+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οι αρμόδιοι φορείς διαψεύδουν το STAR: «Δεν είναι σύζυγος πιλότου αυτή η γυναίκα» (vids)

Οι αρμόδιοι φορείς διαψεύδουν το STAR: «Δεν είναι σύζυγος πιλότου αυτή η γυναίκα» (vids)

Οι αρμόδιοι φορείς διαψεύδουν το STAR: «Δεν είναι σύζυγος πιλότου αυτή η γυναίκα» (vids)

Η Ένωση Στρατιωτικών και πηγές του ΓΕΑ διαψεύδουν οτι η γυναίκα που παρουσίασε το Star είναι σύζυγος πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μέχρι και την Βουλή έφτασε η συνέντευξη της «συζύγου ενός μάχιμου ιπτάμενου της Πολεμικής Αεροπορίας» που προβλήθηκε από το Star, καθώς αποδεικνύεται πως η συγκεκριμένη όχι απλά δεν έχει σχέση με κάποιον πιλότο, αλλά δεν είναι καν παντρεμένη...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... Την προηγούμενη Πέμπτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού παρουσιάστηκε το σχετικό ρεπορτάζ με την συνεντευξιαζόμενη, Κατερίνα Παπαϊσιδώρου να μιλάει για την αγωνία που έχει όταν λείπει ο σύζυγός της, αλλά και το μικρό παιδί της, το οποίο την ρωτάει που είναι ο μπαμπάς της...

Δείτε το σχετικό θέμα εδώ...

Λίγο μετά όμως την προβολή του, άρχισαν να κυκλοφορούν κάποιες φήμες οτι η συγκεκριμένη όχι απλά δεν είναι έχει σύζυγο στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά δεν είναι καν παντρεμένο και φυσικά δεν έχει τρίχρονο παιδί που ψάχνει τον μπαμπά του.

Το site «ellinikahoaxes.gr» που ειδικεύεται στην... κατάρριψη fake news, βρήκε πως το όνομα της συγκεκριμένης κοπέλας είναι Νάνσυ Παναγιώτου και κάπου εκεί άρχισε να ξετυλίγεται το... κουβάρι της υπόθεσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) εξέδωσε ανακοίνωση, που υπογράφει ο Δικηγόρος της: «Κατόπιν επικοινωνίας του δημοσιογράφου κου Λάμπρου Δεμερτζή από το STAR CHANNEL με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, μας ζήτησε να τον φέρουμε σε επαφή με τη σύζυγο κάποιου στρατιωτικού, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τις ηρωίδες συζύγους των στρατιωτικών μας και πώς βιώνουν την αγωνία για τους συζύγους τους. Πράγματι, του υποδείξαμε μέλος Ένωσής μας, η σύζυγος του οποίου, παραχώρησε συνέντευξη στον κ. Δεμερτζή. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η γυναίκα αυτή, με δική της πρωτοβουλία και προφανώς για να προστατέψει το σύζυγό της, δεν έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στο δημοσιογράφο του STARCHANNEL, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει σχετικά ή να ζητήσει να εμφανιστεί με ψευδώνυμο. Η καλοπροαίρετη αυτή, πλην ατυχής ενέργειά της, ήδη της έχει δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητά της, μετά την έκταση που έχει λάβει το ζήτημα. Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι, τόσο εμείς όσο και ο κ. Δεμερτζής ουδεμία γνώση είχαμε για το θέμα αυτό και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι, εξ’ όσων γνωρίζουμε τον κ. Δεμερτζή, είναι ένας σοβαρός και υπεύθυνος δημοσιογράφος και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να παραπλανήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Αλκιβιάδης Σ. Ευαγγελάτος Alkiviadis S. Evangelatos
Δικηγόρος Attorney – at – Law»

Ο Λάμπρος Δεμερτζής, ο οποίος έκανε το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δήλωσε: «Ζητήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών να μας υποδείξει μια γυναίκα στρατιωτικού. Μας συστήθηκε στο ρεπορτάζ ως Κατερίνα Παπαισιδώρου, ότι είναι παντρεμένη, ότι έχει ένα παιδάκι τριών χρονών, κάναμε κανονικά τη συνέντευξη και προβλήθηκε. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν λέγεται έτσι, αλλά Νάνσυ Παναγιώτου. Είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αλλά δεν έχει παιδί. Εννοείται ότι είναι παντρεμένη με τον συγκεκριμένο αξιωματικό, που ήταν παρών στη συνέντευξη».

Κάπου εδώ, το «ellinikahoaxes.gr» επανήλθε με νέο κείμενο, το οποίο ανέφερε:

«Η παραπάνω ανακοίνωση λέει σαφέστατα, ότι η ΠΟΜΕΝΣ υπέδειξε τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δημοσιογράφο ως «σύζυγο στρατιωτικού», αλλά η ίδια προέβη σε μία «ατυχή ενέργεια»: «προφανώς για να προστατεύσει το σύζυγό της, δεν έδωσε τα πραγματικά της στοιχεία στο δημοσιογράφο». 

