Eurobasket 2005: Ελλάδα - Γαλλία 67 - 66

Φάνης Παναγιώτου
Eurobasket 2005: Ελλάδα - Γαλλία 67 - 66

bet365

Σαν σήμερα πριν από 10 χρόνια ο Διαμαντίδης το… έβαλε κι άπαντες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς για την ΕΠΙΚΗ ανατροπή της Εθνικής μας ομάδας!

Ημιτελικός Eurobasket 2005. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Γαλλία και το ματς… στραβώνει. Όλα δείχνουν πως μένουν εκτός τελικού και στο κάρφωμα του Μπορίς Ντιαό άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε. Το σκορ στο 55-62 υπέρ των Γάλλων και μόλις 47’’ απομένουν.

Όλοι; Λάθος! Όσοι ήταν στο παρκέ -παίκτες και προπονητικό τιμ- δεν τα παράτησαν κι έκαναν μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του αθλήματος! Παπαλουκάς και Ζήσης ηγήθηκαν, με τον Διαμαντίδη να παίρνει το κρίσιμο σουτ. “Βάλτο αγόρι μου” φώναξε ο Σκουντής κι η μπάλα κατέληξε στο καλάθι των Γάλλων! “Το βαλε!!! Το βαλε!!!” ακούγεται η φωνή του Χατζηγεωργίου κι οι πανηγυρισμοί μόλις είχαν ξεκινήσει!

Ο Ριγκοντό δεν κατάφερε να κάνει τίποτα και το συρτάκι άρχισε!

Ελλάδα (Γιαννάκης): Σπανούλης, Διαμαντίδης 7(1), Παπαλουκάς 10, Χατζηβρέττας 3, Ζήσης 11, Κακιούζης 3(1), Βασιλόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης 4, Ντικούδης 14, Παπαδόπουλος 15, Μπουρούσης.
Γαλλία (Μπερζό): Πάρκερ 20(2), Φοτού, Ριγκοντό 6, Ντιαό 14(2), Φ. Πιετρούς 8, Ντιαρά, Τζιφά, Μ. Πιετρούς 6(2), Ζελαμπάλ 7(1), Ζιλιάν 2, Σμιτ 2, Βάις 1.

Για το ΕΠΟΣ της 24ης Σεπτεμβρίου στο Βελιγράδι θα μπορούσε κανείς να γράψει πάρα πολλά. Ειδικά οι ιστορίες από τους παρόντες έχουν τρομερό ενδιαφέρον. Λένε, όμως, πως μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις κι η συγκεκριμένη φράση ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση! Γι’ αυτό και σας θυμίζουμε ξανά το ΕΠΟΣ των παιδιών του Παναγιώτη Γιαννάκη:

 

Τελευταία Νέα