Τούμπα: Ένας εφιάλτης που, ευτυχώς, δεν έζησε ο ΠΑΟΚ… (pics)

Τούμπα: Ένας εφιάλτης που, ευτυχώς, δεν έζησε ο ΠΑΟΚ… (pics)

Τούμπα: Ένας εφιάλτης που, ευτυχώς, δεν έζησε ο ΠΑΟΚ… (pics)

bet365

Ένα θαύμα και μόνο είχε γλιτώσει τον ΠΑΟΚ και εκατοντάδες κόσμου από τα χειρότερα και σήμερα, 39 χρόνια μετά, απλά αναφερόμαστε στην κατάρρευση της θύρας 8 της Τούμπας.

Η Τούμπα παραμένει ένα υπέργηρο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα καινούργιο γήπεδο, γιατί από θαύμα, σαν σήμερα, πριν από 39 χρόνια, δεν βίωσε έναν εφιάλτη, με την κατάρρευση της Θύρας 8.

Το μεσημέρι της 22ας Μαρτίου του 1980, η περιοχή γύρω από την σεισμόπληκτη Τούμπα αναστατώνεται βλέποντας τη Θύρα 8 του γηπέδου του ΠΑΟΚ να πέφτει, αρχικά το μεγαλύτερο κομμάτι προς τη Θύρα 2 και στη συνέχεια η υπόλοιπη κερκίδα!

Μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη, είχαν εντοπιστεί μεγάλα προβλήματα στη στατικότητα πολλών σημείων του γηπέδου, τα οποία απλά παρέμεναν κλειστά για το κοινό, την ώρα των αγώνων, με το σκεπτικό να επιδιορθωθούν, κι από τύχη και μόνο η οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν θρήνησε εκατοντάδες θύματα σε κάποια από τα μεγάλα παιχνίδια που συγκέντρωναν χιλιάδες κόσμου στις κερκίδες της Τούμπας.

Η Θύρα 8 κατέρρευσε ένα μεσημέρι Σαββάτου με την ομάδα να βρίσκεται στην Κρήτη, όπου την επομένη αντιμετώπιζε τον ΟΦΗ. Στις 9 Μαρτίου του 1980, μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, στο αξέχαστο ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (0-2) με διαιτητή τον Λίτσα, αρκετοί φίλαθλοι του «Δικεφάλου» αγνόησαν τα σχοινιά, με τα οποία είχε θεωρητικά κλείσει το κομμάτι της Θύρας 8, όπως είχε συμβεί και με ένα αντίστοιχα μεγάλο κομμάτι της θύρας 4Α, και κάθισαν στο συγκεκριμένο ακατάλληλο κομμάτι του γηπέδου!

Στην ίδια κερκίδα είχαν φιλοξενηθεί χιλιάδες άνθρωποι και στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Άρη, το οποίο είχε γίνει ένα μήνα νωρίτερα, με την επίσημη καταμέτρηση των εισιτηρίων να δείχνει… 43.000 εισιτήρια.

«Δεν έπεφτε καρφίτσα», όπως λένε, και ευτυχώς δεν έπεσε η… κερκίδα!

Ένα θαύμα και μόνο είχε γλιτώσει τον ΠΑΟΚ και εκατοντάδες κόσμου από τα χειρότερα και σήμερα απλά αναφερόμαστε στην κατάρρευση μιας θύρας και όχι για κάτι πολύ χειρότερο.

Η άδεια λειτουργίας της Τούμπας, ανακλήθηκε από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ έπαιξε ως γηπεδούχος για σχεδόν ένα χρόνο στο γήπεδο του Άρη, στο Καυτανζόγλειο (με πρώτο ματς τον περίφημο προημιτελικό Κυπέλλου με τους… τενεκέδες) και στην Κατερίνη, μέχρι να χτιστεί εκ νέου η θύρα 8 και να επισκευαστούν οι ζημιές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα