερά πάνω του, παίζοντας μαζί του στις πιο τρελές δοκιμασίες;» ανέφερε το δελτίο Τύπου.

«Μεταγραφές» κάνει ο Alpha

Πάει να βγάλει νέα εκπομπή ο Alpha; Ακούγεται για το δίδυμο των Ράνιας Θρασκιά και Δημήτρη Μάρκου. Ωστόσο δύσκολα θα είναι πρωινή αφού δεν υπάρχει τέτοια βάρδια τεχνικών (εξ ου και η Ελένη Μενεγάκη έχει γίνει… μεσημεριανή). Οψόμεθα… Προς Alpha και η Ανθή Σαλαγκούδη, θυγατέρα «γαλάζιου» Σαλονικιού βουλευτή και με ένα αποτυχημένο πέρασμα από την ΕΡΤ μιας και επιβεβαιώθηκε η πληροφορία που είχε η στήλη. Λέγεται ότι η Σαλαγκούδη θα πάρει την παρουσίαση των διεθνών ειδήσεων του καναλιού (την οποία κάνει ως τώρα η Εφη Αλεβίζου).

Ξεκινά η Ζαγοραίου

Πρεμιέρα κάνει αύριο, Δευτέρα, στις 20:00 στο ΕΧΤRA CHANNEL 3 η εκπομπή για την υγεία «Νικητές» με την όμορφη Κατερίνα Ζαγοραίου. Πόσο ενημερωμένοι είμαστε για τις «μικρές» αλλά και τις «μεγάλες» ασθένειες της εποχής μας; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές που αυτές επιφέρουν στην καθημερινότητα τη δική μας, αλλά και των ανθρώπων που ζουν μαζί μας; Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο, η νέα ιατρική εκπομπή επιχειρεί μία διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων υγείας που μας αφορούν.

Εκτόξευση του REAL FM!

Σαρώνει στις ακροαματικότητες στα αθηναϊκά ραδιόφωνα ο REAL FM. Στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου έως και 13 Οκτωβρίου… στο 15,5% (ανέβηκε, μέσα σε έναν μήνα, 3%!) έναντι 10,9% του ΣΚΑΪ που διατήρησε την ίδια ερτζιανή δύναμη. Ακολούθησαν ΜΕΛΩΔΙΑ 99,2 με 10,6%, DEE JAY 95,2 με 9,1% και ΔΙΕΣΗ 101,3 με 8,8%.

Έκτος ήταν ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με 8,2%, σταθερά εδώ και καιρό ο πρώτος αθλητικός σταθμός της χώρας και παίζοντας… μονότερμα. Αλλωστε ΕΡΑ Σπορ δεν υπάρχει από το καλοκαίρι. Αντιθέτως, ο SENTRA FM 103,3 ανέβηκε από το 2% στο 2,6%.

Εκδότες με «χορηγό» το υπουργείο

Σοβαρή αποκάλυψη από την «Αυγή»: Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, να κλείσει σχολεία και να απολύσει εκπαιδευτικούς, χορηγούσε σε εκδότες ποσό 2,4 εκατ. ευρώ για την προμήθεια «διδακτικών» βιβλίων! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το «Πρώτο Θέμα» (για το «Πάπισσα Ιωάννα»), το «Εθνος» (για το «Υπέροχη Ελλάδα») και η «Real News» (για το «60 μορφές στο φως») έλαβαν χορηγία 2.392.461,5 ευρώ από το υπουργείο Παιδείας, με τις αποφάσεις να υπογράφονται από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο στις 19 Ιουνίου.

Media police

Οποιος είδε Δημόσια Τηλεόραση χθες, Σάββατο, στις 19:00, έκλαψε. Από συγκίνηση όχι, από τα γέλια μάλλον ναι. Ο λόγος; Το –προφανώς μαγνητοσκοπημένο- δελτίου καιρού μας ενημέρωνε ότι «το μεσημέρι του Σαββάτου θα έχει αραιές νεφώσεις».

Εν συντομία…
* Ακόμη δεν άρχισε καλά καλά εκπομπές, ο Γιώργος Τράγκας αποχώρησε από τα κανάλια Ε και EXTRA 3. Η επίσημη δικαιολογία ήταν «τεχνικοί και οικονομικοί λόγοι», το ρεπορτάζ όμως τον θέλει απλήρωτο.
* Καινούργιοι επιχειρηματικοί παίχτες ετοιμάζονται να μπουν στα τρία ραδιόφωνα του ομίλου Ανδρέα Γιαννίκου (φυσικά και στα υπόλοιπα ΜΜΕ του): PEPPER 96.6, NRJ 88.6 και ASIS 88. Φήμες θέλουν τους επιχειρηματίες που μπαίνουν να είναι εκτός χώρου media αλλά αυτές μάλλον ελέγχονται ως ανακριβείς (πηγή: e-tetradio.gr, ρεπορτάζ Δημήτρη Κανελλόπουλου).
* Ποινική δίωξη εις βάρος τριών στελεχών της εφημερίδας «Εργατική Αλληλεγγύη». Κατερίνα Θωΐδου, Τάσος Αναστασιάδης και Πάνος Γκαργκάνας διώκονται ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος και έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής επειδή κατάγγειλαν τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δικαιώματος να παίρνουν ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών.
* Κόντρα στους πολιτικούς ρεπόρτερ ξέσπασε αναφορικά με το ποιος έφερε πρώτος στη δημοσιότητα την επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Και πρώτος έβγαλε την είδηση στο Mega ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
* Βρέθηκε πρόγραμμα να… νικήσει τις επαναλήψεις των σειρών «Ευτυχισμένοι Μαζί» και «50-50» του Mega: το «Φως στο τούνελ» του Alpha με την Αγγελική Νικολούλη έκανε την Παρασκευή 33,6% τηλεθέαση (έναντι 30,1% και 30,5% των δύο σειρών).
* Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είναι προσκεκλημένος αύριο στην εκπομπή «LIVE» του ΣΚΑΪ (Δευτέρα στις 15:00) με την Εύα Αντωνοπούλου.
* Σύγκρουση για την υφαρπαγή καλεσμένων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ από το μαγκαζίνο της Παρασκευής του Νίκου Ευαγγελάτου. Αναμένεται απόφαση από το Γιάννη Αλαφούζου (πηγή: typologies.gr).
* Η τηλεφωνική κατασκοπεία δημοσιογράφων του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) από το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν «μια από τις πιο κατάφωρες παραβιάσεις της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος», δήλωσε ο πρόεδρος του πρακτορείου Γκάρι Προύιτ στη συνέλευση της Διαμερικανικής Ένωσης Τύπου (IAPA).

Photomedia

Το… τρολάρισμα που έχει πέσει στα αστικά λεωφορεία, μετά την εμφάνισή τους με στίχους του Καβάφη, δεν έχει προηγούμενο.

 

Τελευταία Νέα