Το... θαύμα του Κεντέρη (vid)

Gazzetta team
Το... θαύμα του Κεντέρη (vid)

bet365

Το Gazzetta.gr θυμίζει την κούρσα του Κώστα Κεντέρη στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ το 2000 που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο...

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 και συγκεκριμένα στον τελικό των 200 μέτρων, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Κεντέρη... Ωστόσο ελάχιστοι ή μάλλον ουδείς μπορούσε να μαντέψει το αποτέλεσμα της κούρσας, καθώς ο 27χρονος τότε σπρίντερ είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ.

Κάτι απολύτως λογικό αν αναλογιστεί κανείς πως δεξία και αριστερά από την διάδρομο 5 που είχε λάβει θέση, βρίσκονταν μεγάλο ονόματα όπως ο Άτο Μπόλτον και ο Ντάρεν Κάμπελ...

Φρόντισε όμως να τους διαψεύδει όλους, καθώς μετά την στροφή άρχισε να ανεβάζει κατακόρυφα ταχύτητα, έχοντας αντίθετο άνεμο -0,6 και στα τελευταία 100 μέτρα καταφέρνει να περάσει στην πρώτη θέση, τερματίζοντας με ανοιχτή την αγκαλιά του.

Μία στιγμή που αποτυπώθηκε σε φωτογραφία και αποτελεί σήμα κατατεθέν για τον Κώστα Κεντέρη, ο οποίος λίγο αργότερα δήλωνε: «Πίστευα ότι κανείς δεν είναι καλύτερος από μένα. Πέρσι στη Σεβίλλη είχα δει τον Μορίς Γκρίν και κατάλαβα ότι δεν υστερούσα σε προσόντα. Τώρα ήταν η σειρά μου. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Στα τελευταία μέτρα δεν θυμάμαι αν σήκωσα τα χέρια μου αλλά ήξερα ότι το χρυσό μετάλλιο είναι δικό μου. Στον αγώνα δεν φοβήθηκα κανέναν, μπήκα και πάλεψα σε όλες τις κούρσες. Άλλωστε αυτό ήταν και το πλάνο μου, να βελτιώνομαι από κούρσα σε κούρσα μέχρι τον τελικό.

Αφιερώνω τη νίκη μου στην Ελλάδα και αν είναι δυνατόν, το χρυσό μου μετάλλιο να αποτελέσει μικρό βάλσαμο στον πόνο όσων έχασαν τους ανθρώπους τους στο ναυάγιο (σ.σ. του Εξπρές Σάμινα). Ευχαριστώ τον Θεό».

1. Κώστας Κεντέρης (Ελλάδα) 20.09

2. Ντάρεν Κάμπελ (Ην. Βασίλειο) 20.14

3. Άτο Μπόλτον (Τρίνιταντ Τομπάκο) 20.20

4. Ομπαντέλε Τόμσον (Μπαρμπέιντος) 20.20

5. Κρίστιαν Μάλκομ (Ην. Βασίλειο) 20.23

6. Κλαουντινέι Ντα Σίλβα (Βραζιλία) 20.28

7. Κόμπι Μίλερ (ΗΠΑ) 20.35

8. Τζον Καπέλ (ΗΠΑ) 20.49

 

Τελευταία Νέα