Ερόλ Μπουλούτ: «Θα ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ερόλ Μπουλούτ: «Θα ήθελα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό»

bet365

Ο Ερόλ Μπουλούτ μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έζησε στον Ολυμπιακό, τα γκολ του Φάνη Γκέκα στην Τουρκία, το μήνυμα του στον ΟΦΗ αλλά και την παρουσία του στην ομάδα-έκπληξη του τουρκικού πρωταθλήματος Μπασάκσεχιρ ως ασίσταντ.

Πριν από περίπου μία δεκαετία, ο Ερόλ Μπουλούτ έχοντας προηγουμένως δείξει τα διαπιστευτήρια του στον Πανιώνιο (2002/2003) επέστρεφε στο ελληνικό πρωτάθλημα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Το καλοκαίρι του 2005 έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Τούρκος ποδοσφαιριστής που φοράει τη φανέλα των «ερυθρόλευκων».

Αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Σωκράτη Κόκκαλη, με τον Τροντ Σόλιντ να του εμπιστεύεται άμεσα θέση βασικού.

Ο άλλοτε άσος της Φενέρμπαχτσε αγωνίζονταν σχεδόν σε όλη την καριέρα του ως αριστερός χαφ εντούτοις ο Νορβηγός τεχνικός τον χρησιμοποίησε ακόμη ως αριστερό μπακ λόγω των τραυματισμών του Βενετίδη αλλά και του ντεφορμαρίσματος του Γεωργάτου.

Ο Μπουλούτ δίχως τυμπανοκρουσίες εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο χρήσιμους παίκτες του Ολυμπιακού σκοράροντας μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League.

Ο παλαίμαχος άσος, ρίζωσε στην Ελλάδα, φορώντας ακολούθως τις φανέλες των Ολυμπιακού Βόλου, ΟΦΗ και Βέροιας.

Ο άλλοτε Τούρκος διεθνής πραγματοποιεί νέα καριέρα ως προπονητής έχοντας αφήσει μέχρι στιγμής άριστες εντυπώσεις στο πλευρό του Αμπντουλάχ Αβτσί στην Μπασάκσεχιρ (σ.σ.: πρώην Μπουγιούκσεχιρ).

Ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης αν και νεοφώτιστος χτυπάει την πόρτα της Ευρώπης καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση της βαθμολογίας του τουρκικού πρωταθλήματος.

«Τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Είμαστε μία νέα ομάδα και η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε πως θα διαγράψουμε αυτή την πορεία. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, ενώ προσαρμόστηκαν άμεσα τα μεταγραφικά αποκτήματα τoυ συλλόγου.

Έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν στα πλάνα μας το Europa League αλλά μετά από τα αποτελέσματα που έχουμε φέρει ασφαλώς και θα το παλέψουμε γνωρίζοντας ωστόσο πως δεν είναι εύκολο» τονίζει στο gazzetta.gr ο Ερόλ Μπουλούτ.

Ο Τούρκος προπονητής εργάζεται για δεύτερη σεζόν στην μεγάλη κατηγορία του τουρκικού πρωταθλήματος. Έχοντας αποκτήσεις τις απαιτούμενες ποδοσφαιρικές παραστάσεις δηλώνει έτοιμος να αναβαθμιστεί σε χεντ κόουτς.

«Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την προπονητική αυτός ήταν ο στόχος μου, να εργαστώ ως πρώτος προπονητής Είναι η δεύτερη σεζόν που εργάζομαι στην τουρκική Super League ως ασίσταντ.

Είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι στιγμής παρουσία μου και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ και ως χεντ κόουτς».

Η Ελλάδα καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι στην καριέρα του 39χρονου τεχνικού, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη χώρα μας στο μέλλον.