Η ίδια ανακοίνωση καθώς και οι εξηγήσεις του δημοσιογράφου προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της 26.3.2018.

Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Όπως είδατε, ο δημοσιογράφος επιμένει ότι η γυναίκα που παρουσίασε είναι «σύζυγος αξιωματικού» και μάλιστα εισφέρει ένα καινούργιο στοιχείο, ότι «ήταν παρών στη συνέντευξη» (δηλαδή ο «πιλότος» που ανέφεραν στο επίμαχο ρεπορτάζ).

Ο παραπάνω ισχυρισμός κρίνεται ως εξωφρενικός. Πώς είναι δυνατόν να του υπόδειξαν τη συγκεκριμένη γυναίκα και να μην του έδωσαν το πραγματικό ονοματεπώνυμό της; Δηλαδή η ΠΟΜΕΝΣ σύστησε αυτή τη γυναίκα με το όνομα Νάνσυ Παναγιώτου, που είναι το πραγματικό, και εκείνος την παρουσίασε ως Κατερίνα Παπαϊσιδώρου; Πώς γίνεται;

Επιπλέον, στο βίντεο ακούμε να παραδέχεται ο δημοσιογράφος ότι δεν υπάρχει παιδάκι. Άρα είναι αδύνατον να τη ρωτάει «που είναι ο μπαμπάς;». Η παραδοχή αυτή έγινε όχι μόνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων (δείτε το βίντεο παραπάνω), αλλά και σε σχετικό δημοσίευμα του καναλιού, όπου αναφέρει επί λέξει, «αλλά δεν έχει παιδί».

Ο δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η ΠΟΜΕΝΣ με την ανακοίνωση που έβγαλε, και υπέγραψε ο δικηγόρος της, τον «καλύπτει πλήρως» όπως συμπληρώνει η παρουσιάστρια του καναλιού Μάρα Ζαχαρέα. Τον καλύπτει άραγε; Πάμε να δούμε τι μας αποκάλυψε, όχι ο δικηγόρος της Ένωσης, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρός της, επισμηναγός Δημήτρης Ρώτας.

Όπως ακούσατε, ο πρόεδρος της ΠΟΜΕΝΣ είναι απόλυτα ξεκάθαρος: «Η γυναίκα αυτή δεν είναι σύζυγος πιλότου». Άρα ο ισχυρισμός του δημοσιογράφου ότι «ο σύζυγος-μάχιμος πιλότος ήταν παρών στη συνέντευξη», είναι κάτι παραπάνω από εξωφρενικός. Παραβιάζει κάθε έννοια λογικής.
 

Τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου και του STAR διαψεύδει και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Πηγή του ΓΕΑ που ερεύνησε το θέμα μάς δήλωσε: «Δεν υπάρχει αξιωματικός ή υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που να έχει σύζυγο με το όνομα Κατερίνα Παπαϊσιδώρου ή Αθανασία (Νάνσυ) Παναγιώτου».

Όλες οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που έχουμε στα χέρια μας επιβεβαιώνουν τρεις τεκμηριωμένες αλήθειες, εκ τον οποίων τις δύο πρώτες παραδέχτηκαν ο δημοσιογράφος και το κανάλι και την τρίτη διαψεύδουν κατηγορηματικά τόσο το ΓΕΑ όσο και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Δημήτρης Ρώτας.
1. Η γυναίκα που παρουσιάστηκε ως «σύζυγος πιλότου» λέγεται Νάνσυ Παναγιώτου και όχι Κατερίνα Παπαϊσιδώρου.
2. Δεν έχει παιδάκι.
3. Δεν έχει σύζυγο ιπτάμενο. (Είναι ανύπαντρη)

Συμπέρασμα: Όλοι οι ισχυρισμοί που ακούστηκαν στο ρεπορτάζ έχουν πλέον καταρριφθεί. Δεν έχει μείνει τίποτα πια για να αποδείξουμε…»

Το συγκεκριμένο περιστατικό μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης με αφορμή την έρευνα του «ellinikahoaxes.gr», κατέθεσε Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ζητώντας να μάθει τα παρακάτω:

1) Θα ζητήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παρέμβαση του Εισαγγελέα για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας;

2) Θα υπάρξει παρέμβαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, έστω και κατ’ έγκληση από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για διασπορά ψευδών ειδήσεων που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών της χώρας μας και προκαλούν πανικό;

3) Σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβούν ώστε να γίνει σαφές στα Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα ότι τέτοιες ενέργειες δεν αφήνουν αδιάφορη την πολιτεία και ότι θα έχουν επιπτώσεις στη λειτουργία τους;