«Πέρασα τέλεια στην Ελλάδα, όπου έμεινα για έξι χρόνια. Έχω ευχάριστες αναμνήσεις σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα. Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΟΦΗ, Βέροια. Τα πράγματα αυτή τη στιγμή μπορεί να μην είναι καλά λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν, όμως στο μέλλον αυτό μπορεί να αλλάξει. Ποτέ δεν ξέρεις, τίποτα δεν αποκλείεται».

Η δημοτικότητα του Φάνη Γκέκα βρίσκεται στα ύψη στη γειτονική χώρα με τον διεθνή φορ να σκοράρει αφειδώς. Ο Μπουλούτ αναλύει στο gazzetta.gr το φαινόμενο Γκέκας.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι διαφορετικό σε σχέση με το τουρκικό. Εδώ το πρωτάθλημα είναι πιο physical με συνεχές πρέσινγκ κάτι που ευνοεί το παιχνίδι του Γκέκα. Του ταιριάζει απόλυτα. Μοιάζει με το γερμανικό στιλ, όπου και εκεί ξεχώριζε φτάνοντας στο σημείο να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Η Ακισάρ προσαρμόζει το παιχνίδι πάνω του με τον Γκέκα να σκοράρει συνεχώς

Κόντρα στην Μπασάκσεχιρ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα. Είχαμε μελετήσει σωστά το παιχνίδι τους και επικρατήσαμε 4-0»,

Η καριέρα του Ερόλ Μπουλούτ σε ότι αφορά την παρουσία του στην Ελλάδα έφτασε στην κορύφωση της παίζοντας στον Ολυμπιακό. Ο ασίσταντ της Μπασάκσεχιρ μάλιστα εκφράζει την επιθυμία να επιστρέψει στους πρωταθλητές Ελλάδας στο μέλλον.

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, τεράστιο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι τυχαίο πως έχει κατακτήσει τα 15 από τα 17 τελευταία πρωταθλήματα.

Πανηγύρισα δύο πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό, ένα Κύπελλο, ενώ δεν ξεχνάω και τα ματς που δώσαμε στο Champions League.

Επίσης η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκη είναι εκπληκτική με τον κόσμο να υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ομάδα. Θα ήθελα μία μέρα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό».

Στον «ερυθρόλευκους» οι απαιτήσεις για κάθε ποδοσφαιριστή είναι αυξημένες. Ο Ερόλ Μπουλούτ αναφέρθηκε στην πίεση που νιώθουν οι παίκτες του Ολυμπιακού.

«Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και λογικό είναι να υπάρχει πίεση στους παίκτες. Το θεωρώ φυσιολογικό και ποτέ δεν λύγισα από την πίεση.

Είχα αγωνιστεί και στη Φενέρμπαχτσε, όπου επίσης υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις. Όταν αγωνίζεσαι σε μεγάλους συλλόγους θα πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος».

Η θητεία του στους «ερυθρόλευκους» συνδυάστηκε με την τεχνική καθοδήγηση των Τροντ Σόλιντ και Τάκη Λεμονή.

«Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Μιλάμε για διαφορετικούς προπονητές. Με τον Σόλιντ συνεργάστηκα για 1,5 χρόνο και με τον Λεμονή μερικούς μήνες. Ήταν διαφορετική η φιλοσοφία τους».

Ο Μπουλούτ στη δύση της ποδοσφαιρικής καριέρας του, αγωνίστηκε για έναν χρόνο στον ΟΦΗ όπου άφησε άριστες εντυπώσεις. Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η κρητική ομάδα δεν αφήνει απαθή τον Μπουλούτ.

«Στον ΟΦΗ έμεινα ένα χρόνο όμως δέθηκα πολύ με την ομάδα. Πρόκειται για ιστορικό σύλλογο με πιστούς οπαδούς που αγαπούν πολύ την ομάδα. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στον ΟΦΗ αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα και έχω στενοχωρηθεί.

Εύχομαι να βγει η χρονιά και από τη νέα σεζόν να βρεθεί κάποιος επιχειρηματίας στην Κρήτη να βοηθήσει την ομάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

 

Τελευταία Νέα